Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Şef Nobu Matsuhisa

Hani şu meşhuuur Japon şef Nobu var ya, hani Nobu restoranlarının sahibi ve hatta Robert de Niro ile ortak filan olan...

Yani bu kadar olur, geçtiğimiz perşembe akşamı Dubai’de adamla bildiğiniz yan yana gelip fotoğraf çektirme şansım oldu.
Sayın Bay Nobu kendi restoranını ziyarete gelmiş ortalarda gezinirken, hiç kaçırır mıyız, yakaladık ve kendisi ile şipşak foto çektik. Resim pek net çıkmadı panik ve heyecan içinde olduğumdan ama olsun. /images/100/0x0/55eaf8c4f018fbb8f8a297f8
Sayın Nobu(san) çok komikti. Masadaki tüm kadınlara saniyesinde iltifat yağdırıp kocaların ne kadar şanslı olduklarını söyledi ve gerçekten en sempatik ve sıcak haliyle poz verip rüzgar gibi geçti gitti. Her masayla ilgilendi. Hiç hava basmıyordu.
Valla Nobu(san) ortalarda yokken Nobu çok da harika bir restoran değildi. Hatta sinir olmuştuk “Bu mu yani!” diye bundan bir sene önce. Oysa o gece lezzet, izzetüikram inanılmazdı. Sahibinin etkisiymiş demek ki.
Bu tecrübeden alınacak ders ne peki?
İşinin başında her daim duracaksın arkadaş.
Ah bi de Robert de Niro olaydı ya yanında... Bi dahaki sefere inşallah.
Hem her işte bi hayır vardır.
Nobu’yu görünce kulaklarıma kadar büyüyen ağzım, De Niro’yu görse, sırıtırken yırtılırdı belki.
Yonca
“sinekkaçar”

Ortaya karışık

Geçen hafta hayatımda ilk defa nikâh şahitliği yaptım. Aman Allah’ım, sanki ben evleniyordum. Benim bu heyecan mekanizmamı kontrol altına almam lazım. Hiç normal değil. Gelin ve damat, yemin ederim benden daha sakindi. Onlar “Evet” derken, kendimden filan geçtim. Nikâh şahitliğini çok sevdim ama. Umarım şahitliğim sırasında hissettiğim mutluluk ve heyecan, yeni evliler için daim olur.

Sıcak şarap mevsimi geldi. Yapılıp içile.

Bu ara pek tadım yok. Yıldızlar, gezegenler zartlar ve zurtlar... Nedeni her neyse... Bir an önce kendilerini hizaya soksunlar. Tadımı geri isterim. Hatta bugün, evet bugün mucizeler beklemekteyim!

Geçtiğimiz hafta Fatmagül’ü seyrederken ağlamaktan gözlerim şişti. Hele o mahkemeye giderken basın ve halk destekli son sahneler, müthişti. Bu hafta ne hale geleceğim hiç bilmiyorum. Perşembeyi zor bekliyorum. Şu Yaşaranlar cezasını bi alsa hayırlısıyla, huzura kavuşacağım.

Derken Garipoğlu alabileceği en ağır cezayı aldı sözümona: müebbet. Ama onu say bunu çıkar, yok çocuktu suç işlediğinde bilmemne derken, er geç 30’lu yaşlarında serbest kalacak. Psikopat dediğin her yaşta psikopat. Of!

Damardan bir düet Bülent Ersoy ve Tarkan düeti. O kadar iyi ki! Tarkan önce Ajda’ya verdiği şarkıyla beni yazın yaktı geçti, şimdi de “Bir ben bir Allah biliyor” kışımı fethetti. Sürekli gözlerim kapalı efkâr ve hasret içinde dinliyorum.
Yonca
“karışık salata”
Yazarın Tüm Yazıları