Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Bodrum’un en iyileri

Amanın aman! “Bodrum’un en iyileri nedir?” diye sordum ya cuma günü, bir dolu bilgi geldi. Bayılıyorum bu tip olaylara... Hem okurlarımızın ne kadar dikkatli ve ilgili olduklarını görüyorum, hem de bir dolu şey öğreniyorum.

Olduğu gibi aktarıyorum öğrendiklerimi...
Tabii şunu da söylemek zorundayım; ben sizlerin yalancısıyım. Bütün bu yerleri kendim test edip onaylama şansına iki günde erişemedim; ama deneyeceğim. Eğer yanlış bilgi çıkarsa onu da haber ederim.
Fakat bu kadar insan bu yerlerde hemfikir olduğuna göre, bir iş vardır elbet bu işte...
En iyi kuaför: Sihirli Makas’ta Burak. Oasis Alışveriş Merkezi karşısıymış. Üstelik burası kuaför butik konsepti olan bir yermiş. Boya gibi vakit alan şeylerde sıkılmadan vakit geçirebiliyormuşsunuz.
Bir de Marina’ya giderken Fink Bar’ın yanındaki sokakta Huriye Hanım varmış, dip boyasını harika yapıyormuş.
En iyi manikürcü: ınci Kesal’mış, Sihirli Makas’taymış o da. Ayrıca Gündoğan’da da Ülker Hanım.
En iyi balık satıcısı: Göltürkbükü’ndeki Kooperatif’miş.
En iyi kasap: Bodrum Kasap, Konacık Tansaş.
En iyi peynirci: Çıngıllığoğlu Süt Ürünleri. En iyi peynir, kahvaltılık ve hatta börek Çıngılloğlu’ndan alınırmış. Bodrum’daki tatilciler, evlerine dönerken vakumlatarak götürüyorlarmış peynirlerini.
En lezzetli çöp şiş: Bonfileden yapılan özel etiyle Çöp şiş Bodrum’daymış. Sucuklarını da özel yaptırıyorlarmış.
Hastalıklara Imunex tavsiye eden bir dolu okur oldu. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek içinmiş. Aynen aldım, onu da deniyorum. Her sabah bir kaşık içiyoruz ailece...
Birkaç şey daha var haberini beklediğim, onları da cumaya anca yetiştirir, bilgi geldikçe yazarım.
Bodrum’u öğrenmeyi kafama koydum. Ha gayret!
Yonca
“araştırmacı”


Nereden nereye!

Geçenlerde ben “Algida Frigola hastasıyım, ama bir türlü bulamadım, sesimi duyan var mı?” yazınca, sağ olsun Algidacılar bana durumu anlatan bir e-posta attılar. Bunun üzerine benim de aklıma Adım Adım’la koşarak destek verdiğim TEGV’nin Mardin Midyat biriminden yararlanan çocuklar geldi.
Kendilerinden rica ettim, “Acaba oradaki çocuklara şu yaz sıcağında dondurma günü yapsak nasıl olur?” diye. İnanır mısınız anında tamam dediler ve hemen TEGV ile irtibata geçtiler. Güzel haber geldi. 29 Temmuz’da TEGV Mardin Midyat biriminde çocuklara dondurmaları teslim ediliyor. şu berbat sıcakta o çocuklar dondurma keyfi yapacaklar ya, acayip sevindim.
Teşekkür ederim böyle şeylere sıcak bakan, güzel şeyler düşünebilen esnek Algida yönetimine; özellikle de Marka Müdürleri Tuğan Gökçe Oğun’a! Bayılıyorum böyle anında görüntü insanlara.
Yonca “frigolacı”

Antakya’dan evlere servis!

Yıllarca İstanbul ve Ankara’da büyük şirketlerde çalıştıktan sonra evlenip Antakya’ya yerleşen Filiz Aydın çılgın bir kadın... İkinci bebeğine hamile kalınca daha fazla boş duramayacağını anlıyor ve yörenin meşhur lezzetlerini internet yolu ile tüm Türkiye’ye göndermeye başlıyor.
Antakya’dan istediğiniz tüm lezzetleri size -isterseniz İstanbul’a, isterseniz Çeşme’ye- Türkiye sınırları içerisinde her yere en fazla iki günde ulaştırıyor.
Lavaş peyniri, kızartma peyniri, dil peyniri, köy peyniri, jara peyniri, testi peyniri, sünme peynir, sürk peyniri, basma peynir, tereyağı, ceviz reçeli, güneşte pişen vişne reçeli, çilek reçeli, karadut reçeli ve kendi evinde yaptığı ne varsa...
Bir de defne sabunu yapıyorlarmış, onu da yolluyor hatta. Gittigidiyor.com alışveriş sitesi içerisinde bulunan dükkanlar bölümünden yeme içme linkine gidip onun içerisindeki Antakyasofrası bölümünden kendisine ulaşabilirsiniz.
Acilen denemem lazım benim de! Yazarken karnım acıktı, canım çekti, ağzım sulandı burada.
Yonca
“tazetaze”
Yazarın Tüm Yazıları