Paylaş
Ticaret Odaları, Borsaları, Sanayi Odaları’nın kuruluş gayeleri nelerdir diye bir an düşündüm. Herhalde, ülkemizdeki ticaretin ve sanayinin gelişmesi için her türlü desteğin sağlanması maksadıyla gerekli tedbirleri almaktır. Bunun için 70 katlı binalara ihtiyaç yoktur. Ellerindeki kaynakları ticaret yapan veya yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli şirketlere, sanayicilere yöneltmeleri, ticaretin ve sanayinin gelişmesine katkı sağlamaları gerekmektedir.
Ostim’deki küçük işletmelere bir bakın. Çoğu sağlıksız işyerlerinde çokta güzel üretim yapıyorlar. Ancak pazarlama ve kredi sorunları var. Yani, desteğe ihtiyaçları var. Bu sadece Ostim’e mahsus değil.
Türkiye’nin her yerindeki küçük ve orta ölçekli şirketlerin sorunu.
Ticaret ve sanayi odalarının kaynaklarının odalara ait olmadığını, ülkenin kaynakları olduğunu hatırlatmak isterim. Bu kaynakları lütfen kuruluş gayelerinize uygun olarak harcayın. Bunları denetleme görevi TOBB’de, ancak, TOBB kendi kaynaklarını ülke ticaret ve sanayiinin gelişmesi hizmetinde kullanırsa, belki örnek olur.
Erdal DEMİROĞLU
Yenimahalle’ye anında yanıt
DÜNKÜ ‘Yenimahalle’de bir sağlık ocağının doktorlarının hali’ okur mektubuna Sağlık Bakanlığı şu yanıtı gönderdi:
“Okur mektubu ile ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürlüğümüz yerinde incelemelerde bulunmuştur. Söz konusu yer sağlık ocağı değil, Aile Sağlığı Merkezi’dir. (ASM), Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, Yenimahalle Belediye Başkanlığı ve hayırsever bir vatandaş arasında imzalanan protokole bağlı olarak hizmete açılmıştır
Mevcut bina bodrum, zemin ve 1. kat olarak yapılmıştır. Aile hekimleri sadece zemin katı kullanmaktadır. Yapılan incelemede ASM’nin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin tamamlandığı tespit edilmiştir. Gazete haberinde bahsedilen aksaklıklar geçmiş döneme ait olup gerek Ankara İl Sağlık Müdürlüğü gerekse Yenimahalle Belediyesi tarafından takipleri yapılmakta ve iki kurum ihtiyaç olduğunda üzerine düşen yükümlükleri yerine getirmektedir.
Aile hekimlerine cari gider adı altında ücret ödenmektedir. Aile hekimlerimiz bu ücretle temizlik görevlisi, tıbbi sekreter vb. elemanları çalıştırabilmektedir. Şikayete konu olan olayların daha önceki dönemlere ait olduğu ve bugün itibariyle Aile Sağlığı Merkezi’nde de herhangi bir problem olmadığı -gönderilen fotograflarla- anlaşılabilecektir.”
ADD’nin 23 Nisan sempozyumu
ATÜTÜRKÇÜ Düşünce Derneği’nin düzenlediği bugün 12.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak “23 Nisan 1920’den 2020’ye Türkiye” sempozyumunun programı şöyle:
Açılış konuşması: Tansel Çölaşan, ‘Türkülerle Dünden Bugüne Milli Egemenlik (Dinleti) Faruk Demir, ‘1920’den 2020’ye Dünya ve Türkiye’de Ulusal Egeminlik’ Prof.Dr. Bilsay Kuruç; ‘Satacak Bir Şeyimiz Kalmadı, Sıra Topraklarımızda (Gösterim) Tevfik Kızgınkaya; ‘2020 için ‘Yeni Bir Hukuk Anlayışı’ Ersan Barkın (Yöneten) Turgut Kazan, Uluç Gürkan; ‘Tarih Tanımaz Sanatın Özgürlüğü’ Ceren selmanpakoğlu (Yöneten) Zafer Gençaydın, Erendiz Atasü, Tamer Levent; ‘Basın ‘Yeni’ Ne Söyleyecek?’ Hüseyin Çetin (Yöneten) Bekir Coşkun, Özgen Acar, Fahrettin Acar. Programda ayrıca ‘Cumhuriyet Anıtları Fotoğraf Sergisi’ (Büyük Kolej Fotoğrafçılık Kulübü- Düzenleyen: M.Alper Güngör) yer alıyor.
Biliyor musunuz
TÜKETİCİ Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar’ın, Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin, AŞTİ’deki şehiriçi servis araçlarının önündeki engelli kaldırdığını duyurarak, Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’nün mahkeme kararına uyması gerektiğini söylediğini...
Paylaş