Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Duyduk duymadık demeyiiin!

Haber derlemesi yaptım, okumadan geçmeyiiin!

Haberin Devamı

Bugün pazartesi. Haftamız güzel başlamalı ki, güzel bitsin -ki çok güzel bitecek! Ben biliyorum.
Geçen hafta bir dolu mucizeler gerçek oldu bizim evde. Çünkü ha bire “Mucize olacak, olacak olacak!” dedim. Ayrıca yılın en sevdiğim zamanı da geldi, okul olayı bitti. Ohhh be ohhh be oh!
İçim sıkılıyor bazen bu ödev, proje mroje işlerinden, her sabah çocukları zırıl zırıl sürüklemekten. Gerçi bunu dediğime pişman olacağımı da biliyorum ya, olsun. ?imdi hissim böyle.
Yılın düğün zamanı da geldi, hiyeyt! Son 5 gün kaldı, geriye sayım başladı bizim düğün için. Heyecandan ve duygusallıktan ölüyoruz annemle. Amma dolma boşalma kabiliyeti varmış şu gözlerimizin. Pes. Sanki içimizde gözyaşı dolu bir su tankı var mübarek. Aman yeter ki hep güzel duygulardan taşsınlar. Çok şükür ve amin.
* * *
Demin okul demişken aklıma geldi. Türkiye Yş Bankası 2007-2008 öğretim yılı sonunda başladığı “Karneni Göster Kitabını Al Kampanyası”na bu sene de devam ediyor. Bayılıyorum bu kampanyaya. Bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük kitap kampanyalarından biri çünkü...
Karnesini İş Bankası şubelerine getiren 1 milyon ilköğretim öğrencisine 1 milyon kitap armağan ediyorlar!
Doğan Hızlan’ın sunuş yazısını kaleme aldığı, Türk edebiyatının değerli yazarlarının öykülerinden derlenen “Yazarlarımızdan Öyküler” adlı kitap da, Türkiye ve KKTC’deki İş Bankası şubelerine karneleriyle gelen öğrencilere tatil armağanı olarak verilecek.
Ne olur kaçırmayın. Müthiş bir fikir ve kampanya bu bence.
* * *
Bu arada size kaç zamandır söylemeyi unuttuğum bir haberim daha var. Avrasya Koşusu’ndan sorumlu SPOR A.?.’nin başına müthiş dinamik bir adam geldi. Alpaslan Baki Ertekin. Bu ismi bir yere not edin. Ben ettim.
Bu sene bir şeyler değişecek o organizasyonda. Değişmek zorunda çünkü; Alpaslan Ertekin Dubai’ye geldi, sıkı bir toplantı yaptık. Çok moralim bozuk, kırgın ve sinirli gittiğim toplantıdan ağzım kulaklarımda çıktım. Olumlu ve yapıcı, çözüme yönelik bir ekip görünce karşımda, ne yalan söyleyeyim havalara zıpladım.
Avrasya Koşusu hayal ettiğimiz gibi bir organizasyon olacak. Dünyanın tek kıtalararası koşusu bu, nasıl olmasın? Heyecanla bekliyorum, izliyorum tüm gelişmeleri. Yazacağım her birini. Sizin de haberiniz olacak. Bu işin peşindeyim yani.
* * *
Elele dergisi bomba gibi bir dergi oldu farkında mısınız? Yazarı olmama rağmen, lojistik nedenlerden dolayı ben herkesten geç alabiliyorum dergiyi elime. Ama elime aldıktan sonra da uzun süre bırakamıyorum.
“Ben de yazıyorum diye demiyorum” demeliyim, çünkü öyle. Hakikaten derginin çehresi değişmiş. Dinamik, canlı, genç... Ne bileyim, güncel ve trendy olmuş. Göz atın bir hele.
* * *
www.nadirkitap.com sitesine de bir bakın derim. Çok hoşuma gitti. Sahaflardan aldıkları bir dolu eski, sararmış sayfalı kitap satıyorlar. Ipad çıktı, yiğitlik bozuldu. Antika olacak kitaplar diyorum; alın-okuyun-koklayın-saklayın diyorum.
Yonca
“haberolog”

Yazarın Tüm Yazıları