Yılın beklenen iki önemli filmi

Bu hafta yılın merakla beklenen iki filmi gösterimde:

Haberin Devamı

V for Vendetta’yla hayranlığımızı kazanan James McTeigue’nün Edgar Allan Poe hikayelerinden yola çıkarak çektiği gotik korku filmi Kuzgun ve senaryosu tahmin edilen korku filmlerinden sıkılanların kaçırmaması gereken Dehşet Kapanı haftanın en iyileri. Ortalama aksiyon-komedi Çifte Soygun ve Fransız aşk filmlerinden hoşlananlara Aşkın Renkleri, paranoid korku filmi Ölümün Sesi haftanın diğer seçenekleri.

Gotik, karanlık ve heyecan verici

Kuzgun - The Raven
Yönetmen: James McTeigue
2012/ABD-Macaristan-
İspanya/111’

YILIN beklenen bir diğer filmi ‘Kuzgun’, polisiye edebiyatın yaratıcısı Edgar Allan Poe’nun efsanelerle dolu son beş gününü anlatıyor ve hikayelerinden yepyeni bir kurgu ortaya çıkarıyor.
1849 yılında Baltimor’da bir akşam karanlığında, polisler tüyler ürpertici cinayet mahalline vardıklarında bir kadın ve kızının kanlar içinde paramparça olmuş bedenlerini bulur. Detektif Emmett Fields, kapının içeriden kilitli olmasına ve pencerenin de çiviyle sabitlenmiş olmasına rağmen katilin bir şekilde kaçmayı başardığını fark eder. Ancak, aslında bu çivinin, pencereye kapalı izlenimi vermek üzere ustaca yapılmış gizli bir yaylı mekanizma olduğu birazdan anlaşılacaktır. Dedektif Fields bu ayrıntıya, daha önce Edgar Allan Poe’nun yazdığı ve iki kadının öldürüldüğü “Morg Sokağı Cinayetleri” adlı öyküde rastlamıştır. Birinin Poe’nun yazdığı en dehşetengiz öykülerden esinlenerek korkunç cinayetler işlemeye başladığının anlaşılmasıyla Emmett ve Poe el ele vererek, yazarın şiddet dolu öykülerinin birer birer gerçeğe dönüşmesini önlemek için katilin peşine düşer. Yaşanan ölümcül kedi-fare oyunu, Poe’nun sevgilisi katilin hedefi haline geldiğinde zirveye ulaşır.
Kült filmi ‘V’yle (V for Vendetta) çok sayıda hayran kazanan James McTeigue’nün Poe’nun karanlığından nasıl bir film çıkaracağı merak konusuydu. İkinci filmi Ninja’nın İntikamı’yla yarattığı hayal kırıklığını da hesaba katınca bu merak daha da katlanmış, bir süredir dönen fragmanla da umutlar yükselmişti.

Haberin Devamı

Kült korku filmi olma yolunda

Haberin Devamı

Dehşet Kapanı
The Cabin In The Woods
Yönetmen: Drew Goddard
2011/ABD/95’

90’LAR televizyon dünyasında çığır açmış “Buffy the Vampire Slayer”, “Angel”ın yaratıcısı, ‘Oyuncak Hikayesi’ (Toy Story) filminin senaristi Joss Whedon ile “Angel”, “Alias”, “Lost” gibi kült televizyon dizilerinde senaristlik ve yapımcılık yapmış, ‘Canavar’ (Cloverfield) filmini de kaleme almış Drew Goddard’ın birlikte yazdıkları ‘Dehşet Kapanı’, yılın en merak edilen korku filmlerindendi. Hem bu iki yeteneğin birlikteliği hem de filmin klasik korku filmlerinden farklı olacağı iddiaları bu merakı epeydir ayakta tutuyordu.
Filme gelecek olursak. Klasik bir korku filmi başlangıcı yaptığı doğru: Üniversiteli beş arkadaş, hafta sonunu eğlenerek geçirmek için bir kır evine gidiyor ve burada korkutucu yaratıkların saldırısına uğruyor. Her tarafın kan gölüne döndüğü film, asıl bundan sonra değişiyor: Gençler geleneksel korku filmi tepkileri vermeye başlayınca, kontrol odasında onları izleyen teknisyenler korkan gençlerin her hareketini dört gözle takip etmeye, hatta hareketlerine yön vermeye başlıyor. Ve işler çığrından çıkıyor.
Goddard, ‘Dehşet Kapanı’nın bir açıdan klasik korku filmi gibi durduğunu söylüyor ve ekliyor:
“Patlamış mısırınızı elinize alıp, beş genç ormana doğru yola çıkıp başlarına kötü şeyler gelirken sevgilinizin elini tutup izlediğiniz türden bir film. Ama ‘Dehşet Kapanı’ aynı zamanda bizim bu tür filmlere yönelik farklı bir yaklaşımımız. Ve bu işlerin beklediğinizden çok daha sıradışı ve korkutucu olacağı anlamına geliyor.”

Haberin Devamı

HAFTANIN DiĞER SEÇENEKLERi

Çifte Soygun

Flypaper / Yönetmen:
Rob Minkoff / 2011/ABD/87’
‘Aslan Kral’ (The Lion King), ‘Küçük Kardeşim’ (Stuart Little) gibi aile filmlerinin ardından ‘Yasak Krallık’la (The Forbidden Kingdom) aksiyona soyunan Rob Minkoff’un son filmi ‘Çifte Soygun’, iki farklı grubun aynı anda soymaya kalkıştıkları bankada rehin kalan Tripp’le veznedar Kaitlin’in çeteleri atlatarak bankadan kaçmaya çalışmalarını anlatıyor. Patrick Dempsey ve Ashley Judd’un varlığına güvenen film, ortalama bir aksiyon-komedi sadece.

Ölümün Sesi

Babycall / Yönetmen: Pål Sletaune
‘Ejderha Dövmeli Kız’ın yıldızı Noomi Rapace’in başrolde olduğu ‘Ölümün Sesi’, Anna ve sekiz yaşındaki oğlunun yeni taşındıkları apartmanda başından geçen korkunç olayları anlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları