Yeni stat kabus oldu

GALATASARAY’ın maçı var ama seyircinin derdi ve isteği Adnan Polat’ın istifa etmesi. Sahadaki futbolcuların aklı ve kulağı tribünlerde.

Sanki Süper Lig maçı oynanmaya değil de, Adnan Polat’a istifa etmesi için düzenlenen bir organizasyona gelmiştik. Tribünlerdeki hareketler saha içinden daha ilgi çekici idi.
Futbol için yapılmış stat daha ilk yılında ‘başkan istifa’ seslerine ve protestolara sahne oldu. Şu bir gerçek ki yeni stat, Adnan Polat ve bazı futbolcular için kabus oldu. Bu kimin ya da neyin lanetidir bilmem ama sonunda hem Polat’ı hem de bazı futbolcuları yer. Galatasaray artık öyle hal almış ki mekan bile kar etmiyor.
Karabükspor’da Emenike’nin olmaması herşeyi değiştiriyor. Pozisyonu bırakın ceza sahasına girmek bile zor hale geliyor. Ama Emenike’nin olmamasına en çok sevinmesi gereken Servet ve Gökhan olmalı. Çünkü Emenike olsaydı bu takıma gol atmaması büyük sürpriz olurdu.

Cana şov ve Ayhan

HAGİ’nin Culio’yu ve Stancu’yu doğru yerlere çekmesi Galatasaray’ı biraz daha dengeli hale getirmişti ama bu saatten sonra değişimler bile artısını göstermiyor. Cana’nın sağdan alıp sola vermekten ibaret olan oyununu sanki büyük iş yapıyor gibi el kol hareketleri yaparak desteklemesi tribünlere yaptığı şovdan ötesi değildi. Hatta maçı tekrar izleyin, Cana’nın trafik polisi gibi herkesi yönlendirdiğini görürsünüz. İşte Ayhan’ın yanlışı burda. Ayhan ne işin var senin top isteyip sorumluluk alıyorsun. Sende kaçak oyna, etliye sütlüye karışma, sağa sola bağır, herkesi elinle yönlendir. Seni de protesto etmek yerine alkışlasınlar.

Duruşun kralı

STADIN büyük bölümündeki koltukları boş bırakıp maça gelmeyerek, gelenler ise ya beyaz mendil sallayarak ya da alkışlayarak, Başkan Polat’a net bir mesaj vererek medeni bir duruş sergilediler. Galatasaray seyircisinin bugüne kadarki duruşunu çok beğenen Sayın Başkan yine saygı duyup bu duruşa kulak versin.
Türk Telekom Arena’da üzerine daha iki kere üst üste oturulmamış binlerce koltuk var. Bu stat böyle boş kalsın diye yapılmadı. Tabi ama bunun sorumlusu yönetim şekli ve Adnan Polat’tır. Fakat bugüne kadar yapılan protestolar alışkanlık yapmış olacak ki artık işlemiyor. Bu bağlamda seyirciye bir tavsiyem olacak. Yapılan protestolar, açılan pankartlar, sallanan mendiller işe yaramıyor. O zaman geriye yapılacak tek şey kalıyor. Yalvarmak... Rica etmek ve ‘Ne olur bırak’ diye yalvarmak belki işe yarar. Son çare...

BEĞENDİM
İki takımda da beğenilecek seviyeye gelen bir oyuncu yoktu. Tek güzel şey stat.

BEĞENMEDİM
Karabük’ün Emenike’siz halini, Galatasaray’ın kaleye gelemeyen rakibine bile gol atamamasını.

DİKKAT
Sahada dikkat çekecek bişey yok. Tek dikkat etmesi gereken Adnan Polat.
Yazarın Tüm Yazıları