Uğur Mumcu’yu anıyoruz

UĞUR Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, "16. Adalet ve Demokrasi Haftası" adıyla gerçekleşiyor.

Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 16. yıldönümü anma etkinlikleri, bugün 11.00’de, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki anıta çelenk koyma töreni ile başlıyor. "Uğur Mumcu Sesleniyor: Sömürenler Demokrasisi, Hırsızlar Düzeni" sloganıyla, 13.00’da, karanfil ve mumlarla Uğur Mumcu’nun sokağında olacak. Ankara Çok Seli Müzik Derneği’nce, Çocuk Korosu Konseri gerçekleştirilecek. Konserin ardından, Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki anıtmezarı ziyaret edilecek.

Cumhuriyet Gazetesi’nin düzenlediği "Dostları Uğur Mumcu’yu Anlatıyor" başlıklı söyleşi yine bugün 16.00’da Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Özgen Acar, Işık Kansu ve Nuri Yıldırım’ın katılacağı söyleşinin ardından Mumcu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda "Uğur Mumcu Sesleniyor 2009; Siz Verin Hükmünüzü..." başlığı altında düzenlenecek dans ve sinevizyon gösterisi ve Leman Sam Konseri ile anılacak.

Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, 25 0cak’ta Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 11.00’de düzenlenecek şiir ve müzik dinletileri ile devam edecek. Katılacak şairler; Özgen Seçkin, A. Kadir Paksoy, Selma Ağabeyoğlu, Arzu Alır, Gökhan Cengizhan, Ahmet Antmen, Bilge Öngöre, Ali Rıza Kars, Metin Turan, Neşe Ersoy. "Demokrasiye Selam, Hırsızlığa Devam" konulu açık oturumda İlhan Taşçı, Tuncay Çelen ve Kemal Kılıçdaroğlu konuşmacı olacaklar.

Uğur Mumcu 26 Ocak’ta gün boyunca Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, öğretim görevlileri ve gazetecilerin katılacağı "eğitim ve Sömürü", "Kültür Sömürgenleri", "Sömürü ve Yolsuzluğun Dünü Bugünü" başlıklı açık oturumlar ile anılacak.

31 Ocakta Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda 19.00’daki Cahit Berkay, Çetin Gül, Emrah Karaca, Ufuk Karakoç, Grup Gündoğarken’in vereceği konserle Uğur Mumcu anma etkinlikleri son bulacak.

Özeli değil EGO’yu istiyoruz

FATİH’ten Volkan Karahan soruyor: Ulaşıma neden Ankara’daki herkesden daha fazla para veriyoruz? Belediye otobüslerinden çok memnunduk. Ama özel halk otobüslerini tekrar kabus gibi başımıza sardınız. EGO otobüsü var diyosunuz ama oda 2-3 saatte bir kalkıyor. Biz sabah erkenden işe gidenler için hiç bir faydası olmuyor. Çünkü o saatlerde yok. Neolur artık buna bir çözüm bulun.

Eryaman’a 3,5 dakikada bir otobüs çalışıyor ama bize neredeyse bazen yarım saati buluyor gelmesi ve oda zaten küçücük midibüs olduğu için tıka basa anca gidebiliyoruz.

Ne 45 dakikadan yararlanabiliyoruz ne de 1400 Tl. olan ücretten.

Çankaya’da çalışıyorum. Maaşımın neredeyse 4/1 ulaşıma gidiyor. Yazık değil mi bizlere. Bu mu sizin hismet anlayışınız.

Volkan KARAHAN

KISA... KISA....

TASAM’ın düzenlediği "4.İran’ın Direnişi/İkili, Bölgesel ve Küresel Etkiler" başlıklı toplantı bugün 14:00’te TASAM Ankara Ofisi, Uğur Mumcu Sokak, 49/3, Gaziosmanpaşa adresinde yapılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları