Yeni stad yeni takım

GEÇEN sene aldığı sonuçlarla A.S.Y. Galatasaray takımı olarak adlandırdığımız sarı kırmızılı ekip bu sene T.T.A Galatasaray olacak gibi gözüküyor.

İçeride başka dışarıda başak bir hal alan Galatasaray bu durumu birkaç yıldır düzeltemiyor. Galatasaray yine iyi başlamak istedi ama pozisyon bulan ve topları direkten dönen Bucaspor oldu.TEMEL HATALAR...Galatasaray’da 3 temel hata var.- Cana’nın stoper oynatılması. Cana’nın stoper oynadığı maçlarda Galatasaray son 3 maçta 6 gol yemiş. Daha fazlasını da yiyebilirdi. Mücadele isteği olabilir ama Cana gibi sert ama zamanlama hatası yapan bir oyuncu her zaman tehlikedir. Yapacağı hata ile gol yedirir yada gereksiz yaptığı faulle rakibin rahatlamasını sağlar. Bu da ya takımın moralini bozar yada rakibi morallendirir.- Lucas’ın önlibero oynatılması. Lucas bir defans oyuncusu mantığı ile hareket edip üstüne gelen rakibi iyi karşılayabilir ve atağı kesebilir. Fakat bu o bölgede oynayan oyuncudan yapması beklenen iki özellikten sadece biri. Dolayısı ile Galatasaray Lucas’ı orta sahada oynatarak hem orta alan etkinliğini azaltıyor hem de defanstaki hataları minimuma indirme şansını kaybediyor.- Stancu’nun kenar oynaması. Stancu çabuk,devamlı alan değiştirerek ve iyi gol koşuları olan bir oyuncu. Yani rakip defansın en çok rahatsız olacağı ve tehlikeli olacak oyuncu tarzı. Stancu’nun Baroş’la yanyana oynaması daha fazla pozisyon ve daha fazla etkinlik demek olur.

Pozisyon problemi

G.SARAY’ın gol pozisyonu üretmekteki sıkıntısının ana sebebi. Orta saha oyuncularının özelliklerinde gizli. Sabri, Lucas ve Culio defansif yönleri ön planda olan ve karşılamada daha başarılı oyuncular. Ama iş ince ara paslara ve adrese ortalara gelince problem ortaya çıkıyor. Birde Kazım’ın beklenenin altında oynaması ile forvet Stancu’nun kenarda oynaması sorunu büyütüyor. Zaten Sabri sağ beke dönünce Kazım daha verimli oldu.Maçta dikkat çeken bir ayrıntı Serkan ile Kazım’ın birbirlerini iyi anlamadıklarının ortaya çıkmasıydı. Hoş Galatasaray’da birbirini iyi anlayan oyuncu var mı da diyebilirsiniz. Galatasaray buna rağmen ikinci yarı daha istekli oynayarak kazanma adına çabaladı. Bu çabanın sonucu Culio il sonuçlandı. Fakat Galatasaray’ın verdiği pozisyonlara bakarsak maçı galibiyet ile bitirmiş olması şanstı.

BEĞENDiM

Düşma potasının dışında bir takım görüntüsü veren ve cesurca mücadele eden Bucaspor.

BEĞENMEDiM

İyi oynamasına rağmen veremediği pas ve atamadığı golle takımını puandan eden Mendy.

DİKKAT

Galatasaray’ın bu oyun dizilişi ve 11’i iyi takımlar karşısında büyük problemler yaşar.

Yazarın Tüm Yazıları