Paylaş
Beni ne yeni açılan AVM’ler ne taş yığını yeni semtler ne de karşıdan karşıya geçilmesi bela olan bulvarlar bu kent için umutlandırıyor.
Muhafazakarlığı 1923 yılından öncesine bağlı kalmakla sınırlı ne yazık ki o zamana bile ihanet eden anlayışın temsilcileri Ankara’yı özellikle de Ankara’nın kalbi Ulus’u perişan hale getirdiler.
Yanan Modern Çarşı sonrası Hal ve civarı, Leblebiciler Sokak Anadolu’nun en geri kalmış kasabalarında bile göremeyeceğiniz salaş ve çirkin görüntülere sahip. Posta, Şehit Teğmen Kalmaz Caddeleri hayat kadınlarının gündüz vakti işyerine döndü. Kaldırımlar nedense önüne geçilemeyen kirli bir sektörün davetiyeleri ile dolu. Ulus Şehir Çarşısı ile 100. Yıl Çarşıları’nın ön yüzleri ki ana bulvara bakan yüzlerdir, mandıracı, süpermarket, kuruyemişci, çamaşırcı gibi izin verilmemesi gereken çirkin görüntülere neden olan dükkanlarla doludur. Bu dükkanlar özellikle akşam saat 6’dan sonra kaldırımları işgal etmekte biz de kentin gerçek sahipleri(?)nin kim olduğunu görmekteyiz. Aynı berbat görüntülere Anafartalar Çarşısı önünde yıllardır tanık oluyoruz.
BULVARDA SUCUKÇU
Düşünün ki Merkez Bankası’nın yan kapısının önünde bile seyyar manav tezgahı vardır. Ulus Şehir Çarşısı gibi avlulu, süs havuzlu anılar dolu bir çarşı dökülmekte, dahası o süs havuzlarından birisinin üstü kiracı tarafından kapatılarak mimariye ve geçmişe bıçak sokulmaktadır. Rüzgarlı’dan Dışkapı yönü ise başka bir anlatım konusu. Bu arada Opera Meydanı’nın biraz ötesinde tarihi Kültür Bakanlığı ile Opera Binası’na komşu mandıra dükkanları nazire yaparcasına yerlerini almış durumdalar. Yazmakla bitmez.
Tüm bu olumsuzlukların önüne basit önlemlerle geçilebilir. Bunun için Ulus’u yıkıp yeniden yapmaya gerek yok. Bulvara bakan yüzde sucuk satan dükkana, manava izin vermemek de mi çok zordur? Zabıtayı etkin çalıştırmak yılların deneyimine sahip Büyükşehir Belediyesi için çok mu zordur. Büyük projeleri gerçekleştirdiğini ifade edenler için küçük imar ve temizlik çalışmaları yapmak çok mu zordur. Hasköy’den Aydınlıkevler’e kadar apartmanların ön yüzünü tektip kaplama yaptıran, Hacı Bayram çevresine para döken belediye için bu önlemleri almak zor olmasa gerek.
İlkar TELMEN
Bankalar burs için işlem parası alıyor
‘Burslardan işlem parası alınmamalı’ (18.2.2013) başlıklı yazınızda Ziraat Bankası’nın burs hesabı için 10 TL ücret aldığını yazmışsınız. Aynı uygulamayı İş Bankası da yapıyor. Çocuğumun burs hesabı için İş Bankası Keçiören Şubesi 10 TL ücret tahsil etti. Anlaşılan tüm bankalar, gerekçelerini bilmiyorum ama, bu ücreti almaya başlamışlar. Üstelik kamuoyu önünde ‘bu yıl şu kadar kar ettik..’ diye beyanlar verirken, burs hesaplarından aldıkları 10TL’yi anlamak mümkün değil.
Kadir KOÇ
KISA... KISA...
- GALERİ Kara’da açılan Senem Aker, Melahat Altundağ ve Perihan Şan Aslan’ın gerçekleştirdiği ‘Birikim’ adlı karma sergi 5 Mart tarihine kadar gezilebilir.
- TMMOB Petrol Mühendisleri Odası ve Türkiye Petrol Jeologları Derneği’nin düzenledikleri Türkiye’de ilk kez yapılan ‘Uluslararası Şeyl Gaz ve Petrol Konferansı’na bugün Ankara Bilkent Hotel’de devam edilecek.
Paylaş