Yerimize otursaydık

HIDDINK ve kurmaylarının maçtan önce kafasında olabilecek senaryolar içinde akla hiç gelmeyen, daha karşılaşmanın başında yerimize oturmadan yediğimiz goldür.

Haberin Devamı

Bu sadece bir gol değil, aynı zamanda veda ettiğimiz Avrupa Şampiyonası’nın da habercisi idi. Kendi sahamızda gol pozisyonuna giremeden daha ilk maçta elendik.
Sahaya bakınca sakin, yardımlaşan, birlikte hareket eden ve golleri bulan Hırvatlar’dı. Bizim takım ile Hırvatlar arasında o kadar fark var ki. En büyük fark da adamlara beraberlik bile yarayacak iken çift forvetle çıkıyorlar, biz ise kendi sahamızda Burak’la gol arıyoruz. Modric gibi star bir oyuncunun takım savunmasında mücadele etmesini, Mandzukic gibi bir forvetin sadece gol atmayıp defansa da yardım edişini, Rakitic ve Srna’nın kenar oyunculuk örneğini seyrederken üzülmemek elde değildi.

VEDA EDERKEN...

Hırvatlar’a yenilirken ve Avrupa Şampiyonası başka bahara derken;
1-Bizim iki kenarı iyi kapattılar ve Srna-Rakitic ikilisini iyi kullandılar.
2-Stoperleri Burak’ı almışlar araya hareket ettirmeden etkisiz hale getirdiler.
3-Biz ısrarla göbeği kullanmaya çalışarak Hırvatlar’a yardım ederken Hiddink seyrediyordu.
4-Defanstan çıkarken ve orta sahada yediğimiz baskı ile oyun kuramadık.
En üzücü olan ise “kabullenmişlik” idi. Maçın başından sonuna kadar ‘’kaybettik’’ duygusunun oyunculara yansıması hata, mücadeleyi bırakma ve panik olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HİDDİNK SÖYLEMİŞTİ...

Bir gün önce basın toplantısında Hiddink ‘’Hırvatlara zor anlar yaşatacağız’’ derken, acaba unutamayacakları bir gün mü demek istemişti? Hiddink’in bu açıklamasını Azerbaycan ya da Moldova teknik adamları bizim için söylerlerdi. Nereden nereye gelmişiz. Hiddink bizi ciddiye almıyor ayrı, saygı da duymuyor. Gol atmak lazım iken Burak’ı çıkarıp Umut’u almak için ancak Hiddink olmak lazım! Artık miadını doldurmuş, kenara çekilme vakti gelmiştir. Ligin en formda oyuncuları seçilmez ve kadroya dahi giremezken, bu kadar ucuz elenirken beklemeyip hemen istifa etmeli.

Yazarın Tüm Yazıları