Geçit açıldı ‘koşu’ bitti

Güncelleme Tarihi:

Geçit açıldı ‘koşu’ bitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 01:00

İstanbul Yolu’nda bir kamyonun damperinin çarpması sonucu kullanılamaz hale gelen üst geçit, Ankara Hürriyet’in, yayaların düştüğü tehlikeyi gündeme getirmesinin ardından onarıldı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in İstanbul Yolu’nda kullanılamaz duruma gelen üst geçit yüzünden karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların ölümle burun buruna gelmesini “Ölüm Koşusu” manşetiyle gündeme getirmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Önceki gün çalışmalara başlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, üst geçiti yeniden kullanıma uygun hale getirmek için hızlı bir çalışma yürüttü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, şunları söyledi:

ÇALIŞMA CUMARTESİ BAŞLADI

“Çalışmaları cumartesi günü başlattık, dün de beton attık ve vatandaşların kullanabileceği duruma getirdik. Bu süreçte İstanbul Yolu trafiği çalışmalarımızdan etkilenmedi. Vatandaşlar, üst geçidi kullanırken beş gün boyunca da rötuş çalışmalarımız devam edecek. 5 gün sonunda da çalışmamızı tam anlamıyla bitirmiş olacağız.”

Haberin Devamı

ÖLÜM KOŞUSU SONA ERDİ

Damperi açılan hafriyat kamyonunun çarpması sonucu kullanılamaz duruma gelen üst geçit, özellikle Sincan Metrosu’nun İstanbul Yolu İstasyonu’nu kullanan yolcular tarafından tercih ediliyor.
Bölgeye en yakın üst geçidin 10 kilometre mesafede olması nedeniyle, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatadaşlar 9 gündür ölümle burun buruna geliyordu. Çalışmalar için geç kalındığından yakınan vatandaşlar, üst geçidin en kısa sürede kullanılır duruma gelmesini talep ediyor.

OKURUN SESİ YETKİLİLERE ULAŞTI

Bölgedeki sıkıntıya dikkat çeken Talip Dilber, “Burada Okur Yazar” köşesine gönderdiği iletisinde yetkililere seslenerek, “Her gün sabah-akşam yüzlerce insan ana yola çıkmak zorunda kalarak, canını tehlikeye atıyor. Burada tek bir insanın dahi burnunun kanaması durumunda bunun hesabını kim verebir” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!