Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

3 çocuklu anne ve başkonsolos

İspanya’nın ilk kadın Savunma Bakanı Charme Chacon -hani bakan olduğunda hamileydi hatırladınız mı- bebeği olunca onunla parlamentoya gelmişti ve biz böyle ağzımız açık bakmıştık, manşetler atmıştık.

Haberin Devamı

Ben de o zaman, ofis kenarlarında süt sağmak zorunda kalmış bir işkadını anne olarak içimdeki yarayla, kalbimdeki ukdeyle medeniyete ne biçim özendiğimi yazmıştım.

Ve ve ve, ilk defa Dubai’de, kadın bir başkonsolosumuz oldu, hem de 3 çocuklu! Elif Ülgen Çomoğlu 3 erkek annesi; Ömer 10, Selim 6 yaşında; Pamir de henüz 11 aylık. Geldiğinden beri Arap Yarımadası’nda rüzgar gibi esip geçiyor Elif.

Başarılarının güzelliğiyle gölgelenmesini asla istemem ama söylemezsem çatlarım; Elif, benim diplomat arkadaş jenerasyonum tarafından Dışişleri’nin en güzel kadını olarak parmakla gösterilir ve gerçekten acayip güzel bir kadın. Girdiği yerde gören herkese kal geliyor. Oh işte, dedim ve rahatladım.
Bayılıyorum böyle başarılı, azimli, çalışkan ve tuttuğunu koparan kadınları görmeye her ortamda, her makamda, her alanda. Hele de bizi temsil eden konumlarda oldular mı, of of of, iyice göğsüm kabarıyor.

Bu bölgede Türkiye’nin nasıl önemsendiğini anlatamam. “Türküm” dediğiniz an, akan sular duruyor! O yüzden temsilciliklerimiz çok önemli kilit noktalar.
11 yıldır Dubai’deyiz ve hem Dubai’ye hem Abu Dhabi’ye gelen diplomatlarımızın hepsi inanın müthiş ilişkiler kurabildiğimiz, bürokrasinin Berlin Duvarı’nı yıkmış, burunları Kaf Dağı’nda olmayan ve çok iyi işlere, gelişmelere imza atan insanlar. Bu da yurtdışında yaşayan bizlere, müthiş bir güven duygusu veriyor.
Takdirlerimle...

Yonca
“4-4’lük”

Haberin Devamı

Çocuklar konsolosluğu ele geçirdi!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dubai’de inanılmaz güzel kutlanıyor. Resmen koca insanlarız ama çocuklardan çok çocuk oluyoruz. Bir hafta boyunca, çocukları sıkmadan, ama neyin ne olduğunu da anlatabildiğimiz bir dolu etkinliğimiz oluyor. Ta ocak ayında başlıyoruz çalışmaya. Bir hafta boyunca da kutluyoruz.

Dün, Dubai’de hafta başı olduğu için, Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Elif Ülgen Çomoğlu kendisini ziyaret eden 50 çocuğa, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı anlatıp tüm görevlerini onlara devretti!

ÇOCUKLARA SERTİFİKALARI BÖYLE VERİLDİ - FOTO GALERİ

Haberin Devamı

O makam koltuğuna oturup konsoloslukta görev alan çocukların halini, gözlerindeki duyguları görseydiniz, bilmem ne yapardınız. Gurbette çocukların bunları yaşayabilmesi çok daha başka inanın bana. İnsan memleketinden uzak yaşamak durumunda kalınca, memleketi çok daha kıymetli ve önemli oluyor. Acı ama gerçek!

Keşke herkes azıcık gurbette kalsa da, neyin ne kadar kıymetli olduğunu bir anlasa. “Memleket ve Anavatan” ne demek, bir hatırlasa.

Çocuklar konsolosluktaki görevlerini başarıyla tamamlayıp Başkonsolos Elif Ülgen Çomoğlu’dan bir de sertifika aldılar. Bizimkiler eve, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni cumhurbaşkanı olmuş kadar mutlu ve gururlu döndüler valla. Bu yaşadıklarını ömrü billah unutamazlar, asla!

Yonca
“ANAvatan”

Haberin Devamı

Tavsiye saati

Sizden bizden olup çalışa çalışa, azimle inanılmaz uzun ultramaratonlar koşabilmeye başlayan; tecrübelerini, yaşadıklarını nasılsa öyle paylaşan ve her normal sıradan insana imkansızın imkanlı olduğunu hissettiren yazılar yazan birkaç çılgın kafadar arkadaş bir websitesi kurmuş: www.kosugazetesi.com...
İlgilisine şiddetle tavsiye edilir!
Yonca
“koşturuk”

Yazarın Tüm Yazıları