Paylaş
Araçlar sürüklendi.
Duvarlar yıkıldı.
Ev ve iş yerlerini su bastı.
Hatta ve hatta.
Vatandaşın biri arabanın üzerinde adeta sörf yaptı.
Ancak.
Yetkililer faturayı yine doğaya çıkardı.
*
“Bunun gibisi olmadı” dediler.
“500 yılda olan bir afet” dediler.
(Burada bir parantez açayım.
500 yıl önce tahtta Yavuz Sultan Selim var.)
*
Bırakın yağmuru, Ankara’da patlayan su borusunun bile sele neden olduğunu gördük.
Kesinti nedeniyle musluklardan akmayan su, sokaklardan aktı, taştı.
Gelgelelim.
İnşaat, hafriyat, moloz, imar, emsal...
Falan filan dediler.
Yine de “altyapı” demediler.
“Altyapı” eleştirilerini de duymazdan geldiler.
Şunu gözardı ettiler:
Günden güne asfalt ve betonla kuşatılan Ankara’da, yağan yağmur toprağa karışamıyor.
*
Mamak ve Keçiören’deki sel felaketinin üzerinden iki hafta geçti.
Keçiören’den P.T. adlı okurumuz bir ileti göndermiş.
Meğer, Ankara Büyükşehir Belediyesi de altyapıdan şikâyetçiymiş.
Şaka değil.
İşte okurumuzun iletisi:
KANAL YOK, IZGARA KOYAMAYIZ
“İncirli Mahallesi Taşlı Caddesi, yağışlı günlerde ya da herhangi bir apartman yıkandığında suyun tahliye edileceği bir kanal olmadığı için göle dönüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mavi Masa’ya ‘yağmur suyu ızgarası yapılması’ için talepte bulunduk. Ancak, konuyla bire bir ilgili olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bizi çok şaşırtan bir cevap verdi.
ŞÖYLE DEDİ: ‘İdaremize bağlı Keçiören Şube Müdürlüğü teknik personelince yapılan inceleme sonucu söz konusu adresteki sorunun yol kotundan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, yağmur suyu hattı olmadığından ızgara konulamayacağı tespit edilmiştir.”
ŞİMDİ SORUYORUM:
Yoldaki kot sorunu ve yağmur suyu problemi için belediye harekete geçmiyorsa bunu kim çözecek?
NOT: Yazıyı yazdığım saatlerde dün yine hava önce bir karardı. Ardından sağanak yağış etkisini gösterdi. Bazı bölgelere dolu yağarken, maalesef yine birçok bulvar, cadde, sokak ve alt geçit göle döndü.
BİR TARAFIMIZ İNŞAAT DİĞER TARAFIMIZ UÇURUM
“Mamak Mehtap Mahallesi 136. Sokak, altı ay önce başlayan bir inşaat nedeniyle araç ve yaya ulaşımına kapatıldı. Sokağı kullanıp evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, inşaat tehlikesini göze almak zorunda.
İnşaat çalışması başlayıp, sokak kapatıldığında, bölge sakinleri olarak imza topladık ve Mamak Belediyesi’ne durumu ilettik. İmar planında yolun yarısı inşaat alanı içinde kaldığı için Mamak Belediyesi, sokağın yanındaki Hatip Çayı’na doğru duvar örerek yolu genişletme çalışmasına başladı. Ancak Mamak Belediyesi, 150 metrelik yeni yolu altı aydır tamamlayamadı. Bir tarafı inşaat diğer tarafı ise uçurum haline dönen sokakta hiçbir güvenlik önlemi yok. Yani hem inşaat tehlikesi, hem asfalt kayma tehlikesi, hem de güvenlik olmadığı için demirlerin üzerine düşme tehlikesi var. Kapatılan sokak, tüm mahalle çocuklarının okula gitmek için, yetişkinlerin ise işe gitmek için kullandığı tek sokak.”
Mevlüt S.
BULVARDAN UZUN ADI VAR...
Hani sosyal medyada “başka ülkede yaşayamam” başlıklı paylaşımlar var ya!
Bizim ‘Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’ da öyle bir şey.
Çayyolu sakinleri diyor ki: “Adı değişsin.”
Büyükşehir Meclisi diyor ki: “Olmaz, olamaz.”
28 harfli, sanırsın alfabe...
Telaffuzu desen, tekerleme gibi...
Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman.
Yok, vallahi başka ülkede yaşayamam.
SORUM VAR
BU YOLLARIN MÜHENDİSLERİ YOK MUDUR?
Sabancı-Bağlıca bulvarları bağlantı yolu, kış günü aceleyle yapıldı ve açıldı. Asfaltı düzgün atılmadı. Yol değil sanki yamalı bohça. Battı çıktı desen çok ilginç. Hele bir de keskin virajı var ki evlere şenlik. Dümdüz yolda giderken birden sağa kıvrılıyor, Yolunuzu New Jersey bariyerleri kesiyor. Ve keskin virajda kaza kaçınılmaz oluyor.
SORUYORUM: Bu yolları yapanlar hep mi yanılır. Mühendisleri yok mudur?
Mehmet GÜRER
3 SORUN 3 YORUM
Okurumuz Tarık Tekin diyor ki:
1) Ankara’da sabah ve akşam saatlerinde ring uygulaması yerine, insanları şehir merkezine sokmadan, tek vasıtayla işlerine/okullarına ulaştıracak bir sistem hayata geçirilmeli.
2) Ankara’da yollar yamalı. Rögar kapaklarının bazıları yüksek bazıları alçak. Niye biz de Avrupa ülkelerindeki gibi rögar ve mazgalları asfaltla sıfır hale getiremiyoruz.
3) Ankara’da, ne hikmetse otobüs duraklarının hepsini trafik ışıkların önüne, yolun dar alanına, dönemeçlere, rampalara yapmışlar. Bunları düzeltmek bu kadar mı zor.
GÜNÜN FOTOĞRAFI
KALDIRIMDA BİR KONTEYNER
Bu fotoğraf Eryaman’dan.
Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Burhanettin Özcan, Altay Mahallesi 33. Sokak’ın kaldırımına konulan çöp konteynerine dikkat çekiyor.
Konteyner yaya yolunda duruyor.
Yayalar ise ana yoldan yürüyor.
DİKKAT TAŞ DÜŞEBİLİR
Kazım Karabekir Köprüsü’nün altındaki kısım fotoğrafta da görüldüğü gibi zarar görmüş durumda. Altından geçen araçların üstüne her an beton düşme tehlikesi var. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor.
Paylaş