Paylaş
- 22 Mart 2016’da Elysee Sarayı’nda “Strategic Attractiveness Council” (Stratejik İlgi Çekenler Konseyi) buluşması yapılacak. Konsey’de dünyanın çeşitli ülkelerinden Fransa’da iş yapan 26 şirketin başkan ve CEO’ları olacak. Söz konusu 26 kişi arasında siz de varsınız. Konsey buluşmasına katılmanızı bekliyoruz.
Davetli şirketler listesine baktı:
- Samsung, Toyota, Novo Nordisk, Kingfisher, Siemens, Amazon, Fedex, Qatar Airways...
Davet edilen işadamlarının ülkelerine göz gezdirdi:
- Japonya, Kanada, Katar, Danimarka, İsviçre, Belçika, İrlanda, Çin, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri...
Listeyi inceleyince göğsü kabardı:
- Elysee Sarayı’na davet edilen tek Türk şirketi Ekol, tek Türk işadamı da benim.
Ardından söz konusu toplantının geçen yılki katılımcılarını inceledi:
- Geçen yıl bu toplantıya Türkiye’den davet edilen tek işadamı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker olmuş.
Sonra Ekol’e, dolayısıyla kendisine Elysee’deki zirvenin kapısını açan projesini düşündü:
- 2014’ten beri ro-ro seferlerimiz için Güney Fransa’daki Sete Limanı’nı kullanıyoruz. Oradan Paris’e demiryolu hattında taşımacılık yapıyoruz. Hedefimiz Fransa’yı Kuzey ve Batı Avrupa ile Afrika-Türkiye-İran arasında yürütülecek intermodal çalışmalarında üs haline getirmek.
Ekol Lojistik, bu projeye “Gate to Africa” adını vermişti:
- Bu proje ile Fransa, Avrupa’nın tüm taşımalarının Sete üzerinden denize açılarak hızlıca Kuzey ve Batı Avrupa ile Afrika, Türkiye ve İran’a ulaştırabileceği bir kapıya dönüşecek.
Musul, toplantıya katıldı, Hollande ile selfie de çekip, projelerini Fransa’nın ilgili bakanlarına anlattı. Toplantıdan şu izlenimle ayrıldı:
- Fransa yönetiminin yabancı yatırımcılara ilgileri, yaklaşımları çok sıcak. Fransa Ulaştırma Bakanı ve ekibi bana projemizi dinlemek üzere 30 dakika zaman ayırdı. Dünyanın 6’ncı büyük ekonomisinin ülkeye giden yabancı yatırımcılarla böylesine yakından ilgilenmesi oldukça dikkat çekici.
Ekol’ün “Sete Limanı-Paris hattı”na yerleşmesi, oradaki işleri geliştirmek üzere “Gate to Africa” projesini gündeme getirmesi, Musul’a Elysee Sarayı’nda Hollande ev sahipliğindeki zirvenin kapısını açtı... Sıra geldi Türkiye’ye de kazandıracak projenin hayata geçmesine... Fransa Ulaştırma Bakanlığı, “Gate to Africa”ya destek verir mi?
5 bin 5 şehidin ailesine mektup gitti, 700 aile ağlayarak yanıt verdi
EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve başladığında öncelikli projeleri arasına “Şehitlik”i aldı:
- Edirne’de 1941 yılına kadar hizmet veren bir Asker Hastanesi var. Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok cephede savaşan ve yaralanan askerler tedavi için bu hastaneye getirilmiş. 55 bin asker, bu hastanede vefat etmiş. Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Türk Şehitlikler İmar Vakfı ile ortak çalışma başlattı, 55 bin askerden 5 bin 5’inin isimlerini tespit ettirdi:
- Bu şehitlerimizin sonsuza kadar hatırlanması için bir şehitlik yapalım dedik. 5 bin 5 şehidin memleketine, köy, mahalle muhtarlarına, kaymakamlıklara mektup gönderdik.
Mektupta şu soru soruldu:
- Asker Hastanesi’ndeki tedavisi sırasında şehit olup, kentimize defnedilmiş köylünüzün, komşunuzun bildiğiniz akrabası var mı?
Yanıtlar yavaş da olsa alınmaya başlandı:
- Bugüne kadar 700 dolayında aile ağlayarak bizi aradı. Onları atalarının kabirleriyle buluşturduk.
Gürkan, bu konuyu Yeni Arayışlar Platformu Derneği (YAPDER) Genel Koordinatörü Mehmet Gözcü ve Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak’ın öncülüğündeki buluşmada anlattı. Buluşmaya Edirne
Belediyesi ve Şahinler
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ev sahipliği yaptı.
Çanakkale’den Edirne’ye Türkiye’nin dört bir yanındaki şehitlerimizi hatırlamak, yaşadığımız toprakların değerini daha iyi anlamamızı sağlıyor...
Edirne Belediyesi’nin 5 bin 5 şehidin yakınlarına ulaşma çabası, bu açıdan önem taşıyor...
Paylaş