Paylaş
Nitekim Vali Ahmet Altıparmak dün Twitter’dan açıklama yaptı: Antalya Havalimanı’ndan haziranın ilk 20 gününde gelen turist sayısını 989.820 olarak ilan etti. Aynı süre itibariyle bu sayılar; 2010’da 939.727; 2011’de 1.024.310 idi. Valiye göre, kayıp -3...
Şu hesap da yapılıyor. Kimine göre, Arap Baharı nedeniyle tercihini kaydıran turistlerin bu yıl yeniden İspanya, Mısır, Yunanistan ve Fas gibi ülkelere yöneldiler. İspanya’nın büyük indirim yapacağı daha geçen marttaki Berlin Turizm Fuarı’ndan belliydi.
(Fuarda yöresel ürünlerini tanıtan Tokatlı kadınlar.) |
Açıklama ise açıklama işte!
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, kaç gün sonra ‘Sevda Tepesi’ üzerine bir açıklama yapacak diye beklerken, ilgili açıklama önceki akşam 20.29’da medyaya düştü. Açıklamanın adı ‘Bilgilendirme’.
“Söz konusu parsel maliki, 28 Mayıs 2012 tarihli dilekçesi ile, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na; 1984 yılından beri maliki bulunduğu parselde mağduriyetinin giderilmesi amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde, imar bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılanma hakkı verilmesi talebinde bulunmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 31 Mayıs 2012 tarihli yazısı ile teklif plan Büyükşehir Meclisi’ne sunulmuştur.”
Görüşmelerde CHP’nin salonda oturma eylemi yapmasına yol açan Büyükşehir’in parsele “turizm konaklama” fonksiyonu verildiği kaydediliyor. Yani çıkan karar anlatılıyor; yani buraya iki kat ve bodrumlu bir yapı kondurulacak.
‘Bilgilendirme’nin devamı da şöyle:
“Uygulama Projeleri, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınması şartı ile geçerlidir. Genel boyutu ile Turizm ve Konaklama kullanışı (fonksiyonu) Boğaziçi bölgesinin en doğal, önemli ve tercihli kullanış kararlarından biridir. Turizm ve Konaklama’nın, günübirlik yemek-içmek- eğlenmek-dinlenmek ve konaklamak gibi iki farklı boyutunun Boğaziçi’nde yer alması gerekmektedir.” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘depreme’ dönük kentsel dönüşüm yasasının arkasında neler olduğu ‘Sevda Tepesi’nin imara açılması ile ortaya çıkmış oldu.
Kadir Topbaş’ın yine baskılara dayanamadığı, ‘Ankara’nın emrini bir kez daha yerine getirdiği de...
Maktum’a satılan İETT arazisi de 4.5 yıldır yargıda bekliyordu. Ama sonunda savcılık, bu satışla ilgili soruşturma için Danıştay’dan izin istedi. Danıştay bu izni verdi. Ama savcının görev yeri değiştirildiği için dosya yeni savcıya gitti. Bu kez ‘soruşturmaya gerek yoktur’ kararı verildi. Kemal Kılıçdaroğlu sorunu Meclis’te anlattı; bunun arkasından 15 dakika sonra ihale bedelinin (4.5) yıl sonra İBB sitesinden duyurulması ilginçti... Yani İETT arazisinin satışı ile ilgili yapılan itiraz reddedildi; İstanbul Büyükşehir’e yapılan yanlışlardan ötürü hiçbir müeyyide uygulanmadı. İstanbul da böyle elden gidiyor.
Biliyor musunuz
- CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’in, Seki, Eşen, Kumluova ve Göcek adıyla 4 ilçe ve Fethiye adıyla bir il kurulması hakkında TBMM’ye bir kanun teklifi verdiğini...
- TÜRKİYE Gençlik Birliği’nin kuruluşunun 6. yılında önceki akşam TGB Genel Başkanı M. İlker Yücel, CHP milletvekili Süheyl Batum, İP Genel Başkan Yardımcısı Av. Tugay Şen’in katıldığı bir dayanışma yemeği düzenlendiğini...
Paylaş