Tatlıses’le Mustafa Keser Bahçeşehir Üniversitesi’nde cazın önüne geçebildi mi
Paylaş
LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı 2023’e dönük vizyon ortaya koymak amacıyla konferanslar düzenleyen Forum İstanbul’un öncüsü Şeref Özgencil aradı:
- Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu Enver Yücel, Forum İstanbul Danışma Kurulu’nu Beşiktaş’taki rektörlük binasının terasında yemeğe bekliyor.
Davet üzerine geçen çarşamba akşamı Bahçeşehir Üniversitesi’ne gittim. Başta Forum İstanbul’un Başkanı Yavuz Canevi, Zekeriya Yıldırım, Gazi Erçel, Osman Birsen, Mehmet Gül, Güngör Uras olmak üzere önemli bir katılım vardı.
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak, Prof. Demir Budak, Prof. Aydın Ayaydın, Prof. Eser Alptekin, Canan-Mehmet Barlas, Ruhat-Güngör Mengi, Nebil Özgentürk de yemekte yerini almıştı.
Özgencil’in Elazığlı dostları geceyi müzikle renklendirmek istemiş, Mustafa Keser’den Türk sanat müziğinden halk müziğine uzanan konser sürprizi yapmıştı. Konuklar arasında İbrahim Tatlıses de vardı.
Enver Yücel’le Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Deniz Ülke Arıboğan’la kısa bir "hoş geldiniz" konuşması yaptı. Prof. Arıboğan, "15 gün önce bu salonda caz konseri izledik" dedi.
Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, halen Türk Ekonomi Bankası (TEB) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Yavuz Canevi de, "Birkaç saat için eğlenip krizi unutalım ama 2023’e dönük vizyona katkı yapmak üzere düşünmeyi ihmal etmeyelim" mesajı verdi.
Ardından Mustafa Keser konserine başladı. İlk şarkıyı bitirdiğinde İbrahim Tatlıses laf attı:
- 15 gün önce burada caz konseri varmış.O konserin altında kalmayasın ha...
Keser’in yanıtı, aralarında atışma başlayacakmış havası verdi:
- Merak etmeyesen, sen altta kalmadıktan sonra ben hiç kalmam.
Aynı akşam Borusan Filarmoni Orkestrası’nın da Lütfi Kırdar’da konseri vardı. Konserin ilginç yanı, orkestraya Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın "konuk şef"lik yapmasıydı. Kocabıyık Ailesi, müzik eğitimi alan gençlere burs fırsatı yaratmak üzere 25 bin Euro bağış karşılığında "konuk şef"lik programı başlatmış, sıra Bülent Eczacıbaşı’na gelmişti.
Nuran-Güngör Uras, önce o konsere gitmiş, ardından da Bahçeşehir Üniversitesi’nin yolunu tutmuştu. Güngör Uras’ı yokladım:
- Hangi konser daha keyifli...
- Burası dost meclisi...
Mustafa Keser, konserinin bir bölümünde, mendilini ortaya serip, rakı bardağını koydu. İbrahim Tatlıses, Şeref Özgencil,Enver Yücel ve Deniz Ülke Arıboğan da yere oturdu. Konser bir süre öyle sürdü. Tatlıses de istek üzerine arada birkaç parça söyledi, Mustafa Keser’i övdü:
- İbo Show’a ne zaman gelse reyting patlaması yapıyor...
Yemekten ayrılırken Yavuz Canevi’nin yorumunu aldım:
- Mustafa Keser’i televizyonda gördüğümde "itici" bulmuştum. Ancak sahnedeki performansı çok iyi.
Bu yorum Keser ve Tatlıses’in, "izleyici ilgisi ve memnuniyeti" açısından Bahçeşehir Üniversitesi’nde "cazın altında kalmadıklarını" ortaya koydu...
Nobel ödüllü ’tek para’cı Mundell Bahçeşehir’e geliyor
ÖNCE Ülker’in Bilişim ve Ambalaj Grubu Başkanı Cahit Paksoy’un davetiyle katkıda bulunmaya çalıştığım konferansta Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Taner Berksoy söyledi: "Nobel ödüllü ünlü iktisatçı Prof. Robert Mundell, üniversitemizin davetiyle konferans vermeye gelecek."
Sonra geçen çarşamba akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Başkanı Enver Yücel de aynı bilgiyi yineledi: "Prof. Mundell’in konferansının global kriz ortamında ilgi çekeceğini düşünüyoruz."
Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, zaman zaman çeşitli ortamlarda konuştuğu "Euro" fikrinin öncüsü olarak bilinen Mundell’in Türkiye’ye dönük görüşünü özetledi:
"Prof. Mundell, ’Tek başına enflasyon hedeflemesiyle işi yürütmek zor. Hedeflemeyle enflasyonu yenmeye başladığınızı düşündüğünüz bir anda kurlar patlayınca, tüm çabalar boşa gidebiliyor. En iyisi Türkiye, var gücüyle yüklenip enflasyonu yüzde 3-4’e indirsin. Sonra da parasını Euro’ya endekslesin’ diyor. Aslında Avrupa Birliği’ne 5-6 yıllık bir dönemde tam üye olabileceğimizi bilsek, o zaman Prof. Mundell’in önerisi çok yerinde. Aksi halde, böyle bir riski hiçbir politikacı göze alamaz."
Gazi Erçel, Prof. Mundell’in ayrıca dünyada da "tek para"ya geçilmesi konusunda görüş ortaya koyduğuna dikkat çekti: "ABD ile AB’nin oturup anlaşmasını, dünyanın ’tek para’ya geçmesini öneriyor. Ama şu anda AB’nin Euro’dan, ABD’nin de dolardan vazgeçmesi mümkün görünmüyor. Prof. Mundell, bu durumda da ABD’ye ’Doları, Euro’ya fiksle’ önerisi götürüyor."
Erçel, 24-25 Kasım’da ABD’de dünyada önde gelen 200 kadar uzmanın son gelişmeleri tartışacağı bir buluşmaya katılacak. Prof. Mundell de orada olacak.
Daha önce İş Yatırım’ın davetiyle İstanbul’da konferans veren Prof. Mundell, bakalım bu ayın son haftasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde ne tür mesajlar verecek...