Polisin sesi olur musunuz?

Ülkemizin Asayiş ve Güvenliğini sağlamak için 24 saat kesintisiz görev yapan, gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmeyen, polis memurları olarak mağduriyetimizi sizler aracılığı ile iletmek istiyoruz. Basında Polis Sorunları olarak ‘zam ‘ gibi bir algı var. Yanlış. Polisler olarak ZAM İSTEMİYORUZ.

Haberin Devamı

1- Eşit işe eşit ücret prensibi gereği görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesi çerçevesinde mağduriyetimiz olan maaş ek göstergemizin 3600 olması için mecliste düzenlenmiş yasa tasarıları var. Ama her kuruma özlük hakları konusunda düzenleme yapıldığı halde polise gelince bütçenin dengesi bozuluyor.. Biz polis memurları olarak kimseden zam ve seyyanen zam istemiyoruz. Bizler sadece özlük haklarımızı istiyoruz, maaş ek göstergemizin 3600 olmasını istiyoruz.
2- 160 saat sonrasında çalışmalarımız çok ama çok fazla oluyor. Ayda 300-320 saatlere varan çalışmalarımız söz konusu. Şu an 160 saat çalışsak da 320 saat çalışsak da aynı maaşı alıyoruz... Bu durumda eşitlik ve adalet yoktur. Tüm devlet memurlari gibi 160 saat sonrası çalışmak istemiyoruz. 160 saat sonrası çalışmak zorunda kaldığımız durumlarda ise; fazla çalışma ücretini saat başı almak istiyoruz.
3- Polisin intihar sebepleri ile ilgili hala meclis de araştırma komisyonu yok... Sorunların çözüm yolları uygulanmıyor... Cinnet geçirmek istemiyoruz... Arkadaşlarımızın ve eşlerimizin göz göre göre aile düzeni ve psikolojilerinin bozulmasini istemiyoruz... Sorun belli. Çözüm istiyoruz..
4- Ayrıca başka bir sorunumuz taltif konusu.. haklarımızı almamıza engel teşkil ediyor. Kimi polisler işini dört dörtlük yaparken bırakın taltif almayı bir taktirname dahi alamazken birileri ise yaptığı her iş karşılığında taltif almakta, bu da adaletli ve insani olmuyor..
5- Özellikle sokaklarda görev yapan polis memurlarının yetki sorunu var. Suçlulara karşı savunmasızız.. Polise bıçakla,satırla saldıran birine karşı silahınızı çekip kendinizi savunamıyoruz ya da bir zanlıyı etkisiz hale getirmek için 2-3 polis yakalayıp üstüne çullanınca ‘’orantısız güç kullanıldı’’ diye suçlanıyoruz.
6- Polisin gerçek sesi olacak bir dernek ya da sendika hakkımız da yok.. Yazım çalışmaları devam eden Yeni Anayasa’da bile polislere sendika kurma hakkı öngörülmüyor..
Bu sebeplerle Polisin sesi olmanızı istiyor ve şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

Haberin Devamı

TRT ne zaman anlayacak

Haberin Devamı

DÜN (önceki) akşam Çek Cumhuriyeti-Rusya maçını özel bir nedenden dolayı izleyemedim. Bu sabah kalktım TV’yi açtım ve mutlaka TRT bir kanaldan maçın tamamını tekrar veriyordur diye düşündüm. TRTSPOR’u açtım yok! TRT1’i açtım yok! TRT Belgesel’i açtım yok!
İşte spor yayıncılığının hem daha özenli, hem daha geniş kapsamlı hem de daha çok kanallı yapılması gerektiğine dair serzenişim tamamiyle bundandır! Daha özenli, daha geniş kapsamlı, hatta mümkünse daha çok kanallı spor yayıncılığı... Ben akşam o maçı kaçırdıysam tekrarını bir TRT kanalında mutlaka bulabilmeliyim diye düşünüyorum. Çünkü 2012 yılına girdik ve tematik kanallı yayıncılık başladı! Futbol heyecanını daha geniş kapsamlı yaşamalıyız. O gün o saatte maçı izleyemeyen Tv severler maçların tamamını ertesi gün izleyebilmeliler. Bu gibi şampiyonaların heyecanı ancak o zaman daha iyi yaşanabilir.
Barış BİNER

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’na
Bize verdiğiniz sözü tutmadınız

BEN Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencisi Cansu Gizem Orak. Sizin aracılığınızla bizlere yapılan haksızlığı iletmek istiyorum.
Ben ve tüm fen liseliler sırf fen liselerini kazanmak için çok çaba harcadık. Yaşıtlarımızdan daha fazla çalıştık, başka isteklerimizi ertelemek zorunda kaldık. 3 sene SBS’ye girdik. 3 sene boyunca da oldukça yüksek puanlar aldık. Peki ne için? Fen lisesini kazanmak için. Neden ille de fen lisesi diye tutturmuştuk biz?
Elbette bunun nedenleri arasında eğitim kadrosu, ders saatleri, arkadaş çevresi vardı. Fakat bunun yanında bizlere liseleri tercih etmeden önce fen liselerine üniversite sınavında yıl sonu başarı puanlarının diğer liselerden yüksek katsayı ile çarpılacağı söylenmişti. Şimdi ne oldu? Şimdi o çok adaletli (!) eğitim sistemimiz kaldırdı bu katsayıyı. Bize liseleri tercih ederken verdikleri sözü tutmadılar. Sırf fen liseleri de değil üstelik. Anadolu liseleri için de geçerli bu haksızlık.
O zaman herkes özel okullara gitsin. Herkes sınavlarda daha az zorlanacağı okullara gitsin. Bunca çabamız boşa bizim. Biz yıllarca çalışalım ama çalışmamızın karşılığını alamayalım.
Kim ne derse desin benim ülkemde çalışan kazanmaz, elması kızarmaz!
Cansu GİZEM

Yazarın Tüm Yazıları