Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

RÜYAMDA BİLE TOPLAYAMAM

Merhabalar Ayşe Hanım,

Twitter’dan yazmak istemedim çünkü çok utanıyorum. Eşim nisan ayında Türkiye’de iki kişide görülen bir rahatsızlığa yakalandı, tedavisi ve ilacı dünyada yok.
Sadece virüsün beyninde daha fazla ilerlemeden durması için her gün dua ediyorum.
Psikolojimiz takdir edersiniz anlatılmaz, anlatacak kelime yok çünkü.
İşe gidemiyorum.
Evvelinde de 18 senedir başka, başka önemli rahatsızlıkları vardı, bu da eklendi, tam olduk.
Evde bakım parası alıyorum, onunla ancak kira ödeniyor. İyi bakımla sağ kalması mümkün deniliyor.
Son hastalıkta konuşması gitti, çok az konuşabiliyor. Acil daha fazla vakit kaybetmeden konuşma terapisti lazım, öyle bürokrasi falan uğraşacak, araştırıp, yazışacak vakit kalmadı. Herkes yardım edeceğiz dedi daha görmedik.
Herkes ümit veriyor, seviniyorsun, eşim bekliyor bir gün, iki gün, sonra haftalar geçti arayan yok.
Bu terapistlerin saati çok pahalı. Bir kaç bin TL tutuyor. Rüyamda bile toplayamam. Herkese iyi bir hikaye lazım herhalde ya da bazılarına.
Oturduğum ev ve eşyalarım düzgün. Ancak onunla iş bitmiyor. Basit, insani bir şey lazım olduğunda karşılayamıyorum, ona da belli edemiyorsun çünkü anlıyor ve üzülüyor.
Elektrik, su, doğalgazın kesilmesine çok az kaldı. Kesilirse mahvoluruz.
İsmimi vermez ve deşifre etmeden bana yardım edebilirseniz mutlu olurum.
Sinir sistemim çöktü, hepimiz bittik hastalıktan dolayı artık neyi düşüneceğimi bilmiyorum.
Elimde raporlar var (keşke olmasalardı) belgeleyecek. Aklınızda bir şey kalırsa yanıt verebilirim. Eğer maili alır almaz bana gördüğünüze dair dönerseniz çok sevinirim. Olumlu ya da olumsuz. Çünkü umutlanmak istemiyorum artık yoruldum. Teşekkürler.

Haberin Devamı

CEVAP: Öncelikle geçmiş olsun, Allah kolaylıklar versin her ikinize de. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler.

…..


ÇOK ACİL İŞİTME CİHAZI YARDIMI

Ayşe Hanım merhaba,
Ben Gözde. Ataşehir'de oturuyorum ve elimizden geldiğince yetişebildiğimiz kadarıyla yardıma muhtaç olan insanlara yetişmeye çalışıyoruz nişanlımla birlikte.
Şu anda da bir derdimiz var, ne yapsak diye düşünürken arkadaşım sizden bahsetti ve hemen mail attım.
Bir ailenin 2 çocuğu var ve ikisi de sağır. Çocuklardan birinin işitme cihazı bozulmuş ve şu an hiç duyamıyor maalesef ve aile bu durum karşısında çaresiz.
Babaları böbrek hastası, her iki böbreği de iflas etmişti ve karısı böbreğinin birini eşine verdi. Yani karı koca tek böbrekle yaşıyorlar ve yardımlarla sağır olan çocuklarına bakmaya çalışıyorlar.
Babaları bir markette çalışıyor ve asgari ücret alıyor, anneleri de merdiven silerek eve katkı da bulunmaya çalışıyor.
Lütfen gerekli yardımı toplamamız konusunda yardımcı olun ve çocuğun ihtiyacı olan cihazı alalım.

Haberin Devamı

DÜKKÂNDA YAŞAYAN, KİMSESİ OLMAYAN TEYZE

Bir diğer sıkıntımız da yaşlı bir teyzemizle ilgili. Güngören'de dükkânda yaşayan ve kimsesi olmayan bir teyzemiz var. İnsanların yardımıyla yaşamını sürdürmeye çalışıyor, hiç kimsesi yok ne yazık ki. Hiç bir geliri yok, o kadar
zor durumda ki faturaları ödeyemeyeceği için buzdolabını bile çalıştırmıyor. Bu teyzemiz için de sürekli yardıma ihtiyaç var, öncelikle onu insani koşullarda yaşayabileceği bir eve sokmamız lazım ve kirasının ödenmesi için bir fon oluşturulması lazım, yoksa teyzeyi şimdiki yerinden edip sonra yalnız bırakmak olmaz, ona yapılacak yardım sürekli olmalı ve geçimini sağlamasına katkıda bulunulmalı.
Bizler elimizden geleni yapıyoruz, elimizden gelen yardımı toplamaya çalışıyoruz ancak bizlerin de durumu maalesef iyi değil, biz de tek başımıza yuva kurmaya çalışıyoruz, maalesef hayat bizler için çok zor ama yine de çok şükür.
Allah sağlıkla sınamasın kimseyi, en güzel kıyafetleri giymese de olur, en lüks yerlerde yemek yemese de, tatile gitmese de olur ama sağlık öyle değil, açlık öyle değil.
İnsanlardan da sürekli istenmiyor ne yazık ki. Ramazan vesilesiyle birkaç aile için güzel şeyler yaptık ve bunun mutluluğunu yaşadık. Ancak tekrar tekrar istemek çok zor, keşke bizim durumumuz olsa, inanın size de yazmazdım. Ancak
her iki durum da acil ve ben geceleri onları düşünmekten uyuyamıyorum.
Yardım etmek isteyenleri evlerine götürürüm, o insanlarla tanıştırırım.

Haberin Devamı

Gözde
Umarım acilen geri dönüş yaparsınız.
Not: Maili işyerinde yazıyorum ve çok acele ediyorum, hatalarım olmuş olabilir, kusura bakmayın lütfen.

CEVAP: Gözde Hanım, hataları zaten editörüm düzenliyor, yayına uygun, kolay okunur hale getiriyor sağolsun. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Sevgiler.
…….

GELİNLİK

Elimde mevcut 38 beden gelinlik var. İhtiyaç sahibine karşı taraf ödemeli gönderebilirim. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Teşekkür ederim.
İsmimin ve cep tel.imin yayınlanmasını istemiyorum.
Rumuz : BARIŞ

CEVAP: Sevgili Barış, harikasın, inşallah giyecek olana da uğurlu gelir. Okur dostlarımdan gelinliğinizi isteyen olursa size yönlendireceğim. Mutluluklar dilerim.
…….

Haberin Devamı

TUTUKLANMA KARARIM ÇIKTI

Hayırlı Ramazanlar, güzel günler dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Ben Ankara’dayım, 2 çocukluyum, şu anda ev hanımıyım. 9 aydır iş arıyorum, yaşım 43 olduğu için kimse işe almıyor, kafayı yiyeceğim. Borçlarım birikti, evim gidecek, icralar gelmeye başladı.
Tutuklanma kararım çıktı, hangi kapıyı çalsam hep olumsuz çıktı, insanlık ölmüş. Dulsan işin bitmiş ya kötü yola gideceksin ya da sefalet içinde yaşayacaksın. Allah’tan ailem var, çok şükür. Nerede bu devlet, nerede bu zenginler?
Yardım edin Allah rızası için, yalvarıyorum
18 aylık bebeğim var, dayanacak gücüm kalmadı artık, hayatıma son vereceğim ya da Başbakanlığın önüne gidip benzin döküp yakarsam, belki şov yaparsam Başbakan görür. Bu ülkede yalaka ve şovmen olacaksın. Bana dönerseniz çok sevinirim.
Çiğdem

Haberin Devamı

CEVAP: Çiğdem Hanım, aklınızdan öyle intihardı, gösteriydi abuk sabuk düşünceleri çıkartın öncelikle. Bakın 18 aylık minicik yavrunuzun her şeyden önce sağlıklı ve sağlıklı düşünen bir anneye ihtiyacı var. Ölmüş ya da hapse atılmış bir anneye değil. Elbette zor günler geçiriyorsunuz ama Allah büyüktür, her şeyin çözümü vardır. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa size yönlendireceğim. Sevgiler.
…….


SÜNNET İÇİN ABİYE ELBİSE TALEBİ

Yetiş Ayşe’de işler nasıl yürüyor göresiniz diye abiye elbise isteyen Necmiye Hanım ile ona elbisesini gönderen Selda Hanım arasındaki eposta trafiğinin başını sizinle paylaşıyorum.
İşte böyle harika şeyler oluyor her gün. İyi ki sizler gibi güzel kalpli okur dostlarım var. Öpüyorum hepinizi teker teker.

Necmiye Hanım Merhaba,

Bugünkü Yetiş Ayşe köşesinde yazınızı okudum. Geçen sene kardeşimin düğününde giydiğim bir abiye var 40/42 beden. Rengi kirli beyaz/ krem renginde. Uzun bir elbise, belinde işlemeli bakır/ gümüş rengi bir kemeri var. Eğer uygun görürseniz elbiseyi size gönderebilirim.
Şu an iş yerindeyim, akşam eve gittiğimde resmini de çekip gönderebilirim.
Fakat bana bu hafta içinde geri dönmelisiniz, çünkü cuma günü bayram için şehir dışına çıkacağım ve malum 9 gün burada olmayacağım. Kendim Balıkesir’de oturuyorum, adres bilgilerinizi iletirseniz elbiseyi gönderebilirim. Fakat sizden ricam, sünnetinizden sonra elbiseyi geri gönderebilirseniz sevinirim. Karşı ödemeli de gönderebilirsiniz, anlayışla karşılarım. Sizden haber bekliyorum.
Saygı ve sevgilerimle.

Selda


Çok çok sevindim, gönderirseniz çok memnun olurum.
İnanın hayalimdeki renk.
Size iletişim adresimi veriyorum.
Çok teşekürler. Allah sizin de sorunlarınızı çözüme kavuştursun
Necmiye

……

BİLAL BEY

İyi günler,

29 Temmuz 2013 tarihli köşe yazısında bahsi geçen Bilal Bey'in iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?
Aracı olduğunuz için tekrar teşekkürler.

Fuat

CEVAP: Fuat Bey, iletişim bilgilerini size gönderdik. Sevgiler.
…….


22 TEMMUZ TARİHLİ YAZINIZDAKİ ASLI HANIM

Ayşe Hanım,
22 Temmuz tarihli gazetede üniversitede okuyan ve annesinin Bakırköy-Ataköy bölgesinde çocuk bakabileceğini söyleyen Aslı Hanım’ın mesajını yayınlamıştınız.
Biz Ataköy 4.kısımdan çalışan bir çiftiz, 7 aylık oğlumuzun bakıcısı bugün ayrıldı, bayrama kadar yeni birini bulmayı planlıyoruz. Mümkünse kendilerinin iletişim bilgilerini alabilir miyiz?
Çocuğumuzun da bakıcıya kanının ısınması önemli, bu açıdan birden fazla kişiyle görüşeceğiz ama olur ve Aslı Hanım'ın annesiyle çalışırsak, hayırlı da bir iş yapmış olacağız herhalde bir gencin eğitimine katkıda bulunarak...

Şimdiden teşekkür ederiz yardımlarınız için.

Saygılarımla,

Alper

CEVAP: Alper Bey, iletişim bilgilerini size gönderdik. İnşallah hayırlısı olur. Çok sevindim epostanızı görünce.
…….


YARDIM ALAMAYANLAR

Ayşe Hanım merhaba,
Yetiş Ayşe ile yaptığınız başarılı çalışmayı çok takdir ediyorum.
Benim değinmek istediğim bir nokta var.
Yardım isteyenler ile yardım isteği karşılanabilenleri izlediğiniz bir liste var mı?
Okuduğumuz kadarı ile bazılarına yardım gidiyor ama kim ne alıyor, kim açıkta kalıyor bilemiyoruz.
Zaten yardım edilen birine bir kaç kez yardım gitmesi yerine hiç yardım gitmeyenlere gitse daha iyi olur.
Bu nedenle size yardım başvurusunda bulunmuş ama bu güne dek yardım ulaşmamış kişileri ile ilgili toplu bir bilgi yayınlayabilir misiniz?
Emine

CEVAP: Emine Hanım, elbette listelerimiz var ancak size liste halinde göndermemiz şu aşamada mümkün değil. Yardım alamayanları zaman zaman tekrar yayınlıyoruz. Yanı sıra birine çok fazla yardım geldiğinde de benzer talebi olan ve yardım talebi gelmeyenlere yönlendiriyoruz. E-postaların çoğunu yayınlayamıyoruz zaten. İçlerinden bazılarını örnek olsun diye yayınlıyoruz. Umarım sorularınıza cevap olabilmiştir. Sevgiler.

…….

BENİM OKUMAM LAZIM

Merhaba Ayşe Ablacım;


Ben Düzce Üniversitesi Bilgisayar programcılığını kazandım. 2 yıllık. İstanbul’da yaşıyorum. Ailemin maddi imkânı olmadığı için beni okutamayacaklar.
Babam inşaat işçisi, iş çıktığı zamanlar gidiyor, çok nadir. Annem merdiven silmeye çalışıyor.
Ama bu ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Beş kardeşiz. En büyükleri benim. Benden ayrı 3 kardeşim de okuyor. Evimiz var ama biz faturaları ödemekte bile zorluk çekiyoruz. Borçlarımız var. Babaannem hasta, biz bakıyoruz. Ben de çalışıyorum şu an ve aldığım maaş asgari ücret bile değil. Sigortam yok. Babamın da sigortası yok. 18 yaşındayım.
Ben üniversiteyi bitirmek istiyorum. İlkokul- lise bitti. Buraya kadar geldim, üniversiteli oldum ben artık. Kendimle gurur duyuyorum. Her şeye rağmen mutluyum. Çünkü ben üniversiteyi kazandım.
Benim okumam lazım. Ailem okumamış acısını çekiyor. Ama benim öyle olmamam lazım. Okuyacağım ben. Ayşe Ablacım bu konuda senden yardım istiyorum. Lütfen rica ediyorum üniversiteyi bitirebilmem için yurt masrafım ve okul masraflarımın karşılanması lazım.

75.yıl cumhuriyet ticaret meslek lisesinden mezun oldum. Bilişim teknoloji temelleri bölümünden mezunum. Yardımlarını bekliyorum ablacım.
Teşekkür ederim. Kendine iyi bak ablacım.
Sevgi

CEVAP: Sevgicim, tebrik ederim. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.
…….

GÜZELLİK

Ayşe Hanım merhaba,

Bugünkü köşenizde “Güzellik” başlığı ile yazan Halise Hanım’ın iletişim bilgilerini rica ediyorum.
Kendisine 36 beden temiz kullanılmış kıyafet göndermek istiyorum.
Saygılar

Zuhal

CEVAP: Zuhal Hanım, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini size gönderdik. Öpüyorum sarılarak.

….

PELİN K.

Ayşe Hanım merhaba,
22 Temmuz’daki yazınızda yer alan Pelin K. adlı kişiye yardım etmek istiyorum. Bilgilerini alabilir miyim?

Elif

CEVAP: Elif Hanım, iletişim bilgilerini size gönderdik. Sevgiler.
…….


YETİŞ AYŞE’YE NASIL ULAŞIRIM?

Yetiş Ayşe’ye 05303846381 ve 05303846385 numaralı telefonlardan, twitter’da @yetisaysearal adresinden ve elbette her zaman olduğu gibi aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazarken konuyu ve taleplerinizi ve özellikle telefon, adres ve sair iletişim bilgilerinizi de açıkça yazın ki sizlere yetişmemiz hızlı ve kolay olsun.

Yazarın Tüm Yazıları