En iyisi okumamak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık 6 ay önce formasyon kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha önceki bir konuşmasında bizlere “Siz formasyon almayın, biz size atanınca vereceğiz” demişti. Ama verdiği sözü hâlâ yerine getirmedi.

Haberin Devamı

Bu yıl KPSS sınavına hazırlanıyoruz ama sonumuz meçhul. Uygulamanın nasıl yapılacağı hâlâ belli değil. Gece gündüz bunu düşünmek psikolojimizi bozuyor.

Gelecek kaygısı çok kötü. Formasyon hakkım olduğu için fen-edebiyat fakültesini tercih ettim ama elimden alındı.

Şimdi öğretmen olabilecek miyim bilmiyorum.

Lütfen bize yardım edin, sesimizi duyun! Emin DURAN

GÜNÜN SÖZÜ

“DÜŞÜNMEYEN insan, düşünenlerin biyolojik-animal robotudur. Onun için vicdan zihinde oluşur.”

Prof. Dr. Niyazi KAHVECİ

MUTASYONA BİR ÖNERİ

PANDEMİ döneminde İngiltere’de başlayan virüs mutasyonu yeni bir boyut kazanmış ve 33 ülkeye yayılmış bulunuyor. Bu durumda mücadelenin önemli bir cephesi de riskli gruplara yönelik olmalıdır. Bu kapsamda korona mücadelesinde koruyucu olduğu bilinen C ve D vitamin tabletlerinin Sağlık Bakanlığı’nca 65 yaş üstü tüm vatandaşlara ücretsiz dağıtılması önemli bir adım olacaktır. Bu dağıtım kesinlikle ücretsiz olmalıdır.

Haberin Devamı

Sosyal devlet olmanın gereği de budur.

İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerde bu uygulama zaten vardır.

Kemal ABDULLAHOĞLU (Eczacı)

GAZETELERİN RAPORU KÖTÜ

CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’in 2020 yılı Basın Özgürlüğü Raporu’nda, gazetecilerin salgın döneminde dahi yüzlerce dava ve soruşturma kapsamında mahkemelerde haberlerini savunmak zorunda kaldığı vurgulandı. 2020 raporuna, iktidarın RTÜK ve Basın İlan Kurumu eliyle TV ve gazetelere yönelik uyguladığı ağır yaptırımlar damgasını vurdu.

Çakırözer’in raporuna göre, Türkiye’de 68 gazeteci yeni yıla cezaevinde girerken, 2020’de gazeteciler en az 479 kez hâkim karşısına çıktı; 78 gazeteci gözaltına alındı, 25’i tutuklandı. 2 TV kanalı 5’er gün karartılırken, bir başka TV kanalı ise 26 günlük yayın hayatına iktidarın siyasi baskıları sonucu veda etmek zorunda bırakıldı. 5 gazeteye de 2020 içinde toplam 333 gün ilan kesme cezası verildi. Siyasi iktidar, yayınlarından rahatsız olduğu basın kuruluşlarına karşı ‘vergi silahını’ da kullandı. Çakırözer, “Gazeteciler 2020 yılında haber peşinde koşmak yerine mahkemelerde hem de pandemi koşullarında haberlerini savunmak zorunda bırakıldı. Türkiye’de iktidarın istemediği birçok habere erişim engeli konulması devam etti.

Haberin Devamı

2020’de TBMM’de kabul edilen sosyal medya düzenlemesiyle artık basın kuruluşları ‘istenmeyen içerikleri kaldırma’ taleplerini yerine getirmek zorunda bırakıldı. Yasanın ekim ayında yürürlüğe girmesiyle özellikle siyasetçilerin kendileriyle ilgili yolsuzluk, taciz, tecavüz, torpil iddialarını konu alan haberlere yönelik ‘içerik kaldırma’ taleplerinde artış yaşandı. Türkiye, Freedom House’un raporunda ‘internet özgürlüğü olmayan ülkeler’ arasında yer aldı” dedi.

ZORLA DİN DERSİ

EĞİTİM-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık’ın verdiği bilgilere göre, Kadıköy Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’nde seçmeli dersler öyle bir belirlenmiş ki, seçenekleri arasında hangisini tercih ederseniz edin, din dersi almanız gerekiyor. 9. sınıfta 5, 10. sınıfta 4 saatlik seçmeli ders süresini doldurmak için mutlaka din derslerinden 1 saat seçmek zorunda kalıyorsunuz. AİHS’ne göre zorunlu din dersi hukuka aykırı sayılıyor.

PARİS YERİNE İSTANBUL OLSUN!

Haberin Devamı

PARİS, herhangi bir noktaya ‘15 dakika’da ulaşılacak şekilde tasarlanıyor.

2024’te tüm yollarda bisiklet yolları olacak. Çorlu’da uygulama hemen başlatıldı.

Bu sayede hava temizliği artacak.

Parisliler için yeşil yaşam alanları çoğalacak.

İstanbul’da bir ilçe için yapsak ne güzel olurdu... Tansu YEĞEN

BİLİYOR MUSUNUZ?

DEMİRKENT Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen ‘Demirkent Ödülleri’nin, 11 Şubat Perşembe İş Sanat’ta hibrit bir düzende gerçekleşeceğini, ödüllere başvuruların 20 Ocak tarihine kadar demirkentegitimvakfi.com adresinden yapılabileceğini...

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un, kilogram maliyeti 2.5-3 lirayı bulan domates üreticilerinin ürünlerini 1.8 liradan sattığını belirterek, Rusya’nın domates ihracatında 200 bin ton kota uygulamasını eleştirerek domates üreticisi için Meclis’ten çözüm üretilmesini talep ettiğini...

ÇYDD’YE 10 TL DESTEK

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği uzaktan eğitime destek için yeni bir proje başlattı. ÇYDD için;

‘EĞİTİM’ yazıp 4622’ye SMS gönderdiğinizde öğrencilere burs desteği projelerine,

 ‘TEKNOLOJİ’ yazıp 4245’e SMS gönderdiğinizde ‘Öğrencilerimize Bilgisayar Desteği’ projesine 10 TL katkıda bulunabilirsiniz.

MESAJ PANOSU

#MelekİpekSerbestBırakılsın Melek tutuksuz yargılansın. Zaten 12 yıl tutukluluğun en vahşi olanını yaşamış. Acının, işkencenin her türü uygulanmış bedeninde ve ruhunda. Tutuksuz yargılanması vicdanın gereğidir.  Önay ALPAGO

Yazarın Tüm Yazıları