Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

DSP kadroları hazır, ANAP'ta ise ses yok!

Sağlık Meslek Lisesi mezunları, çilelerinin sona ermesini bekliyorlar.Adana Kadirli Sağlık Meslek Lisesi mezunları, ‘‘Bize kim sahip çıkacak?’’ diyorlar.

Sağlık Bakanlığı'nın 2.5 ay önce açıkladığı 37.517 kişilik kadroyla ilgili neden açıklama yapılmadığını soruyorlar.

Şöyle diyorlar:

‘‘Örneğin, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Köy Hizmetleri DSP'ye bağlı... Neden bu kurumlar aldıkları kadroları hemen istihdam ediyor da Sağlık Bakanlığı niçin edemiyor? İstihdamı bırakın sınav tarihini bile açıklayamıyor. Hangi güçler buna engel oluyor. Yoksa, Bakan'ın ANAP'lı olması mı sorun! Biz mağduruz. Ankara'dan açıklama bekliyoruz. Sizlerden yardım istiyoruz, ızdırabımızı sona erdirin.’’

Gaziantep'ten C. Altan Alpay da, tam 50 bin mezun olduklarını belirterek şunları söylüyor:

‘‘37.517 kadro için sınav mı yapılacak, yoksa açıktan atama mı? 1995 mezunlarına öncelik tanınacak mı?’’

Evet, mezunların dedikleri gibi seslerini duyurmak için Boğaz Köprüsü'nden atlamak mı, uçak kaçırmak mı gerekiyor...

Biz de niye Yeni Zelandalılaşmıyoruz!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı akşamı tüm televizyon kanallarında izlediğimiz, Yeni Zelandalılar'ın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde, devlet büyüklerine yapmış oldukları gösterinin aynısını biz vatandaşlar olarak yapmak istiyoruz!

Çünkü o gösteri topluluğunun devlet büyüklerimize karşı yaptıkları hareketler ve takındıkları tavır, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının içine su serpmişti.

Bizim yapamadıklarımızı, elin adamları yaptılar!

Ricamız, bu gösterinin Türk vatandaşları tarafından yinelenmesidir.

Baki DİNÇERDEN-İSTANBUL

Halk karar versin

Kültür Bakanlığı ve TRT Kurumu ihtiyaç hissederek ayrı ayrı 'Cumhuriyet'in 75. Yılı' marşı yarışması düzenlemiştir. (Şartnamesi elimde.) Bakanlık yarışmaya katılan 199 eseri, 'hiçbiri dereceye girecek değerde değildir' diyerek sonuçlandırdı. Seçici kurul, bu kişileri hangi kıstasları gözönüne alarak değerlendirdi? Saygıyla ve rahmetle anladığımız M.Akif Ersoy, F.Nafiz Çambıbel gibi büyük üstadlarla mı kıyasladı? Türkiye Cumhuriyeti'nin genç şair ve bestekarlarının şevk ve azimleri böyle kırılmamalı görüşündeyim.

Sayın Doğan Hızlan zaten bu yarışmanın suni olduğunu, yani ihtiyaç olmadığını yazıyor. Bu görüşünün doğru olmadığını düşünüyorum.

Her yapılan yarışmanın bir sonucu, dereceye girenleri vardır. Kültür Bakanlığı, 199 güfte içinde dereceye girenleri halka sunmalıdır. Güfte ve bestenin sevilip sevilmeyeceğine halk karar vermelidir.

Nizami SUNGUROĞLU-Krabbendıjke-HOLLANDA

Ümit Utku Bey neyle uçuyor?

Kıbrıs Türk Havayolları (KTHY) Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan azledilen Ümit Utku hakkında açılan davalar nedeniyle uzun süredir bir şey yazmıyorduk.

Londra'dan Kıbrıslı bir Türk okurumuz arıyor. Ümit Utku'nun aldığı uçakların arızalanması ve işe yaramazlığı nedeniyle yeni yönetimce iade edilmek zorunda kalınması yüzünden adaya ulaşımın güçleştiğini anlatıyor.

Londra'daki Kıbrıslılar, ‘‘Biz adamıza neyle gideceğiz?’’ diye soruyorlar. Seferler yetersiz kalıyormuş.

Okurumuz ‘‘Kıbrıslılar, şirketimize ve Kıbrıs turizmine verdiği büyük zararlar nedeniyle Ümit Utku'yu unutmayacaklardır. Yaptıkları yanına kâr kalmamalıdır. Türkiye'deki yargıyı dikkatle izleyeceğiz. Rauf Denktaş'tan bu olayın peşini bırakmamasını, zararımızı Utku'ya karşılatmasını istiyoruz. Çünkü onun müthiş bir mal birikimi olduğu söyleniyor’’ dedikten sonra, KTHY Genel Müdürü Aytekin Bilgi'nin geçen gün bilet satış bürolarına çektiği faksın bir örneğini de bize göndermiş.

Yönetim Kurulu'nun kararına göre, son KTHY Genel Kurulu'nca ibra edilmeyen ve kendilerine dava açılan Ümit Utku, Mehmet Muhsinoğlu, Güvenç Cantaş ile şirkete karşı dava açan Fikret Çavuşoğlu, Nevzat Anayasay, Kemal Yalçın, Kenan Ateşlioğlu, Mukaddes Cagnino ve şirketçe dava edilen Ferda Öneş, Cumhur Öneş ve Teoman Tosun gibi isimler 18 Nisan tarihinden eski kararla kendilerine tahsis edilen pas biletleri kullanamayacaklar, ellerinde varsa da bu biletler kabul edilmeyecek. Aynı karar aileleri için de geçerli...

Birtakım ellerde çiftlik gibi kullanılan KTHY'nin yeni yönetiminin aklı başına yeni mi geldi?

Sahi, Ümit Utku şimdi neyle uçuyor!

BalkanlılarDerneği'nden.... Bulgaristan'dan 1994-97 yılları arasında Türkiye'ye göç edenlerin, 14 Mayıs Perşembe gününe kadar Bulgaristan'da bağlı bulundukları belediyelere başvurarak, gayrimenkullerini beyan etmeleri gerekmektedir. Bulgaristan'dan alınan bilgiye göre, aksi durumda Bulgaristan'da bırakılan tarla ve evlerin kamulaştırılacağı bildirilmektedir.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Türk'üm, Türkçü değilim. Müslümanım, İslamcı değilim. Milliyetçiyim, ırkçı değilim. Dindarım, dinci değilim. Ne mutlu Türk'üm, Türkiyeli'yim, Atatürkçü'yüm diyene...’’

(Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden)













Yazarın Tüm Yazıları