Paylaş
Benim hep haberlerde tesadüfen görüp “Ay ne deliler var ya!” dediğim şeyi yapıp Runtalya Maratonu’ndan bir gün önce, yani 3 Mart Cumartesi günü saat 10:00’da Yüksek Topuklar Koşusu yapıyorlar.
Ya çok iyi fikir yahu! Düşündükçe kahkahalar atıyorum.
Ammaaa, katılmak isteyenler 29 Şubat’a kadar elif.demirtas@holidayplan.com.tr adresine acilen başvursun ya da Antalya’da TerraCity AVM içerisindeki halk koşusu standında kayıt yaptırsın.
Çünkü yarışa sadece 100 kadın alınacak.
He he he, biz, bizim aileden üç kadın yazıldık bile! Ben, Sheda Modaevi’nin sahibi kuzenim Damla Sonat ve onun sağ kolu dayımın kızı Gaye Kolburan!
Gülüm’ü de yazdırdım valla. Onsuz olmaz asla!
Ben galiba pembe topuklu ayakkabılarımla koşar, üzerime de tayt üstü kızımın pembe tütüsünü giyerim. Yarış mesafesi 100 metre ve fakat kurallar çok ciddi!
18 yaş ve üstü yüksek topuklarla koşabilen kadın olmanız, ayakkabılarınızın topuklarının en az 7 cm yüksekliğinde ve 1,5 cm genişliğinde olması lazım. Yarış öncesi ölçüm yapılacak, öyle bot ve çizme ile katılım kabul edilmeyecek. Koşu esnasında topukları kıran diskalifiye oluyor.
Bizim çocukların halk koşusuna katılmadan önce bize sıkı gülmeleri için süper bahane ve moral bence.
Yonca
“Sivri”
Yaşasın Tohumlar
Buğday hareketinin 22 yıldır attığı tohumlar, 10 yıldır Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin projeleriyle meyve veriyor biliyor musunuz?
Hiii siz yoksa hâlâ Buğday’ı tanımıyor musunuz?
Olmaz! Tanımanız lazım.
Adım Adım Oluşumu’nun (AA) desteklediği TOFD, TEGV, TOG gibi dört STK’dan biri Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği. Yaşamın sürekliliğini temsil eden, atadan kalma tohumlarımızı korumak için 10’uncu yılında AA ortaklığı ile Tohum Takas Ağı Kampanyası’nı başlattılar.
21 Şubat Salı günü, yani yarın, Buğday Derneği, Babylon’da müzikle ve organik yiyecek-içeceklerle dolu Yaşasın Tohumlar gecesi düzenliyor. AA’nın Runtalya Maratonu’nda da destekleyeceği Tohum Takas Ağı Projesi’ni tanıtmayı ve atalık tohumların korunması için farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar.
Allah’ım bayılıyorum bu insanlara!
Atalık tohumlarımız hem varlar, hem de yok oluyorlar. Buğday Derneği, bu tohumların daha fazla ekilmesi, çoğalması ve paylaşılması için çalışıyor.
Gecenin biletleri 30 TL, derneğin genel merkezi; Şişli, Kartal, Bakırköy ve Beylikdüzü’nde kurulan %100 Ekolojik Pazarlar ve Babylon gişesi Galata Şifahanesi’nden alınabilir.
Ayrıntılı bilgi için: www.bugday.org veya telefon: (0212) 252 52 55
Yonca
“tohum”
Japon ne yapmış?
Japon Yapmış birinci kitap, “Japon Ne Yapmış?” ikinci kitap. Üçüncüsü çıkmadan bu iki kitabı acilen alın ve okuyun. Kitaba sahip çıkan Çınar Yayınları’na da bravo! Yazarı Onur Ataoğlu’nun yazdıklarını okurken, bu kadar gülerek bu kadar çok şeyi nasıl da güzel öğrendiğime şaştım.
Sanki Japonlar ile Japonya’da yaşadım, akraba oldum. Bir sürü işe yarar ve ilginç bilginin bu kadar keyifli verildiği bir ülke analizi mi desem ne desem, gerçekten çok zor bulunur.
Hiçbir sayfası sıkıcı değil, okuması da çok kolay.
Onur’un yazarlığındaki başarı bence esas şu: Bugün Japonya’ya gitsem hazırım.
Ne yapacağımı da, ne yapamayacağımı da biliyorum.
Ve eğer olur da hiç gidemezsem, döner yine bu kitapları okur, kendimi gitmiş gibi hissederim.
Tsunami sonrası Japon insanı hakkında ne çok konuştuk. Bu kitapları okursanız, aslında Japonlar’ın nasıl bir savaş sonrası psikolojisinin ve buna bağlı eğitim politikasının ürünleri olduğuna dair de bolca fikir edinirsiniz. Çoook ilginç.
Yonca “suşi”
Koş Yonca Koş
TEGV’in Van’daki ADIM ADIM Ateşböceği gezici eğitim birimi için koşuyorum Runtalya’da. Nasıl mı destekleyeceksiniz koşumu? Bağış yapmanız için gereken detaylar burada...
Hesap Sahibi: TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı)
Banka: Yapı Kredi Bankası A.Ş.
Hesap IBAN: TR 740006701000000001000000
Açıklama kısmına: YTokbas/AAO/Kendi adınız ve
soyadınızı da kesin yazın!
Paylaş