Yeni başlangıçlar için bekleyin

Bugün gökyüzünün konumu son derece ilginç. Güneş Tutulması meydana geliyor.

Türkiye saatiyle 23:30’da meydana gelen tutulma sırasında Venüs kavuşum konumunda bulunacak ve Satürn bu kavuşumu sert etkileyecek. Duyguların açığa çıkacağı ve şuur düzeyinde değişiklik meydana getirecek bazı olayların açığa çıkacağını işaret ediyor. Bugün yeni başlangıçlar yapmak için pek uygun bir zaman değil. Duygu ve isteklerin belirlenme zamanı.

Güneş tutulmasının etkileri

Güneş Tutulması, Ay’ın Güneşi örtmesiyle meydana gelen fiziksel bir olay. Hem Güneş. Hem de Ay’ın itim ve çekim gücünün birleşerek dünyayı etkilemesi sonucunda fiziksel etkiler meydana gelebiliyor.

Tabii bu etkilerin derecesi o sırada gökyüzünde dizilen diğer gezegenlerin konumuyla da bağlantılı olarak değişiyor. Ayrıca tutulmanın tam olması veya dünyanın apeksinin dışında kalması da etkinin gücünü belirleyen diğer faktörler. Bu sırada Ay’ın ve Güneş’in dünyaya yakınlık derecesi de etkiyi değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir ayrıntı. Ve tabii şu ana kadar yapmış olduğum bu açıklamalar tamamen fiziksel özellikler ve astronominin konusuna giriyor. Ancak astronominin değerlerinden yola çıkarak dünyanın ve üzerinde yaşayan insanların bu fiziksel olaydan nasıl etkilenecekleri ise astrolojinin alanına giriyor. Yani benim konum.

Güneş, bilinci sembolize ederken Ay ise bilinçaltını sembolize ediyor. Güneş tutulması sırasında Güneş ile Ay birleşiyor. Yani bilinç ile bilinçaltının bir arada bulunacağını, hatta tutulma sırasında bilinçaltının bilinci örteceğini söyleyebiliriz. Bunun sonucunda bilinçaltının derinlerinde yatan ne varsa bunlar görünür hale gelerek büyük bir değişim meydana getiriyor.

Elbette bu değişimin gerçek yaratıcısı insan. Çünkü bilinçaltının derinlerinde yatan korkuların görünür hale gelmesi demek, maddeye dönüşmesi yani maddi olarak meydana gelen olaylar aracılığı ile kişinin kendi korkularıyla karşılaşacağı ve değişeceği anlamına geliyor.

Daha basit bir anlatımla Güneş Tutulması; derinlere gömdüğünüz, bastırdığınız olayların yarattığı duyguların canlanacağını işaret ediyor. Artık unutmak yerine çözmek zamanın geldiğini, yani aşama yapma zamanının geldiği işaret ediyor.

Güneş Tutulması bu kez görülmediği için etkisi tam tutulmalara göre daha zayıf olacak. Fakat yine de şuur seviyesinde değişiklik meydana getirecek bazı olayların açığa çıkacağını söylemek mümkün. Özellikle tutulma sırasında Venüs’ün kavuşum yapması ve aynı anda Satürn’ün kuvvetli etkisi duyguların derinleşmesine ve görünür hale gelmesine neden olabilecek türden olayların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Özellikle bilinçaltının derinlerinde yatan korkular uyanabilir ve korkularınızla yüzleşebilirsiniz.

Tutulmalar genellikle kişisel olmaktan daha çok kitlesel olayları işaret eder. Halkın şuur seviyesinde meydana gelecek değişikliklerin habercisi olarak yorumlanacak bu tutulmalar izlenebilir oldukları zaman daha kuvvetli bir biçimde açığa çıkacak tecrübelerin zamanı olduğunu gösterir. Fakat yine de bu tutulma, kitlesel olarak korkulan durumların ortaya çıkmasıyla değişimin meydana geleceğini işaret ediyor. İnsan korkularıyla yüzleştiği zaman artık korkulacak bir şey olmadığını anlıyor ve içinde uyanan bu anlayış duygu ve düşüncelerin değişmesini sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları