Ulus’u UNESCO korusun

Güncelleme Tarihi:

Ulus’u UNESCO korusun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2019 13:03

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel, akademik çalışmalarını ‘Ankara’ üzerinde yoğunlaştıran Şehir Plancısı Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’e, “Ulus nasıl kurtulur?’ diye sordu. İşte, Şahin’in kurtuluş reçetesi.

Haberin Devamı

“Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin (UTKM) en önemli sorunu, onaylı bir Koruma Amaçlı İmar Planı bulunmaması. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin, UTKM’de yapacağı uygulamaları ‘tarihi canlandırma projesi’ olarak ele almısı ve ‘yerel kalkınma projesi’ olarak kurgulaması gerekiyor.”

‘CUMHURİYET ANKARA’SI

“UTKM, ‘Cumhuriyet Ankara’sı alanı olarak, Ankara’nın tarihi bölgelerinin tamamını içerecek şekilde UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday gösterilmeli. Bu çalışmalarla eş zamanlı olarak bir Koruma Amaçlı İmar Planı da çizilmeli. Bu şekilde Ulus eski canlı günlerine geri dönebilir.”

SEMT POLİKLİNİĞİ AFİŞİ ASILDI

Ankara Üniversitesi, 1983’te kendilerine tahsis edilen ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanılan binanın devrini beklerken, Sağlık Bakanlığı binanın önüne, ‘29 Mayıs Devlet Hastanesi Yüksek İhtisas Semt Polikliniği’ afişi astı. Bu gelişme, “O zaman Yüksek İhtisas neden Bilkent’e taşındı?” sorusunu akıllara getirdi.

Haberin Devamı

Ulus’u UNESCO korusun

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şubat ayında Ankara Şehir Hastanesi’ne taşınmış ve bina boşaltılmıştı.

DTCF Dekanı İhsan Çiçek’, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu arazinin fakülte üzerine kayıtlı olduğuna dikkat çekmiş ve bir koridor açarak kampüsü genişletmek istediklerini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!