400 TL’lik maaşla ancak angus alınabilir

ÇANKAYA Belediyesi’ne seslenmek istiyoruz. Biz Belde AŞ’nin 500 çalışanı olarak çok mağduruz. Bizi üçe bölmüşler:

Bir sendikalı olanlar 1300 TL maaş alıyor. İkinci çalışanlar 800 TL alıyor. Üçüncüsü 650 TL alıyor...
İş aynı, işveren aynı...
Belde AŞ bir türlü hepimizi bir araya getiremiyor. Bunun dışında; maaşlarımızı düzenli bir şekilde alamıyoruz. Aldığımız maaş zaten 650 TL. Kurban bayramında 400 TL aldık... Bir insan Çankaya sınırlarında yaşayıyorsa 400 TL ile ne yapabilir? Yoksa bir Angus mu alınır?
Biz çalışanlar öyle bir mağduruz ki anlatamam; biz bir yerlere borçlanırken yada bir eşya alırken, Çankaya Belediyesi’nde çalışıyoruz diye alıyoruz. Ama günü geldiğinde ödeme yapamadığımız zaman insanlar bize “Sizin belediyeniz bu parayı mı veriyor” diye soruyorlar.
Bir baba veya bir anne çocuğunu sabah okula gönderirken 1 TL simit parasını veremiyorsa; bu ne anlama geliyor?
Ben bu yazıyı yazarken inanın ki sevgili can dostlar ve de bir partili olarak çok üzülecek. Ama bunları yazmak zorundayım, bilinsin. Burhan ENGİN

Ulaşılabilir bir kent İçin ‘engel’ istemiyoruz


MİMARLAR Odası, engelliler için çok anlamlı bir mesaj yayınladı. “Ülkemizde yaklaşık 12 milyon engelli yaşıyor. Sokaklar, caddeler, binalar, engellilerin kenti yaşamasına, kentte yaşamasına engel oluyor.
Dünya Engelliler Günü nedeniyle, 1 Temmuz 2005 tarihli, 5378 sayılı Özürlüler Hakkında Kanun’un uygulanmasını... Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, yolların, açık ve yeşil alanların, spor alanlarının, kaldırımların, benzeri sosyal ve kültürel yapıların, umuma açık hizmet veren tüm yapıların 1 Temmuz 2012 tarihine kadar engelliler için ulaşılabilir olmasını istiyoruz. Belediyelerin proje onaylarında ulaşılabilirlik denetimi yapmasını istiyoruz.”
Kim dinler, kim dikkate alır?

Rekabet engelleniyor

SERBEST Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nin (TELKODER) 6. Genel Kurulunda konuşan Tüketiciler Birliği Kurucu Genel Başkanı ve Tüketici Hakları Uzmanı Av. Mehmet Bülent Deniz; “Sektördeki tam rekabeti, siyasi irade engellemektedir” diyor.
2000’li yılların başına başlayan serbestleşme sürecinin ilk aşamalarında siyasi iktidarın süreci olumlu olarak geliştirdiğine değinen Deniz, son yıllarda siyasi iktidarın bu sürecin önünü kesen uygulamalarının arttığına ve tam serbestleşmenin bir türlü gerçekleştirilemediğini, bu nedenle ülkemiz tüketicisinin hala en pahalı ve yavaş iletişimi satın almak zorunda kaldığına dikkat çekiyor.
Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK)’nun da yanlı ve eksik kararlara imza atması nedeniyle tüketicinin mağdur olduğuna değinen Deniz; “Tüketicinin iletişim firmaları ile yaşadığı sorunlara gereken duyarlılığı göstermeyen BTK, tüketicinin hak arama isteğini köreltmektedir” dedi.

KISA... KISA...

16. GEZİCİ Festival Siyah Beyaz ve Kars Öyküleri filmlerinin ekibi; sinemanın önemli oyuncuları Derya Alabora, Taner Birsel, Erol Babaoğlu, Necmettin Çobanoğlu ve Rıza Akın bugün 18.45’te Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda Ankaralı sinemaseverlerle buluşuyor.
Yazarın Tüm Yazıları