Paylaş
SERAMİKÇİLER buluştu diyebiliriz. Tüzün Kızılcan ve öğrencileri, Yıldız Şima ve eşi Dr. Halim Şima, Bingül Başarır ve eşi Öztürk Bey, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Sevim Çizer ve Kamuran Çizer, Adnan Franko gibi İzmir’in genelde sanat, özelde seramik dünyasının tanınmış portreleri, “Çeşme Marina Nen’s Sanat Galerisi”nde buluştu. Ünlü seramikçimiz Mustafa Tunçalp’in sergisi, galerinin ilk sergisiydi.. Ve, Çeşme Marina’nın biricik sanat galerisini çalıştıran Nevra Şenocak’ın ince zevki ile donanmıştı.. Çeşme’miz için büyük bir kazançtı.. Seçkin bir kitlenin katıldığı ve bir çok dost ile buluştuğum zevkli bir sanat gecesi yaşadım.
Ev aksesuarları
“Nen’s” ne anlama geliyor diye sordum.. Meğer, Nurgün, Esra ve Nevra’nın ilk harflerinin buluşmasından oluşmuş. Nurgün, bizim eski Karşıyaka’mızdan yadigar kalmış gençlik arkadaşlarımızdan en sevdiğimiz bir hanımefendidir, Esra ile Nevra ise yetişkin kızlarıdır.. Esra evli, Nevra kızımız ise bekardır ve Çeşme’mizin en alımlı ve bilinçli girişimci bir bayanıdır.
Çeşme Marina’da, “Nen’s” markalı iki mekan var. Nevra’nın Marina Caddesi üzerindeki ilk mekanı, ev dekorasyon objelerinin sunulduğu cici bir dükkan. Çeşitli sanatçıların eserleri (2-9-B) numaralı bu dükkanda sergilenip satışa sunulmakta. Tanınmış seramik sanatçılarının ürünü olan seramik ve porselen objeler, bakır ürünler, alemler, ev aksesuarları ve Antep işi tekstil ürünleri göz kamaştırmakta.
Nevra Şenocak, benim gibi Ankara İlkokulu mezunu bir Karşıyakalı kardeşimiz. Fatih Koleji’nden sonra İstanbul’da sanat eğitimi gördü, İzmir aşkı yüzünden geri döndü ve sanat yatırımları ile yoluna devam etmekte.
Seramik sergisi
(2-18-C) numaralı “Nen’s Sanat Galerisi”ni, yine Nevra yönetmekte. Sanat galerisi ve work-shop olarak hizmet verecek olan bu mekanda, ünlü seramikçimiz Mustafa Tunçalp’in son yapıtlarını izledim.
1969’da sanat yaşamının ilk sergisini İzmir’de açmış olan saygın sanatçımızın, Osmanlı estetiğini yansıtan duvar panoları, kadırga ve kalyon uyarlamaları, güvercinler, figüratif kuş kanatları ve kuş kavramları, mekanın içini ve dışını kaplamıştı.
D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü eski öğretim üyelerinden olan Mustafa Tunçağ, halen Çanakkale Seramik’in sanat danışmanlığını sürdürmekte. Ülkemizde bir çok önemli mekanın panolarında ve yurt dışındaki koleksiyonlarda imzası bulunan Mustafa Tunçalp’in sergisini 31 Temmuz’a kadar izleyebiliriz. Keyifli bir yemek ve sevdalı bir müzik dinletisinden sonra Nen’s bizi bu ünlü seramikçimiz ile buluşturunca, unutulmaz bir Çeşme Marina akşamı yaşayabiliriz. (Nen’s Tel: 0.232.712 25 34 – Cep: 0.532.294 69 44)
Marina muhteşem
Kafeleri, restoranları, eğlence yerleri ve marka mağazaları ile Çeşme’ye 12 ay boyunca muhteşem bir turizm olanağı sağlamış olan 41 mekanlık Çeşme Marina, “IC Yatırım Holding” tarafından gerçekten çok ince bir zevkle inşa edilmiş. Bir deniz adamı olan ve dünyayı gezmiş olan damadımın şu sözü kulağımda kaldı: “Miami Marina’dan hiçbir eksikliği yok..”
400 yatlık kapasitesiyle Çeşme Marina’nın fazlalığı bile var.. Karşısında Sakız Adası, mehtap tam tepesinde, sırtını Çeşme Kalesi’ne yaslamış, imbatın püfür püfür içinize işlediği bu marinanın keyifli halini bozmamalıyız. Kitleler şimdiden marinayı kucaklamış durumda, iğne atsanız yere düşmez..
Marina Genel Müdürü Can Polat’ı ve bizim Nevra Şenocak gibi inşaat esnasında dekor danışmanlığı yapan ismini bildiğimiz veya bilmediğimiz tüm mimar ve emekçileri kutlamak gerek. Nevra’nın cümlesi ile, “Çok mükemmel bir yatırımcı ve proje yöneticisi olan, her şeyin, her rengin ve her taşın kararını veren Salih Çeçen’e şükran” duymalıyız.
Paylaş