Paylaş
Liseden çok başarılı Türk öğrenciler yetişti. Lisenin ilk mezunlarından 7 kişi halen hayatta ve İstanbul’da yaşıyor.
Gümülcineli liseliler, BTTDD’de 3 dönem genel başkanlık yapan 1964 mezunu Dr. Mustafa Rumelili ve yine üç dönem başkanlık yapan Av. Burhaneddin Hakgüder, hayatta olan ilk mezunlar ile eski günleri yâd etmek amacıyla, hafta sonu Sami Tokay’ın daveti üzerine Üsküdar Salacak’taki evinde bir araya geldiler.
‘Öğrencilerin’ kimlikleri şöyle:
Ahmet Şenova uzun yıllar Atina’da ilk önce Büyükelçiliğimizde Kültür Ataşeliği yaptı, daha sonraki yıllarda AA ve Tercüman’ın Atina temsilciliklerinde bulundu. Faik Besimoğlu, İTÜ’den mezun olduktan Türkiye’de sonra uzun yıllar devlet müteahhidi olarak çalıştı. Mustafa Eminoğlu, Eczacılık’ı bitirdi, uzun yıllar İstanbul’da eczacılık yaptı. Ramazan Öztürk, Akın Tekstil’de üst düzeyde görev yaptı ve emekli oldu. Sami Tokay, İ.Ü. Tıp Fakültesi’nde okumasına karşın ticaret hayatına atıldı ve erken yaşta emekliliği tercih etti. Sağlık problemleri nedeniyle iki mezun toplantıya gelemedi.
Sohbette, Celal Bayar Lisesi’ne Türkiye’den Galatasaray Lisesi öğretmenleri gönderilirken, Yunanların da Yunanca dersler için ülkedeki en değerli hocaları tayin ettiklerinin dikkat çektiği anlatıldı ve bütün öğrencilerin başarılı oldukları belirtildi. Yunanca, eski Yunanca, Türkçe ve Fransızca eğitim veren lise, 1952 yılında 27 öğrenci ile eğitime başladı, Türk öğrenci sayısı 800’lere kadar çıktı. Geçen yıl 120 öğrenci mezun oldu. Bu yıl 666 öğrencisi var.
BİLİYOR MUSUNUZ?
BOĞAZİÇİ Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED)’nin, ‘Boğaziçi Değerler Burs Fonu’na katkı sağlamak amacıyla, 47 sanatçının farklı mecralardaki yapıtlarının bir araya getirildiği ‘Hâller|Hayaller: Uyumsuz Zamanlarda Dirençlilik’ sergisinin yarın The Marmara Pera’da açılacağını...
MESAJ PANOSU
KENDİSİNİ ‘Hoca Hüseyin’ diye tanıtan din adamı diyor ki: “Caminin önünde limon satacağım, simit satacağım, izzetimle, şerefimle yaşayacağım ama bu kürsüden Allah’ın dinini satmayacağım. Kuran’ı Kerim’i ekmek kapısı yapmayacağım.”
GÜNÜN SÖZÜ
‘ŞEKER Portakalı’ kitabında geçen o muazzam söz: “Fazla fedakârlık, fazla vefasızlık getirir.” Ali TEKİN
OKUYUNUZ
‘DEVRİMİN ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ (Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı 1, Savaş Devrim ve Tepkiler 1919-1991); (Devrimin ve Karşı Devrimin Yüzyılı 2, Karşı Devrim Filizleri ve Darbeleri 1971-2002) (Remzi Kitabevi) Emre Kongar-Zülal Kalkandelen.
ECZACIBAŞI KİTAPLARI
Bülent Eczacıbaşı’nın ‘İşim Gücüm Budur Benim’ (İş İnsanının Yeni Sorumlulukları); ‘Aklımızda Bulunsun’ (İşinsanları İçin Denemeler) adlı kitapları Yapı Kredi Yayınları arasında yayınlandı.
Eczacıbaşı, kitaplarında son sözü Albert Einstein’a bırakıyor:
“‘Özel bir yeteneğim yok’ diyor Einstein, ‘Tutkulu derecede meraklıyım, o kadar.’”
Paylaş