Ülke yaşanmaz hale geliyor

YILDIZ Kavşağından Oran yönüne giderken Turan Güneş Bulvarı üzerindeki yokuşun tepesine kadar olan bölümünde, yolun sağ ve soluna kesiksiz çizgilerle bir araba genişliğindeki şeritler ile park yerleri ayrılmış durumda, o bölgede işi olanların arabalarını park etmeleri için...

1 mart salı günü anılan bulvar üzerindeki Vakıfbank Şubesi’ndeki işimi halletmek için, şubenin karşısındaki park şeridine arabamı park ederek yolun karşısına geçtim ve tam bankaya girerken iki kişi arkamdan yetişerek ve arabayı işaret ederek benim olup olmadığını sordular. Polis olduklarını düşünerek benim olduğunu söyledim. Sonra anladım ki kendilerine park görevlisi adını verdikleri ‘değnekçi’lermiş. Benden park ücreti olarak 5 TL talep ettiler, ellerinde birkaç tomar ne olduğu belli olmayan fişler vardı. ATM’de çok kısa süreli işim olduğunu, zaten bu sebeple flaşörleri de açık bıraktığımı, kısa süre için 5 TL veremeyeceğimi söyledim. “O halde park edemezsin” dediler, üstelerinden gelebileceğimi gözüm kestirseydi ikisini oracıkta park ederdim ancak göze alamadığımdan “O halde durmuyorum, gidiyorum” diyerek para vermeden oradan ayrıldım.
Protokol Yolu sayılabilecek bu bulvardaki olanları ilgililer bilmiyor mu? Görmezlikten mi geliyorlar yoksa ortaklar mı? Şayet Belediyenin veya Valiliğin izniyle bu para alınıyorsa, yol boyunca “Park etmek 5 TL’dir” şeklinde uyarı işaretleri konulmuyor da, değnekçilerin sinsice arkanızdan yaklaşarak para istenmesine müsaade ediliyor, vatandaş para vermeye zorlanıyor?
Tahmini olarak söylüyorum, bahsettiğim şeritlerde günde en az 2500-3000 kere araba durur. Düşünün ne olduğu belli olmayan fişlerle her duran arabadan 5 TL alınmasını...
Valiliğin veya ilgili belediyenin bilgisi dışında denetimsiz olarak birileri değnekçilik yapıyorsa, yol boyunca para isteyenlerin şikayet edilebileceği telefon numararalarını gösterir tabela asılması, şikayet anında hemen yakalayacak birim oluşturulmalıdır, diyorum.
Bu durumu gasp olarak nitelemekteyim.
Sezer UZUNÖZ- İnşaat Mühendisi

Yatırım planına dahil edeceğiz


BAŞKENT Elektrik Dağıtım AŞ’den “Gören Var mı?” (24.2.2011) başlıklı yazımıza yapılan açıklama şöyle:
“Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak yürütmekte olduğumuz alt yapı çalışmaları ile müşterilerimize sürekli ve kaliteli enerji sunmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Habere konu olan ve Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi’nin devamında bulunan elektrik direğinin kaldırıldığını bilgilerinize sunarız.
Başkent Elektrik olarak, 24 saat kesintisiz hizmet prensibiyle, müşterilerimizden gelen talepleri karşılamaya ve ilgili yatırım planlarına dahil etmeye özen gösterdiğimizi belirtmek isteriz.”

İklim değişikliği için ne yapıyoruz

SON yıllarda iklim felaketlerini daha şiddetli ve sık görüyoruz. Bu felaketlerle baş etmek amacıyla dünyadaki pekçok ülke 2020 salınımlarını azaltacakları plan ve hedefleri belirledi, bu hedeflerine ulaşmaya yönelik girişimlerini başlattı bile... Gelişmiş ülkeler sera gazı salınımlarını azaltma, gelişmekte olan ülkeler artışlarını sınırlama, risk altındaki az gelişmiş ülkeler ise gönüllü projelerini ortaya koydu. Maldivler 2020’de karbon-nötür olmayı hedef olarak koyarken, Etiyopya onlarca projeyi hayata geçirmeye başladı bile. Ancak dünyanın yaptığı bu adımlar bile iklim değişikliğini durdurmaya yeterli değilken, Türkiye gelişmekte olan ülke olmasını gerekçe gösterip hiçbir adım atmamaktadır.
Seçimlere yaklaştığımız bu günlerde ODTÜ Mezunları Derneği olarak iklim değişikliği ile ulusal mücadele stratejilerinin tüm siyasi partiler tarafından gündeme alınması gerektiğine inanıyoruz. İklim değişikliğini durdurmak ve harekete geçmek için adım atmamız gerektiği bir dönemde, seçimlerin anlamı bir kat daha artıyor. Bu nedenle biz Haziran’da iklim seçiyoruz. Peki ya siz? 350 Ankara ile birlikte gerçekleştirilecek etkinliğimize davetlisiniz.
Bugün 13.30’da; ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Tesisi.
Konuşmacılar; Melda Tankıkulu, Önder Algedik, Gülçin Özsoy, Tülin Yıldırım.
Yazarın Tüm Yazıları