Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BEN SAPIK MIYIM?
Selam Ayşe Hanım adım T., 45 yaşındayım, devamlı sizin okuyucularınızdan biriyim.
Size bir sorum var elbette siz psikolog değilsiniz, danışmanlık hizmeti de vermiyorsunuz.
Ben Konya’dan yazıyorum. Ya sizin mesleğinizi bir tarafa bırakalım, bir bayan olarak örneğin ben ve eşim gayet sağlıklıyız ama biraz utanarak sizi ilgilendirmese de, konunun uzmanı olmasanız da sorumu soruyorum; tabi bir bayan olarak görüşünüzü merak ediyorum.
Ben eşimle her gün seks yapmak istiyorum, eşim ise 15 veya 20 gün de seks yapma ihtiyacı duyuyor.
Ya Sayın Ayşe Hanım ya ben de tuhaflık var, ya eşimde anormallik var.
Ya korkuyorum, acaba bendeki bu çok seks yapma isteyişi normal midir, yoksa ben sapık falan mıyım, valla endişeleniyorum.
Yani siz bir bayan olarak eşimin ayda 1 veya 2 defa seks istemesi normal midir bilmiyorum, tüm kadınlar bu duygu içinde ise o zaman valla ben sapığım.
Evet, bana çok kızdınız herhalde manyak mı nedir bu diye, valla ben de şaşırdım kimden fikir alacağımı, teşekkür eder, saygılar sunarım.
T.
CEVAP: T. Bey, tabi ki kızmadım. Bana sorarsanız siz manyak ya da sapık falan da değilsiniz. 45 yaşında sağlıklı bir insan için normal böyle düşünceler. Sonuçta eşiniz sizin taleplerinizi karşılayamadığı için siz de sürekli bu duruma kafa yorar olmuşsunuz. Eşinizle karşılıklı konuşup sorunu çözmeye çalışın. Kendiniz çözemezseniz de bir psikolog ile görüşmeye birlikte gidin, o size çözüm önerecektir. Her gün yapmanız mümkün değilse de her ikinizi de memnun edecek bir orta yol bulabilirsiniz böylece.
……………

Haberin Devamı

ALMANYA’DA BOŞANDIK, TÜRKİYE’DE TANIMA / TENFİZ GEREK DEDİLER

Ayşe Hanım iyi günler,
 
Biz eşim ile Almanya’da yaşıyoruz ve ben Alman vatandaşıyım. Mayıs 2010’da Almanya’da evlendik.

Eşim, 1999’da Türkiye’de Türk kadın ile evlendi, 2009’un Ocak ayında Almanya’da aynı kadından boşandı.

Ama aynı zamanda, Türk konsolosluğuna boşanmasını bildirmedi tabii ki. O yüzden şu an, evliliğimizi kayıt edemiyoruz,  bu arada bir oğlumuz oldu, o da işlenemiyor, kayıt olamıyor konsolosluğa.
Bize konsolosluk tenfiz davasından  bahsetti, buradaki boşanmasını Türkiye’ye bildirmesi için.
 
Bu konuda bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?  Ne yapmamız lazım?
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim, saygılarımla.

Haberin Devamı

Handan
CEVAP: Sevgili Handan, konuyu bu konuda uzman olan Av. Merve Gürcan’a danıştım. Der ki; “Almanya’daki boşanmanın Türkiye’de geçerli olması için Türkiye’de bir tanıma (ya da şartları varsa tenfiz) davası açılması gerekir. Bu yeni bir boşanma davası değil, Almanya’daki kararın Türk Mahkemesi’nce denetimi ve tanınmasından ibaret. Tebligat yapılırsa ve evraklar da tamam olursa tek duruşmada biter.”  Daha detaylı bilgi için merve@mervegurcan.av.tr  adresinden bilgi alabilirsin.

………………

BURS
Merhaba Ayşe Hanım,
Rahatsız ediyorum, kusura bakmayın.
19 Mayıs Üniversitesi, Fransızca Öğretmenliği'ni kazandım ve burs almaya ihtiyacım var. Sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum mümkünse.
 G.
CEVAP: Sevgili G. öncelikle tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Burs vermek isteyen olursa sana yönlendireceğim.
…..

Haberin Devamı

YALVARIYORUM
Merhaba Ayşe’m,
Daha önce köşende bir kaç kez yardım taleplerimi yayınladın. Sana öncelikle bunun için minnettarım. Biliyorsun kızlar için babaları çok farklıdır, çok özeldir. Benim babam benim canım, kanım her şeyim. Senden tekrar rica ediyorum, hatta sana ve seni okuyan o değerli insanlara yalvarıyorum.
Babam yaklaşık 3 yıldır kanser hastası. Cuma günü babamın doktoru ile görüştüm ve artık sonlara geldiğimizi, en fazla 3-4 ay yaşayabileceğini söyledi.
Herkese yalvarıyorum. Lütfen bana yardım edin. Borç batağına düştük. Babama yediremiyorum. Yapmak istediklerini yaptıramıyorum. Ölmeden önce hastalığıyla oluşan borçları öğrenmesini istemiyorum ama artık kapıya icralar gelecek. Onun gözünün önünde eşyalarımız gidecek. İnanın benim artık ne malda, ne mülkte gözüm var.
Gerekirse çadırda bile yaşarım. Babam için Ayşe’m, babam için istiyorum. Babam daha nefes alıyor. Daha sonra pişman olmak istemiyorum. Keşke şunu da yapsaydım demek istemiyorum. O yüzden boyun eğiyorum. Belki bencillik ediyorum, belki benim durumumdan daha kötü insanlar vardır diye düşündüğümden geri ödemeli yardım istiyorum.
Lütfen durumu iyi olanlar sesimi duysun. Bu zor zamanımda bana destek olsunlar. Hayatta her şey insanlar için. Belki yaşamayanlar beni anlayamaz ama eminim kocaman yürekli insanlar vardır. Eminim beni bu kâbuslardan uyandıracak melekler vardır.
Çalışıyorum, hatta ek işler yapıyorum. Kız başıma elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama yetmiyor.
Dünya hayatından geçtim. Tek hedefim babamı iyileştirmek;  Allahın takdiri ölüm olursa da onu gözü arkasında bırakmadan gönderebilmek. Beni babasına düşkün biri olarak en iyi sen anlarsın.
Lütfen bana destek olun. Yalvarıyorum bana yardım edin. Artık bunlar son yalvarışlarım, yolun sonuna geldim. Lütfen hayatımızı kurtarın.
Her şey için, desteğin için hep duacınım. Sevgimdesin

Haberin Devamı

BANU
CEVAP: Banucum, babana tekrar geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur, lütfen en kötüsünü düşünme, Allah’tan ümit kesilmez. Eminim benim okur dostlarımdan sana destek olmak isteyen de çıkacaktır. Sevgiler.
……


BURS

Ayşe Hanım,
Yazılarınızı takip ediyorum. Okullar açıldığı için ben de burs talebinde bulunacağım.
Babası olmayan yeğenim bu yıl Hukuk fakültesine yerleşti.  Şimdiye kadar dedesi ve bizim küçük yardımlarımızla getirebildi.
İş üniversite olunca zor. Sizden ricam bu mesajı yayınlamanız ve yetim çocuklara burs vermek isteyen yardım sevenlerle irtibata geçmemizi sağlamanız. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sizde saklı kalmak şartıyla telefonum: ….
Ö.
CEVAP: Ö. Hanım, yeğeninizi öncelikle tebrik ediyorum. Zor bir okul seçmiş, Allah kolaylık versin. Burs vermek isteyenler olduğunda size yönlendireceğim. Sevgiler.
……………..
GEBZE'DEN MEKTUP
Güzel kalpli Ayşe,
9 Eylül günü yayınladığın mektubu okuyunca nasıl üzüldüm anlatamam, nedir bu insanların, kadınların çektiği ülkemizde. Atlayıp Gebze'ye gidiyorum demişsin gerçekten seni bir kere daha sevdim.
İş konusunda yardımcı olamayacağım fakat bu insanın ayakları üzerinde durması için elimden geldiğince, az da olsa maddi yardım yapmaya can-ı gönülden hazırım, eminim benim gibi yüzlerce okurun olacaktır yardım öneren.
Tek düşüncem o evde yaşamaya nasıl devam eder, bırakıp gitmek, yeni hayat kurmak isterse rahat verirler mi, en azından bilsin ki onu düşünen, yardım eli uzatmak isteyen insanlarr var.

Sevgiyle,

Haberin Devamı

Zeynep
CEVAP: Zeynep’im, gerçekten destek olmak isteyen pek çok eposta aldım. Örnek olarak seninkini yayınlıyorum. Olay aydınlanınca sizleri haberdar edeceğim. Gerekirse yardımlarınızı da o zaman yönlendireceğim. Öperim.
……………..

BURS OLMAZSA OKUMASI İMKANSIZ
Merhaba Ayşe Abla,
İpek ben, sana daha öncede bir kaç kere yazmıştım.
İlk defa bir sorunla alakalı yardımını istemek için yazıyorum.
 Aslında kendimle alakalı da değil teyzemin kızı N. Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünü kazandı. İstediği de oydu zaten ancak maalesef ki tek gelirleri 800 lira emekli maaşı ve evleri de kira.
Üstelik devlet yurduna başvuru yapmasına rağmen maalesef çıkmadı. Mecburen özel yurda gidecek. Senden yardım etmeni istiyorum, burs veren iki yer çıksa okuluna gidebilecek. En azından zor durumda kalmaz, şu an kayıt yaptırıyor ama umutsuz eğer burs çıkmazsa dondurmayı düşünüyor.
Senden yardım bekliyorum Ayşe Abla numaram 05… elinden geleni yapacağını biliyorum şimdiden çok çok teşekkür ederim,  hem kendim hem kuzenim adına.
İpek
CEVAP: İpekçiğim, kuzenini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İnşallah benim canım okur dostlarım ona gerekli yardımı yapacaklardır. Aslında bu burslar atla deve de değil herkes ayda birkaç yüz lira verse pek çok öğrencinin yüzü gülecek.
………….
BİR UMUT VAR MIDIR?
Merhaba Ayşe,
Çok çaresizim ve elimizden hiçbir şey gelmiyor!
Annem kısa sürede 5-6 kilo verdi, herhangi bir ağrı ya da şikayeti yoktu, kontrole götürdük yine de, 2-3 hastane dolaştık kan tahlilleri, filmler çekildi 4-5 doktora müracaat ettik. Siroz teşhisi kondu hepatit B yani kötü hastalığa yakalanmış karaciğer kanseri ve çok geç kalmışız tamamen kaplamış!
1 hafta Ege Üniversitesi’nde yattı, yüksek tansiyon da çıktı. Sonuç nakil de olamıyormuş. Elinizden gelen sadece mutlu edin istediklerini gerçekleştirin Allah yardımcınız olsun ve bu durumu kabullenin oldu…
Bitkisel ilaçlara da başvurduk ama etkisini göremedi. Kendisi bilmiyor sadece siroz olduğunu, iyileşeceğini söyledik, moral çok önemli olduğu için doktorumuza da söylenmemesi gerektiğini söyledik, uygun buldu.
Günden güne zayıflıyor, karın şişiyor, renk kara sarı, o kadar zor ki onu öyle görmek, karşısında oyun oynamak gülmeye çalışmak, kabullenmek çok acı.
Daha çok erken bizim ona ihtiyacımız var ve hala şoktayım. 56 yaşında canım annem, hem anne, hem baba oldu yıllardır bize, ona olan sevgimi düşkünlüğümü tarif bile edemem.

Durumumuz bu, gerçekten yapacak bir şey yok mu, geçireceğimiz günleri en iyi şekilde mutlu mu geçirmeliyiz, yani artık kabullenmeli miyiz ya da neler yapabiliriz? Günden güne daha zor bir sürece girdiğimizi farkındayım.

Neler yapabileceğimizi bilmiyoruz?

Not: durumu herkes bilmediği için ismim açıklanmasın lütfen. Teşekkür ediyorum.
CEVAP: Geçmiş olsun, acil şifa diliyorum. Okur dostlarımızdan konu hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum tedavi konusunda.
Sevgiler.
…..

YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?

Merhaba Ayşe Ablacığım,

Öncelikle yeni evin hayırlı olsun, güle güle oturun inşallah.

Benim de ev konusunda yardım isteğim olacak, 3 yıllık evliyim, 15 aylık bir oğlum var. 7 ay önce faizler düşük deyip ev aldık  ama bir cesaret ...
Cepte çok bir para yokken, işimizi görecek bir ev bulup, sağdan soldan peşinat toplayıp aldık ama iş hesapladığımızdan biraz farklı oldu.
Taşınma masrafı - o masrafı bu masrafı derken kredi kartları kabardı.  Çok şükür eşim de ben de çalışıyoruz ama işler bir süredir karışık, malum alınan maaş belli - ödenebilen tutar belli... Şu an 3000 TL civarında bir toplam borcumuz var, bu sıkışık durumu atlatmamıza yardımcı olunabilirse duacı oluruz gerçekten.
 
(lütfen isim verme Ayşe Abla)
Herkese şimdiden teşekkürler
CEVAP: Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun. Mal sahibi olmak kolay değil, elbet bir süre sıkıntı çekmek doğal. Kolay gelsin.
…………
KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYA ÇALIŞAN BİR ANNEYE YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Antalya’dan yazıyorum. Benim yaşadığım apartmanda kapıcı olarak çalışan ve eşinden ayrılıp kendi yolunu çizmeye çalışan bir ablamız var.
Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum ama şartlar bazen izin vermiyor. Bir kızı şu an üniversitede okuyor ve diğer kızı bu sene üniversiteye başlayacak.
Kendisi soramayacak kadar gururlu ama endişeyi gözlerinde görmek mümkün. Kızlarının okumasını, kendi gibi olmamasını istiyor. Eğer mümkünse kızlarına yardım edebilir miyiz? İsmim yayınlanmazsa çok memnun olurum. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için

CEVAP: Allah kolaylık versin, ben de yaşadım o süreci iyi bilirim. Eminim benim canım okur dostlarım da destek olacaklardır bu zor günlerinde.

…………….
YETİŞ AYŞE-ALMANYA
Günaydın ablacığım,
Yazılarını severek okuyorum...
Hani her şerde bir hayır var derler ya... bizim ki de o misal: Sibel Üresin ile ilgili yazını tesadüfen okudum ve akabinde iki hafta içinde o tarihe kadar paylaşılan bütün yazılarını okudum, işyerine geldiğimde ilk yaptığım şey, Hürriyet’in sayfasını açıp, yazılarını okumak...
Haftada 4 gün yazsan da, ben her gün takip ediyorum, olur da bir gün fazla yazmışsa, kaçırmayayım diye...
Tarzına bayılıyorum, kitap okumayı her şeyden çok seven ben, roman okur gibi senin hayatını - düşüncelerini okuyorum...
Yetiş Ayşe yazını okurken, yardım edemeyenlerin bile sevabını alıyorsun.  Her seferinde şükür ediyorum, yaşadığım hayata...
Almanya’dan yardım zor geliyor, parayla olmasa bile kıyafet ve kitap konusunda çok yardım etmek isterim, yurtdışı kargo bunu biraz engelliyor, belki de ben üşengeçlik yapıyorum (ne yalan söyleyeyim)
Eminim Almanya’da da çok okurların vardır... Senden ricam, Yetiş Ayşe’yi bir de Yetiş Ayşe-Almanya olarak dile getirmen... Eminim yazan çok olacaktır, dediğim gibi en azından burada zor durumda olanlara yardımcı olmak isterim.

Hep olduğun gibi kal, hiç değişme.
Yüreğine - kalemine sağlık.

öpüyorum o güzel yanaklarından...

Esengül

CEVAP: Esengül’üm, senin vasıtanla bu düşünceyi de dile getirmiş olduk, tabi ki yurtdışından da Yetiş Ayşe’ye talepler gelebilir. Yurt dışından pek çok yardım etme talebi geliyor zaten, yakın yerlere daha çabuk yetişebilir benim yurtdışında yaşayan okur dostlarım da böylelikle. Öpüyorum seni.
………………

EGZAMA İLE İLGİLİ
Selamlar Ayşe.
Geçen hafta egzama ile ilgili yazıları ilgiyle takip ettim çünkü ben de 7 yıldır 2 kulağımda da egzamayı çeken biriyim. Benim gibi olmayan bunu anlayamaz, ne kadar anlatsam boş…

Saçlarımı toplayamaz hale geldim, çünkü kulaklarım berbat, kabuk tutmuş vaziyette. Devamlı kaşıyorum, kaşıdıkça kızarıp şişiyor ve yara haline geliyor, akıntılar başlıyor, kabuk tutuyor.
 Kulağımın üstüne yatamıyorum, çünkü acıyor. Geceleri inanılmaz kaşındığı için ellerimi önce selpakla sarıp sonrasında bantlayarak yatıyorum, kulaklarımı sabaha kadar parçalamamak için. Tabi kulak olunca iş daha da zor, siz düşünün.

Banyoya, denize girmek benim için bir kabus ya da işkence, çünkü kulağıma kesinlikle su kaçmaması gerekiyor, artık ben tıkamaktan, vazelin sürüp kapamaktan inanın yoruldum. Diyorum ya, ne desem boş...

Denemediğim ilaç, kortizonlu krem, hap kalmadı. Fakat yok, bu geçmiyor.  İşin sinir bozukluğu, moral bozukluğu kısmını geçtim, fiziksel sıkıntısı da çok fazla.  Kulaklarımı kesip atasım var, o derece.

Acaba bu yazıyı yayınlar mısınız, belki aynı sıkıntıdan muzdarip bir kaç kişi çıkar  ve onlar çözüm bulmuşlarsa paylaşabilirler.

Çok çok teşekkür ederim.

Yeni eviniz de bol huzurlu, mutlu, güzel günleriniz olsun kızınız anneniz ile birlikte.

İzmir'den sevgiler

Deniz
CEVAP:Denizciğim, geçmiş olsun. Acil şifa diliyorum. Acaba biraz da psikolojik kökeni olabilir mi bu hastalığın, fazla stres mi yaşıyorsun da vücudun isyan ediyor ki böyle? Bakalım aynı dertten muzdarip olanlar neler diyecek, yazarlarsa haftaya paylaşırım onları da. Sevgiler.
………………
 


Ayşe Ablacığım, benim bir problemim var, eşim dükkan açmak üzere market dolabı, soğutma yapacak, ortak açacak ama isim bulamıyoruz.
Senin tavsiyene çok ihtiyacımız var, bize isim bulmada yardımcı olabilir misin ki veya bu konu ile ilgili özel bir site var mı soyadımız Demir ortağın soyadı da Özdülger.
Yasemin
CEVAP: Yaseminciğim, epostanı paylaşıyorum, eminim benim canım okur dostlarım size pek çok güzel öneride bulunacaklardır.
Başarılar ve hayırlı işler diliyorum. Öpüyorum.

…..

 09/09/2011tarihli yazınız
 Sayın Ayşe Aral,

Hürriyet gazetesindeki " Yetişmezsen Öleceğim" başlıklı yazıyı okudum.
Dilerim Gebze ziyaretinizden bu kadıncağıza ve çocuklarına yardım imkanları ile dönersiniz.
Benim bu konu ile ilgili sormak istediğim bir şey var, Yazıda en küçük çocuktan mongol diye bahsediliyor.

Mongolizm tabiri ileri derecede zeka geriliği veya Down Sendromu için kullanılıyordu, ancak bildiğim kadarı ile çok "offensive" olduğu için onlarca yıldır kullanılmıyor.

Benim en küçük oğlum Down Sendromlu.

Eğer bu bayanın da çocuğu aynı durumda ise belki iletişime geçip durumu hakkında yardımcı olabilirim.

Ailemle beraber Avustralya'da yaşıyorum, ancak telefon ve email ile haberleşebiliriz.

Tabii ki öncelik onların sağ salim güvenlikte olmaları.

Saygılarımla.
Perihan
CEVAP: Perihan Hanımcığım, size de kolaylıklar dilerim. Mongol onun kendi tabiri, çocuğun durumunu henüz tam bilemiyorum ben de, görme şansım olmadı henüz.
Kendisi ile komşusu aracılığıyla iletişim kurabildiğimiz için bana göndereceğiniz epostaları onlara yönlendirebilirim veya gazetede yayınlanmak üzere de yazarsanız bu durumdaki diğer aileler de yararlanmış olur deneyimlerinizden. Sizi de yavrunuzu da öpüyorum. Sevgiler.
…….

RAMAZAN BAYRAMI'NIN NEŞESİ YOKTU!

Merhaba Ayşe Abla

Ben, 18 Kasım 2010 tarihinde kaybolan Neşadiye (Neşe) Ersan'ın kardeşiyim.

Sen bu kayıp haberini 22 Kasım 2010 tarihinde köşende haber yapmıştın. Sana çok teşekkür ederim.

Ablam Neşadiye'den hala bir haber alamamaktayız. Ablamın bu kayıp haberini tekrar gazetende haber yapabilir misin veya yaptırabilir misin? Sana çok dua ederim Ayşe Abla.
Sevgi ve Saygılarımla.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16343147_p.asp

RAMAZAN ERSAN
 

CEVAP: Sevgili Ramazan, senden bu epostayı almak gerçekten çok üzücü. Neşadiye’yi görenlerin insanlık namına yardımcı olmalarını istiyorum. İnşallah iyi haberlerini en kısa zamanda alırsınız.
…………….

Yazarın Tüm Yazıları