Yok aslında farkları

Bana Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durum hiç sıradışı gelmedi. Daha önceden gördüğüm ve yaşadığım bir şeyi tekrarlıyor gibiyim.

Haberin Devamı

SCHUSTER’li Beşiktaş, ligde son Kasımpaşa maçında yaptığı kayıpla yarışta iddiasını kaybetmeye çok yakın hale geldi. Kupada Bank Asya 1.Lig takımlarından Gaziantep BŞB’ye kaybettiler. Artık kalan maçlarda kredisi yok. Aynı kaderi paylaştığı G.Saray ile deplasmanda oynayacağı maç ya birini ya da ikisini birden daha ilk yarı bitmeden şampiyonluk yarışının dışına itecek. Ne enteresandır ki, bu sezon aynı durumda olduğu G.Saray’ın geçen yıl yaşadığı sorunları yaşıyor.
Mesela; G.Saray’da Rijkaard, futbolculuğu, kariyeri ve ismi ile önemliydi. Beşiktaş’ta da Schuster nitelik olarak aynı ayarda.
Mesela; Rijkaard da rotasyonu çok yapardı ve sonucunda işler kötü gitti. Schuster de rotasyonu çok yapıyor ve işler kötü gidiyor ama daha sezon başı.
Mesela; Rijkaard işler kötü gidince hakemi, futbolcusunu ve kadrosunu suçlardı. Schuster de takımın kalitesini ve hakemleri suçluyor.
Mesela; Rijkaard rakibi izlemez ve rakibe göre oynamazdı, Schuster de elindeki oyunculara ve rakibe göre hareket etmiyor.
Mesela; Rijkaard oyuncularla sorun yaşadı ve bu kötü yansıdı. Schuster de bu problemleri yaşamaya başladı.
Mesela; Rijkaard’ın büyüsü ile sezona iyi başlanmış ama hoca çözülünce sonunu biliyoruz. Schuster de iyi başladı ve futbolcular artık onu iyi tanıyor.
Bana Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durum hiç sıradışı gelmedi. Daha önceden gördüğüm ve yaşadığım bir şeyi tekrarlıyor gibiyim. Benim için sorun yok ama Schuster, Guti, Hilbert ve Quaresma gibi transferler yapmış Beşiktaş Yönetimi’nin ve taraftarının büyük hayal kırıklığı yaşadığı ortada. Devamı mı? Tarih tekerrürden ibarettir.

Yazarın Tüm Yazıları