Paylaş
Genç arpçılar, piyanistler, gitaristler, kemancılar, cazcılar, flütçüler, obuacılar, viyolonselistler, konuk yerli ve yabancı ünlü müzisyenler.. Hepsi yaz boyunca Eklisia’da buluştu..
GÜRCAN’ımızı kaybettik.. Bodrum’da yıllarca Hadigari Bar’ın tam karşısında “İleri-
Geçtiğimiz çarşamba günü İzmir Kahramanlar Camii’nden cenazesini kaldırarak onu vatan toprağına emanet ettik.. Bodrum’daki kitabevinde merhum İlhan Berk, Murat Belge, Selim İleri gibi yazarlarla Gürcan’ın ısmarladığı çaylarımızı yudumlarken yaptığımız sohbetler artık hüzünlü birer anı olarak kaldı. Babası Sadık amcamıza, annesi İsmet hanıma, ağabeyi Ercan’a başsağlığı dilerim.
EKLİSİA GERÇEĞİ
Gümüşlük’teki Eklisia Kilisesi'nde yaz sezonu boyunca gerçekleşen ve uçak kazasında kaybettiğimiz usta arpçı Ceren Necipoğlu anısına düzenlenen,“6.Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”, Bodrum yarımadasında yıldız gibi parlayan seri klasik müzik etkinliklerini başarıyla yaşama geçirdi. Konserlerin gerçekleştiği mütevazı Eklisia Kilisesi, Bodrumlu sanatseverlerin ve çağdaş yurttaşlarımızın adeta mutluluk yuvası oldu.
Bu yıl 4. kez düzenlenen Eklisia Yaz Müzik Okulu’na katılan ve festivalde dünyaca ünlü sanatçılarla çalan genç müzisyenler, geleceğe bakışımızı umutlandırdı.
Değerli sanatçımız Gülsin Onay yönetimindeki festivalin gerçekleştiği Eklisia Kilisesi, Bodrum’un kültür özgeçmişine kalıcı katkılar sağladı.
17 Ağustos akşamı, yaz müzik okulu gitar masterclass’a katılarak, usta gitarist David Pavlovitz tarafından eğitilen ve “Tavşan Adası Quartet” ismini alan genç gitaristler, 400 yıllık tarihi kilisede İsrailli Aya Sela, Romanyalı Teodora Zait ve Rus Mikhail Nagornov’un dinletilerinden sonra sahne aldı ve alkışlandı.
26 Ağustos Çarşamba saat 21.30’da Eklisia’da, Alexander Baillie’nin viyolonsel dinletisi gerçekleşecek.
SANAT ETKİNLİKLERİ
Fransa’nın konuk ülke olduğu, “7.Bodrum Uluslararası Bale Festivali” de başladı. Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluğu ile Fransa’dan Kafig Topluluğu gösterilerinden sonra, 25-26 Ağustos’ta Antalya Devlet Opera ve Balesi “Harem”i, 29-30 Ağustos’ta Marsilya Devlet Balesi “Somewhere” balesini sunacak. (Bilgi: 0.252.313 29 28)
Bodrum Belediyesi Sanat Galerisi’nde 29 Ağustos’a kadar “Ali Koçak Resim Atölyesi” çalışanlarının bu yılki emeklerini “7 Renk” başlığı altında izleyebiliriz.. Belkıs Demircan, Gül Gündüz, Handan Türünz, Işık Tekir, Nevin Sadık, Remziye Atasoy Mutlu ve Ümran Altınanıt, aklirik ve karışık teknik çalıştıkları eserlerinde doğa ve konularını öne çıkardılar.
“Casa Dell’Arte Bodrum Hotel”deki, Zerrin Usman sanat yönetmenliği altında çok seçkin sergilere kucak açan aynı isimli galeride ise, yılın son sergisi, Çek ressam Jırı Kobos’un yapıtlarını sunmakta. Sanatçının “Etcetera” isimli sergisi, renklerin dans edişini, hırçınlığını, derinliğini görmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. (İletişim: 0.532. 728 04 10)
BODRUM LİFE
Bu arada keyifle izlediğimiz “BodrumLife” kent kültürü dergisinin 14. sayısı çıktı. Necip Damar’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı dergide Bodrum Yarımada Haritası ve şehir planı ücretsiz olarak ek şeklinde verilmekte.
BodrumLife dergisinin son sayısında ünlü Hadigari Bar’ın 35 yıllık öyküsü, Akın Öngür’ün Selendi Şarapları’nda Bodrumlu ressamların resimlerinin etiket olarak kullanılması, tek odalı otel Adaev, Bodrum’da inşa edilen Türkiye’nin en büyük, dünyada ilk 20 arasına giren yelkenli teknesi “Montigne”nin tanıtımı, Bale Festivali, Kavaklıdere ile bağbozumu gibi ilginç konular, yeni açılan mekanlar, insanlar, etkinlikler yer alıyor. Dergiyi gazete bayilerinde, Milta Marina D&R ve (www.bodrumlife.com.tr) adreslerinden bulabiliriz.
KAYMAKAM ELEŞTİRİSİ
Samsun’un Canik ilçesine tayini çıkan Bodrum eski Kaymakamı Abdullah Kalkan, ilçenin geleceğinin karanlık olduğunu açıkladı (Radikal- 14.8.2009). Eski kaymakama göre, konut mezarlığı haline gelen Bodrum’da, imar planlarına açılan davalar nedeniyle sorunlar kangren olmuş durumda. İmar planlarındaki usulsüzlükler nedeniyle Bodrum’un 11 belediye başkanına soruşturma açan Abdullah Kalkan, “Ruhsatsız yapı yok ama, imar planlarına uygun tek bina da yok” dedi.
Kalkan, çözüm olarak 11 belediyenin birleşerek, yarımadanın doğasını, denizini ve tarihini kurtarmak için acil kurtarma planı konseptinde bir “merkezi plan” yapılmasının şart olduğunu belirtti. Başkanların bu konuda birleşmesini öneren eski kaymakam, aksi takdirde geleceğin karanlık olduğuna işaret etti.
Kaymakamımızın doğru sözüne ne denir?.. Bodrum’u koruyalım diye 30 senedir yırtınıyoruz.. Bari geleceğini kurtaralım.. “Eklisia”daki uygarlık parıltıları yolumuzu aydınlatsın..
Paylaş