Şişli, İSKİ’yi geçti

ŞİŞLİ’de bugünlere gelinen olaylar 4 Ekim’de başladı, Hayri İnönü ertesi gün hemen Ankara’ya gitti.

Haberin Devamı

Taraflar konuştu ama parti sessiz kaldı. Ondan sonra ortaya çıkan beklenmedik gelişmeler karşısında bazı milletvekilleri ve ‘büyük ağabeyler’ duruma ‘müdahil’ olmak istedi ama yaşanan sorunlar çözülmedi; Emir Sarıgül’ün işlerin yürümemesinden dolayı eleştirdiği İnönü ise ‘fırtına ekip’ karşısında ‘fren’e basmak zorunda kalıyordu. Belediye büyük borç içindeydi, yeni projeleri düşünecek bir durum yoktu. İnönü’nün, ileri sürüldüğü gibi ‘istifa’ edip gitme niyeti yoktu. Güya, altı ay sonra istifa edecekti başkan...
İnönü’nün danıştığı ‘arkadaşları’ ise Sarıgül ekibine karşı direnmesini, koltuğu bırakmamasını öneriyorlardı kendisine... Taraflar arasında ‘çekişme’ giderek büyüdü. Belediye çalışanları tedirgindiler. İnönü, 25’i Sarıgüllerin, 4’ü de esas CHP’li olan meclis üyelerine hiç güvenmiyordu, onlarla hiç görüşmüyor; ellerini dahi sıkmıyordu.
İnönü, bir gün beklenmedik bir şekilde bütün daire müdürlerini görevden aldı; Emir Sarıgül “Bu bizlere yapılmış bir saygısızlıktır” dedi. Sonra mı? Tehdit iddiaları, İnönü’nün ve eşinin ifadeleri... Savcılığın gelişmelere karşı geniş bir soruşturma başlatması... Düğüm çözülemez hale geldi.
Ve sonunda ‘Şişli krizi’ patladı. Mustafa/Emir Sarıgül’le ilgili haberler bir günde 1 milyon 163 bin tık alır hale geldi. Ne gariptir ki iktidarla ilgili 17-25 Aralık gelişmelerinin önüne geçiyordu Şişli haberleri... Nazlı ve Hayri İnönü, ‘kıtlık’ içindeki medyanın kurtarıcısı olmuştu! Bu da AKP’nin işine geliyordu.
Genel seçimler öncesinde bu olayın bir tek suçlusu vardı: CHP Genel Merkezi... Üç aylık süreci hiç iyi yönetememişti.
1992’deki ‘İSKİ skandalı’ ile büyük darbe yiyen ve 1994’te çoğunlukta olduğu yerel yönetimleri kaybeden SHP (CHP) büyük yara alıyor ve bir daha toparlanamıyordu.
Kılıçdaroğlu’nun soruna çözüm bulacağız dediğinin bugün 13. günü...
Yarın Şişli Belediyesi Meclis Grubu aylık mutat toplantılarına başlayacak. 28 CHP’li üye ne yapacak, perde arkasında bir uzlaşı sağlandıysa kriz şimdilik aşılmış sayılabilir.
Ama öyle bir şey yok...
Belediye yönetiminde direksiyona oturtulan Av. Uğur Erhan Dinçer ve inşaat mühendisi Erdoğan Yıldız belediyede nasıl karşılanacak bakalım. İnönü’nün mutlaka bir şeyler söylemesi gerekiyor. En önemlisi Kılıçdaroğlu’nun tavrının ne olacağı, bilen var mı?
Genel Başkan hep suskun!..

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Hayat üç bölümdür: Dünyayı değiştireceğini sandığın, değişmeyeceğini anladığın ve dünyanın seni değiştireceğine emin olduğun...”
Sartre

Haberin Devamı


Av. Dinçer: Atamaları yaptık, projelerimiz hemen devreye girecek

‘Olanları unutturacağız’

ŞİŞLİ Belediyesi’nde ‘vekillik’ görevinden istifa eden Emir Sarıgül’ün yerine atanan Uğur Erhan Dinçer, aile olarak Uşak kökenli... Ankara’da doğdu, Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Ziraat Bankası’nın 1990-95 döneminde hukuk müşavirliğini yürüttü. 1995 Nisanı’nda ayrıldıktan sonra 30 Aralık 2014’e kadar Ankara Barosu’na bağlı serbest avukat olarak çalıştı.
İnönü’nün yakını olup dışarıdan ‘fahri’ danışmanlığını yapan ve kendisinin de tanıdığı olan Ali Arslan’ın önerisi ile Şişli’ye atandığını söyleyen Dinçer, “Sayın İnönü teveccüh etti ve benim ismim üzerinde karar verdi. Uzun süre düşündüm; aslında siyaseten zor bir görev... Sonunda hem tecrübelerime güvendiğim, hem de ortaya hizmet koyabileceğimi düşündüğüm için önerilerini kabul ettim” diyor.
- Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
- Bugüne kadar yaşananları bir şekilde unutup Şişli için düşündüğümüz projelerimizi ve sosyal yardımla ilgili çalışmalarımızın gündeme getirilip konuşulmasını sağlamak istiyorum. Tek amacımız, huzurlu bir ortam yaratmak. Geçen yıl Hayri Bey makamına oturduktan sonra engelleyici bazı etkiler, faktörler söz konusu olmuş, bunlar daha sonra kamuoyuna mal oldu. Yılbaşından önce bir gün önce Şişli’ye gittim, yeni kadro atamaları yaptık ve yapacağız. Bize herkesin yardımcı olması lazım.

Haberin Devamı

UYUM’U YIKTI METROYU BAŞLATTI

ŞİŞLİ’de Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilen Erdoğan Yıldız, CHP Gençlik Kolları’ndan geliyor. İTÜ İnşaat Bölümü’nü bitirdi. Prof. Dr. Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne getirildi, daha sonra yatırımlarla ilgili Fen İşleri Daire Başkanı oldu. (İmarın başında ise mimar Mehmet Yıldız vardı.) Yıldız, “Erdoğan Yıldız, başarılı bir proje adamı. Sarıyer’de ANAP’ın kurduğu kooperatif eliyle yapılan ancak kaçakları nedeniyle yıkılmasına karar verilen Uyum Villaları’nı yıktı ve Prof. Sözen’in başlattığı metro projesinin temelini atan bürokrat olarak bilinir” dedi. Erdoğan Yıldız’ın, 9 yıl aradan sonra, Şişli’ye atandığı haberi üzerine yoğun eleştiriler geldi. CHP’nin bazı siyasetçileri tarafından Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin’e (2004-2009) ‘başkan yardımcısı’ olarak gönderildi ve Erdoğan Yıldız da, yolsuzluk iddialarından birinden Tekirdağ’da 17 ay cezaevinde yattı. Yakınları bugün Yıldız’ın yargılandığı davadan ‘beraat’ ettiğini söylüyorlar.

Haberin Devamı

‘KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ

Hayri İnönü’nün atamalarla ilgili bir gazeteye verdiği demeçte “Bunlar bizim iç meselemiz. Bu kimseyi ilgilendirmez, biz bundan sonra işimize bakıyoruz” demesi dikkat çekti.

Özal’ı ve Özdağlar’ı unutma


ANAP’lı Devlet Bakanı, Manisa Milletvekili İsmail Özdağlar, 1985’te, Erdal İnönü’nün kayınbiraderi armatör Mengenecioğlu ailesinden 15 milyon rüşvet aldığı ortaya çıkınca Özal ne yaptı? Hemen görevden alındı ve tutuklandı. Yüce Divan’a sevk edildi; mahkûm oldu; hapis yattı. ODTÜ mezunu olan ‘parlak vekil’ ortadan silinip gitti. AKP’nin çok sevdiği İsmail Özdağlar’ın gözünün yaşına hiç bakılmadı. Kimse de Özal’a “hırsız” diyemedi... TBMM’de ilgili komisyon yarın dört bakan hakkında kararını verecekken, bu olayı köşenizden duyurmak istedim.
Rahmetullah KARAKAYA

Haberin Devamı

Mesaj panosu

-MERSİN Akkuyu nükleer santralının Putin’e verilen ÇED raporunun iptali için Gülnar adliyesinde dava açtım.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ ATICI
-KİŞİ başı milli gelirde 1979’da biz 38,
G. Kore 44. sırada. 2013’te biz hâlâ 38,
G. Kore ise 23. sırada. Çağdaş ŞİRİN

Onur Öymen’den ASALA hatırlatması

ESKİ Büyükelçi ve milletvekili Onur Öymen, bir çağrı yaparak “Sözde soykırımının 100. yıldönümü vesilesiyle Ermeni propagandalarının yoğunlaştığı bu dönemde bence ASALA terör örgütünün 1975 ile 1985 yılları arasında 46 kişinin ölümüne ve 299 kişinin yaralanmasına yol açan saldırılarının hatırlanması ve dünyaya hatırlatılması gerekiyor” diyor ve ASALA ve Ermeni Soykırımına Karşı Adalet Komandoları JCAG adlı terör örgütlerinin o yıllardaki eylemlerinin listesini yayınlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları