Paylaş
- Günde 17-18 saat sahadayız... Zamanımızın yüzde 20’si örgütle birlikte, gerisi sahada geçiyor... Artık öğlen ve akşamları yemek masalarında uzun zaman harcamıyoruz.
Edindiği disiplini sporculara benzetti:
- 6 aydır alkol aldığım günler çok sayılıdır. Hele 2 aydır hiç alkol almadım.
- Neden, partide bir karar mı aldınız?
- Hayır, bir sporcu gibi sahada dinç, diri olmak istiyorum.
- Eskiden çok mu içerdiniz?
- Öyle alkol düşkünü değildim. Ancak, hemen her akşam, bir-iki kadeh içtiğim olurdu. Şimdi aklıma bile gelmiyor.
İl başkanlarına yönelik tavsiyelerini aktardı:
- Tüm il başkanlarımıza, “İlinizdeki cenaze ve düğünlere katılmaya, vatandaşın acı-tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışın” dedik. Vatandaş partimizi her zaman yanında hissedecek.
İl başkanlarının önüne hedefler koyup, performans ölçümünü başlatmışlar:
- İl, ilçe örgütlerimiz ne kadar üye yapıyor, ne kadar aidat topluyor. Hepsine bakıyoruz. Ne kadar cenazeye, düğüne katılmışlar, bunları izliyoruz.
- Daha önce aidat toplanmıyor muydu?
- Çok ciddi çaba yoktu... Biz aidatı önemsiyoruz. Hem böylece üyelerimizin partiye ilgilerini, bağlılıklarını da sağlıyoruz.
Yanındaki kitapçıkları işaret etti:
- Bir yandan vatandaşla iç içe olmaya çaba gösteriyoruz, diğer taraftan da Genel Başkan Yardımcımız Sencer Ayata başkanlığındaki platformumuz strateji raporları hazırlıyor. Şimdiye kadar 57 konuda stratejik çalışmayı ortaya koydular.
“Yeni CHP”ye parti genel merkezinden bir örnek de gösterdi:
- Parti genel merkezini herkese açtık. Örneğin benim odamın kapısı hiç kapanmaz, hep açıktır. İsteyen, istediği zaman girebilir.
Seçim dönemi temposunu miting sayısıyla anlattı:
- 12 Haziran seçimlerine 81 ilde 90 ana, 90 da tali mitingle hazırlanıyoruz. Genel Başkanımızı yoruyoruz ama 81 ilin tamamına 3’er kez gitmiş olacak.
Umut Oran, ayrıca 58 bin muhtarın rolüne dikkat çekti:
- Şubat ayında Ankara’da 5 bin muhtarın katıldığı bir toplantımız oldu. Toplumla asıl iç içe olan kesim onlar. Ayda 370 lira maaş alıyorlar. Sosyal güvenceleri de yok.
- O konuda bir çalışmanız var mı?
- Sorunlarına ilişkin 18 maddelik bir liste çıkardık. İlk 100 günde başta sosyal güvence ve daha iyi aylık gelir olmak üzere 5 sorunlarını çözebileceğimizi söyledik. Muhtarlar bizim için “destek kuvvet” gibi.
AK Parti Hükümetinin icraatlarına bakışını da ortaya koydu:
- Hem yüz yüze görüşmelerimizde, hem de araştırmalarla vatandaşın nabzını tutuyoruz. Örneğin sağlık konusunda hükümetin attığı adımlar benimsenmiş. Eksikleri, bazı yanlışları olmakla birlikte, sistem oturmuş. O yüzden sırf muhalefet yapmak amacıyla karalama çabasına girmiyoruz.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki CHP, Umut Oran’ın da vurguladığı gibi ciddi anlamda “sahaya” indi...
Seçim döneminde 81 ile uzanmak, ilçelere kadar girmek, “tali”ler dahil 180 miting gerçekleştirmek kolay bir tempo değil...
Bakalım bu tempo pazar günü sandığa nasıl yansıyacak?
30 milyon kişi cuma namazı kılıyor camiden sevgi yüklü çıkalım
ÜNLÜ sünnetçi Kemal Özkan, davetini bir ay kadar önce Erdal Oğuz’un Hadımköy’deki fabrikasındaki kahvaltı sırasında yaptı:
- 4 Haziran Cumartesi günü sünnet düğünlerini gerçekleştirdiğimiz mekana bekliyorum.
İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Günkar Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güneş, Erdal Oğuz ve Hürriyet’e de yıllarca emek vermiş Sadettin Evginer hoca başta olmak üzere cumartesi sabahı Kemal Özkan’ın mekanında buluşma gerçekleşti.
Vittour’un Genel Müdürü ilahiyatçı
Dr. Erkan Aydın, kahvaltı sohbetinde söze
cuma namazıyla girdi:
- Her hafta, toplumun her kesiminden toplam 30 milyon kişi camilerde buluşuyor, cuma namazı kılıyor.
Cemaatin psikolojisine değindi:
- Bakıyoruz, cemaat asık suratlı, camiden çıktıktan sonra trafikte, otoparkta, dükkanında, iş yerinde kolaylıkla kavga edebiliyor. Bunun önüne geçmek için 30 milyon kişilik büyük cemaate “insan sevgisi” yüklemeliyiz.
Bir de yaşadığı örnek anlattı:
- Bir gün elektrik borcu yatırmak üzere kuyrukta bekliyorum. Yaşlıca bir amca içeri girdi, kuyruğa bile bakmadan doğrudan başa geçti. Kendisini uyardım, “Kul hakkı yiyorsunuz” dedim. Bana fırça attı.
- Ne dedi?
- “Bir vakit bile namaz kılmazsın, kul hakkından söz edersin” şeklinde çıkıştı.
Ardından yaşlı amcaya verdiği yanıtı aktardı:
- Diyelim ki ben namaz kılmıyorum. Sizin kıldığınız namaz, “kul hakkı ye” diye mi öğütlüyor. Camide hoca bunları mı tavsiye ediyor.
Genç, yaşlı, zengin, yoksul, 30 milyon kişi her hafta camiden “insan sevgisi”ni içine sindirmiş şekilde çıksa, günümüzde yaşanan gerginlikler ortadan kalkmaz mı?
Türkiye’nin ‘oda’ları Meksika’da yarışıyor
DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu (World Chambers Federation-WCF) Başkanı Rona Yırcalı aradı:
- Bu yılki büyük buluşmamızı 7-10 Haziran’da Meksika’da gerçekleştireceğiz. Türkiye’den Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve benimle birlikte 35 kişi orada olacağız. Ayrıca The Coca-Cola Company Başkan ve CEO’su Muhtar Kent de orada olacak.
Toplantının açılışını Meksika Cumhurbaşkanı’nın yapacağını belirtip, ekledi:
- Bu zirve vesilesiyle dünyadaki odalar arasında proje yarışması gerçekleşecek. 42 ülkeden 71 proje, farklı kategorilerde yarışacak.
- Türkiye’den odalar var mı yarışta?
- İzmir Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yarışmada öne çıktı.
Yırcalı, yarışmayla ilgili bir ayrıntıyı daha paylaştı:
- İstanbul Ticaret Odası ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, hem ayrı kategorilerde yarışacak. Hem de bir kategoride rakip konumunda bulunacak.
Kısacası Türkiye, başta Rona Yırcalı’nın başkanlığı olmak üzere, Meksika’daki Dünya Odalar Federasyonu zirvesine ağırlığını koyacak...
Paylaş