Büyükşehir’in kafası karışık

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’in kafası karışık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2022 00:02

ABB’nin Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın geleceğini belirlemek için başlattığı anket çalışmasına tepki gösteren ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, önceki yıl 100. Yıl Çarşısı’nın yıkımı için ABB Meclisi’nden karar çıktığını hatırlattı ve “Büyükşehir’in kafası karışık” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB), ‘Ulus Meydanı ve 100. Yıl Çarşısı’nın geleceğini belirlemek’ için Başkent Mobil üzerinden başlattığı anket çalışmasına meslek odalarının ardından bir tepki de ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’dan geldi. Önceki yıl 100. Yıl Çarşısı’nın yıkımı için ABB Meclisi’nden karar çıktığını hatırlatan Ilıkan, “Büyükşehir’in kafası karışık” diyerek, süreci şu sözlerle eleştirdi:

Büyükşehir’in kafası karışık


EYLEM SIRALAMASI HATASI VAR

“100. Yıl Çarşısı’nın yıkımı için önce ABB Meclisi’nden karar çıkartılıyor, sonra çarşı esnafı başka çarşılara gönderiliyor, sonra ise Ankara Kent Konseyi öncülüğünde bir proje yarışması düzenleyip bu defa ‘sadece yıkım değil, yıkmadan tadil etme’ gibi bir seçeneği gündeme getiriyorlar. Konu tam yarışma aşamasındayken yıkım ihalesi yapıyorlar. Bugün ise tüm bunlar yaşanmamış gibi internet üzerinden anket başlatıp ‘vatandaşa soracağız’ diyorlar. Öncelikle bu süreçte bir eylem sıralaması hatası var. Eğer vatandaşa soracaksanız, bunu en baştan yapmalısınız. Eğer proje yarışması yapacaksanız da bunu vatandaşın talebine göre yapmalısınız. Daha sonra da çarşı esnafıyla ilgili süreci yönetmeli, sonra yıkım kararını alıp eyleme koymalısınız.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI YOK

Haberin Devamı

Maalesef benzer bir organizasyonsuzluğu da Ulus’taki eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasında yaşıyoruz. Ne yapılacağına bir türlü karar veremediler. Yıkmaktan bahsederken haberlere de yansıyacak şekilde ‘EGO Genel Müdürlüğü’nün binası olacak’ dendi ama bir yılı aşkın zaman geçti, hiçbir hareket yok. Bu kararsızlık ve plansızlığın faturası başta Ulus’a, bölgenin ticari hareketliliğine, kültürel haritasına ve şehre yansıyor. Ulus’la alakalı bir adım atarken bina, sokak dağınıklığında dokunuşlarla sonuç almak çok zor. Ulus’un koruma amaçlı imar planı yok. Bu kadar tarihi dokuya sahip bir alanda, noktasal dokunuşlar değil, daha bütüncül yaklaşımlar geliştirmek gerekir.”

Haberin Devamı

17 ŞUBAT 2020

6 TEMMUZ 2022

9 Temmuz 2022

Hürriyet Ankara, ‘Ulus İçin İlk Adım’, ‘Ulus’un Kaderi İçin Söz Vatandaşta’ ve ‘Meslek Odalarından ABB’ye Anket Tepkisi’ haberleriyle, gelişmeleri gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!