Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

İpi göğüsledim

Perşembe gecesi ıstanbul’dan döndüm Dubai’ye, eve. Çocuklarıma bir sarılışım vardı; hani görseniz acırdınız halime.

Haberin Devamı

Aldım onları karşıma ve dedim ki: “Haklısınız beni çok özlediniz, ben de sizi. Ama 48 saat daha sabredin. şimdi yatıp güç toplamam lazım; çünkü yarın babayla beraber 10 km. koşacağım”. Kuzu kuzu: “Tamam annecim...” dediler.
Makarnayı mideye indirdim, yattım. Saat gece yarısını geçiyordu. Kalktım saat sabahın 5’inde.
Gözlerim yapışmış kapaklarına, aşk olsun açabilene. Takmadım. Çektim üzerime Atatürk Havalimanı’na son dakikada yetiştirilen hurriyet.com.tr tişörtümü, aldım elime “flip” denen küçük kamerayı, havaya giriverdim. Her koşumu kamerayla çekeceğim demiştim, çektim. Beyninize işleyeceğim bu duyguyu. ınadım inat!
Ettim sağlıklı kahvaltımı. Gözümden nasıl uyku akıyor, yatak nasıl da cazip geliyor, nasıl da “Tavşan Kardeş Birliği” gecesinden kalmayım; ayaklarım geri gidiyor, anlatamam halimi size. Hemen gazı verdim: “En kötü yürürsün be Yonca. Koştuktan sonra kendini daha iyi hissedeceksin. Cayma!” Böylece gittik karı-koca koşmaya.
Üç senedir Dubai’ye dünyanın en hızlı adamını getiriyorlar; rekortmen Haile Gebrselassie’yi. Ben 10 km. koşumda daha giderken, o hep 42.2 km.’yi dönüyor oluyor.
Moralimi hiç bozmuyorum. Ne bozacağım, dünyanın en hızlı adamı ve ben, karşılıklı geçişiyoruz diye zevkten mest oluyorum.
Hava mis gibi, koşarken çöl üzerinden doğan güneşe şahit olmak, müthiş! Ama bir ara ambulans arandım yemin billah; “Ha şimdi kalacağım asfaltta!” dedim.
Koşarken konuşacağım diye kalpten gidiyordum, o ayrı.
Girin hurriyet.com.tr’ye, bakın köşeme, WEB TV’den de seyredin. Fotoğrafları da yükledik. Neyse ki ambulansa gerek kalmadı. Yıkılmadım, yılmadım, koşarak bitirdim. Hiç yürümedim. Geçen seneki süremden 1 dakika daha iyi, tam 1 saat 18 dakikada koştum 10 km.’yi!
Koşu süreme car car laf anlatma cefamı da, koşarken elimde giderek ağırlaşan “flip” kamera ayrıntısını da lütfen katın ayrıca./images/100/0x0/55ead746f018fbb8f89a2136
Yonca
“Speedy Gonzales”

Haberin Devamı

1 milyon doları kaçırdı!

Millet dünyanın öbür ucundan geliyor Dubai’ye, koşmaya. Yok böyle bir tanıtım. Ha-ri-ka! Bu sene yaklaşık 12 bin kişi katılmış. Bunun 6 bin kişisi de benim gibi 10 km. koşucusu. Çoluk-çocuk, yaşlı-genç derken; köpekleriyle koşanını da gördüm. Her renkten, her milletten insanla koşmak harika bir duygu.
Haile Gebrselassie, 2 saat 6 dakika 9 saniye ile üçüncü kez 1 milyon doları kaçırdı. Adam yeni dünya rekorunu illa Dubai’de kırsın diye koyuyorlar bu ödülü, ama o üçtür ıskalıyor.
Ben onun yerinde olsam orta yerimden çatlardım. Baktım o hiç çatlamıyor, aynen koşmaya devam ediyor, ben de takmadım.
Yonca
“züğürt tesellicisi”

Haberin Devamı

Madalya hırsızları

Eşime, “Abi siz ne diye koşuyorsunuz, madalya mı veriyorlar?” diye sormuşlar, o da gülerek “Valla veriyorlar!” diye cevap vermiş. E tabi veriyorlar. Biz de onları çocuklarımız için biriktiriyoruz. Hatta küçük ve masum bir suç da işliyoruz. Madalya sırasına ikişer kere girip, çocuklarımıza birer madalya daha alıyoruz. Kalabalıkta anlaşılmıyor.
Bugüne kadar bir Avrasya 8 km., iki Dubai 10 km., bir Dubai 4 km. madalyam oldu. şimdi beni, 7 Mart’ta Antalya’da bir 10 km. madalyası daha bekliyor. Bekle beni Runtalya 2010! ADIM ADIM oluşumuyla geliyorum. Hem de Bir Çocuk Değişir Türkiye Değişir kampanyası için bağış toplayarak.
Siz koşmak istemezseniz evde oturacaksınız, ben sizin için koşacağım. Sadece 55 liraya, bir yıl boyunca, bir çocuğun TEGV imkanlarından yararlanmasına katkınız olacak. ılgilenenler yaz-
sın bana. Hem de hemen şu anda. Durup beklemek yok. Koşa koşa!
Yonca “tatmin-kâr”

Yazarın Tüm Yazıları