Yanlış yolun bedelini can kaybıyla mı ödeyelim

ÇANKAYA Turan Emeksiz Sokak’ta ikamet ediyorum. Değişen yol güzergahları doğrultusunda en çok mağdur olan sokaklardan biri de burası... Eğimi, topografik özellikleri uygun olmayan, cadde niteliği taşımayan sokağımıza otobüs seferi koydular.

Valiliğe, Büyükşehir Belediyesi Trafik Daire Başkanlığı’na, Başbakanlık İnsan Hakları Merkezi’ne yanlışlığın düzeltilmesi için başvurduk. En son kazaların kaçınılmaz olduğuna inandığımız için de savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Bu kadar sert eğimden gelip, daracık Attar Sokak gibi bir yere dönmek, her türlü fen, bilim, teknik kurallara aykırıdır.

Geçen hafta kötü bir kazadan şans eseri dönüldü. Turan Emeksiz’in yukarı yönünden gelen otobüs hızı ve eğimin sertliğini ayarlayamadı. Sonucunda dönemedi ve ters şeride girdi. Karşıda o sırada bir araç ya da yaya olmaması sadece bir şansdı. Zaten 5 saniye sonra karşı şeritten de otobüs geldi. Ters yöne giren otobüs polis kontrolünde sokakdan çıkartıldı.

Bu yanlışlığın düzeltilmesi içini illa ölümlü kaza olmasını mı bekliyorlar? Cinnah Caddesi’ndeki otobüs seferleri (iniş yönündeki) defalarca tekrarlanan ölümlü kazalar sonucunda iptal edildi.

Bir kez de gerçek anlamda etüd edilerek, yaşamlar kaybedilmeden yanlışlıklar önlenemez mi?

Meltem ÇETİN

İyi dilek!

- KAVAKLIDERE, Çankaya trafiğini bu hale getirip evimizin yolunu bize zor bulduranlar, dilerim rahat uyuyorlardır!
Serap DOĞAN

Biliyor musunuz

GÖLBAŞI Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği 2. Başkanı İsa Ömercan’ın gündeme getirdiği, birçok trafik kazasının meydana geldiği Moganpark Kavşağı’nın yeniden düzenleneceğinin açıklandığını...

İstihdam yaratan bölüm kapatılıyor

BİR
grup mühendisten: "Endüstri Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi Mesleki Teknoloji Yüksekokulu’na bağlı olarak 1973 yılında kurulmuş, ilk mezunlarını 1978’de vermiştir. Yaklaşık 1200 mezun, ağırlıkla mobilya endüstrisinde çalışıyor.

2003-2004 öğretim yılından başlayarak, mevcut üniversite yönetimi tarafından bu fakülteye öğrenci alımı durduruldu. Yüksek öğretim kurumlarına alınacak öğrenci sayısı veya programa ayrılacak öğrenci kontenjanlarının tespiti, kanun gereği, öncelikle üniversitelerin teklifi ve YÖK’ün onayı ile gerçekleşiyor.

Bu kararın alınmasındaki sebep yetkililere sorulduğunda ’Yüksekokul bünyesinde mühendislik eğitimi verilemez’ yanıtını alıyoruz.

Ülkede tek olan bu bölümün kapatılması için bu bir sebep olamaz.

İstenildiği takdirde Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi’ne bağlanabilir.

Bugüne kadar bu bölümden mezun olan hiçbir mühendis işsiz kalmamıştır.

Türkiye’de bugün hiçbir mezunu işsiz kalmamış bir başka mühendislik dalı daha var mıdır?

Karşıyaka Mezarlığı’na Sağlık ekibi lütfen

AKRABAMIZI
son yolculuğuna uğurlamak için gittiğimiz Karşıyaka Mezarlığı’nda üzücü ve bir o kadar da ilginç bir olayla karşılaştık. Burada 18 cenaze daha vardı; sara hastası bir anne 24 yaşındaki oğlunu defnederken fenalık geçirdi. Fakat tıbbi müdahale yapılamadı, çünkü koskoca Karşıyaka Mezarlığı’nda ne bir doktor, ne de bir hemşire vardı, Hızır Acil’i aradığımızda da bir sorun çıktı ve tüm çabalarımıza rağmen ambulans ve sağlık ekibi gelmedi.

Şimdi soruyorum, üzüntünün böyle yoğun olduğu yerde sağlık ekibi niçin yok, acaba insanlar cenazesini götürürken bir de yanlarında sağlık ekibi mi götürmeleri gerekiyor?

Necla YALÇIN

KISA...KISA...KISA...

SÖĞÜTÖZÜ’nde oturan bir lise öğrencisiyim. Her sabah evimden çok uzakta olan okuluma otobüsle yetişmeye çalışıyorum. Ve siz biliyorsunuz Söğütözü’ne ne kadar az otobüsün geldiğini. Biz, Söğütözü’nde yaşayanlar artık isyan içindeyiz... Otobüs yok... Dün okuldan eve gelirken yolu kapattıkları için otobüs beni yolun yarısında indirdi ve 25 dk. yol yürümek zorunda kaldım. Biz bu rezilliği çekmek zorunda mıyız.

B.T.

ANKARA’
lı seyircilerdenim ve hem tiyatro hem de operayı yakından

izlemekteyim. Ancak her iki devlet kuruluşunun bazı oyunlarına (Keşanlı Ali Destanı, Kuğu Gölü, Aşk-Memnu, Çalıkuşu....) internetten bilet alamıyorum. Acaba yetkililer biletleri önce gişeden satıp, kalanı mı internet ortamına aktarıyorlar?

Gülser KARAMAN

GÜNÜN SÖZÜ

"Yaşama eğlenerek, avucunun içinde tutarak, krizlerin, zorlukların bile heyecan uyandıran, motive edecek bir şans olduğunu düşünerek başlamalı. Böyle yaparsak daha aydınlık yüzlü daha gülümser insanlar olarak yaşamdan geçeriz."

(Ali Poyrazoğlu)
Yazarın Tüm Yazıları