Paylaş
Temsilcilerde aradığı ilkesel özellikler şuydu:
“Bu Meclis’e göndereceğiniz kimseleri bağımsızca seçeceksiniz. Ancak gönderilecek temsilcilerde şu üç özelliğin/ilkenin bulunmasına dikkat etmek gerekir:
1) Cesaret-i medeniyye (medeni cesaret)
2) Salâbet-i milliye (sağlam ulusal bilinç)
3) İstiklâl-i efkâr ve kaabiliyet-i fikriyye (özgür fikir sahibi olmak ve bunu özgürce ifade etme yeteneği)”
Dursun ATILGAN
SEÇİM YARIŞINDA SON ATAKLAR
MERSİN ‘İTTİFAKLA’ KENDİNİ BULACAK
Mersin büyükşehir adayı MHP’li Hamit Tuna diyor ki: “Bizim referansımız Toroslar’daki belediye başkanlığımızdır. 15 yıllık belediyecilik tecrübemiz ve bilgi birikimimizle Mersin’imizi ‘huzurun başkenti’ yapacağız. Biz her siyasi partiden oy alabilen, toplumu ötekileştirmeden, halkın derdini bizzat kendinden dinleyerek çözüm üretmeye çalışan bir yönetim anlayışı sergiledik ve buna devam ediyoruz. Cumhur ittifakı adayı olmamız Mersin için bir şanstır. Mersin bu güne kadar iktidar partisi tarafından yönetilen bir yerel idare ile tanışmadı. İnşallah bizim dönemimizle birlikte Mersin büyük bir atılım yaparak gerçek kimliğini bulacak. Mersin bizi tanıyor, biz de Mersin’i tanıyoruz. AKP’liler bizim adaylığımızı çok benimsediler. Siyasi parti ayırmaksızın toplumun her kesimi kentin geleceğinde bizim imzamızın olmasını istiyor. Mevcut adaylar içerisinde bu kentteki sosyal barışı sağlayacak tek aday benim.”
GÜNÜN SÖZÜ
“Açıklamaların, konuşmaların önemli-önemsiz ayrımı seçim yarışında ‘adil eşitliği’ bozmaktır. Tüm açıklamaların önemli sayılması kuraldır. Aksi halde seçim yarışının anlamı kalmaz.”
Nurettin KAPTAN
BİLİYOR MUSUNUZ?
BEYOĞLU DEMOKRASİSİ
CHP Beyoğlu adayı Alper Taş’ın dünkü konuşmasında “45 mahallede kuracağımız meclislerle temsili değil doğrudan demokrasiyi, halkın doğrudan yönetimini, halkın söz, yetki, karar ve iktidar sahibi olmasını amaçlıyoruz” dediğini...
ERZİNCAN’da CHP-İYİ Parti’nin adayı iç mimar-tasarımcı İsmail Taş’ın birinci parti olduklarını, MHP’nin 2’nci, AKP’nin de 3. parti konumunda olduğunu iddia ederken “Devlet hastanesinde eskiden 750 yatak varken, bugün 250’ye düştü, hastalar Erzurum ve Trabzon’a götürülüyorlar” diye konuştuğunu...
CHP Kartal belediye başkan adayı ekonomist Gökhan Yüksel’in ‘sosyal belediyecilik anlayışı’nı anlatırken, “Belediyeler doğumdan ölüme vatandaşın hizmetinde olan kurumlardır. Esnafımızdan ilçe sakinlerimize, gençlerimizden yaşlılarımıza, sokak hayvanlarımızdan çevresel dokuya aynı vizyonla bakacağız. Atık yönetimi planımız ile daha temiz, pırıl-pırıl bir Kartal’a kavuşacağız” çıkışını yaptığını...
LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı’nın “Geçmişte LDP’ye oy vermiş veya görüşlerini önemseyen tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı ‘muhalefet partilerinin veya oluşturdukları ittifakların adaylarını’ desteklemeye davet ederiz” açıklamasını yaptığını...
MALTEPE Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “Sandıklara engel yok! Vatandaşlık hakkınız güvencemiz altında. Pazar günü engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı oy kullanmak için sandıklara ücretsiz taşıyacağız” diye konuştuğunu...
OY İÇİN TEŞVİK ET!
31 Mart pazar günü mutlaka sandığa git.
Gitmeyenleri teşvik et ve gidemeyenlere de yardım et!
Bir de, bulunduğun şehirden, kasabadan, mahalleden ve şehirden göçmüş olan, tüm akraba, tanıdık ve yarenlerinle mutlaka iletişim kur. Onları oy vermek için teşvik et!
Sefa YÜRÜKEL
‘Tatar futbol takımı’ İstanbul’a geldi, Ukrayna diplomatik kriz çıkardı
KIRIM Tatar Kültür Dernekleri Federasyonunun organizasyonuyla Türkiye ile Kırım Cumhuriyeti arasında tarihte ilk kez bir futbol maçı yapıldı. Önceki akşamki karşılaşma 3-1 konuk takımın galibiyeti ile sonuçlandı. Karşılaşmaya İstanbul’daki Tatar yurttaşlar büyük ilgi gösterdi.
Kırım’ın Bahçesaray şehrinin takımı Kızıltaş F.K. ile Küçükçekmece takımının, Küçükçekmece Necmi Kadıoğlu Stadyumudaki karşılaşma öncesinde ‘diplomatik’ bazı itirazlar meydana geldi.
Ukrayna’nın itirazları karşısında konuya Kırım Tatarları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ünver Sel devreye girerek iddiaları diplomatik yoldan çözdü ve iptal edilen karşılaşmanın yapılmasını sağladı.
Ukranya, Kırım takımının formasındaki yazıların ‘kiril’ alfabesi ile yazılmasına ve konuk takımın afişlerinde kullandığı bayrağın da Rus bayrağının renkleri ile aynı olmasına itiraz etti.
GİRAY HANEDANLIĞI
(Oysa, Kırım kaynakları, Kırım Cumhuriyeti, bayrağın Ukrayna döneminde kullanılan bayrak olduğu belirttiler. Bu arada Kızıltaş takımının ambleminde yer alan ‘Tarak Tamga’ sembolünün de Kırım hanlarının mensubu olduğu Giray Hanedanı’ (15-18 yy) tarafından kullanılan devlet sembolü...)
Sorunun ‘dostça’ çözülmesi üzerine Kırım Cumhuriyeti’nin Başkan danışmanı ve aynı zamanda Kızıltaş Futbol Takımı Onursal başkanı olan Enver Emiradci bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:
“Kırım Tatarları olarak bu maçı heyecan ile bekliyorduk. İzinleri alınmış maç için Kızıltaş’lı futbolcularımız aslında İstanbulspor’la oynayacaktı. Maçın iptali aslında Ukrayna’nın girişimi ile oldu. Neyse ki sorun aşıldı ve karşılaşma bir dostluk havası içinde geçti. Maç bizim 3-1’lik galibiyetimizle sonuçlandı. Centilmence geçen karşılaşma sonucunda gençlerimiz sonuçta sahadan mutlu ayrıldılar. Gençlerimiz bize dünyaları armağan etti. Türkiye, bizleri İstanbul’da çok güzel misafir etti. Türkiye’ye çok teşekkür ederiz.”
Kırım 1. liginde mücadele eden Kızıltaş futbol takımının kurucusu olan Emiradci, Kırım’da 5.000 kişi kapasiteli, ülkenin en büyük camisini yaptırıyor. Caminin inşaatının bu yıl sonunda bitirilerek önümüzdeki yıl hizmete sokulacağı öğrenildi.
Paylaş