Paylaş
Google Küresel KOBİ Satış ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Allan Thygesen, şirketin Türkiye’deki 10’uncu yılı kutlaması çerçevesinde İstanbul’daydı. Şu mesajla söze girdi:
- Web, dünyada her yaş ve becerideki bireye yepyeni bir işe başlama, var olanı geliştirme, girişimci veya içerik geliştirici olma, tutkularını paylaşarak başarı elde etme olanağı sunuyor.
Bu söz üzerine Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez’e TEV’in bursiyer öykülerinden birini gösterdim:
- Ben Murat Yücedağ. TEV, batağa saplanmış hissettiğim bir dönemde bana burs verdi. Şimdi Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Eğitim videoları çekip Youtube’a koydum. 9 bin takipçi, 1 milyon izlenme oranına ulaştım. Yeni çıkardığım “Temel Algoritma Kitabı”nı internetten pazarlıyorum. Kitap başına 1.5 lirayı TEV’e bağışlayacağım.
Hiçsönmez, öyküyü Thygesen’e aktarıp ekledi:
- Anlatmaya çalıştığımız tam da bu. Web’de herkes için fırsat var. Murat Yücedağ’ın işini büyütmesi elimizden gelen yardımı yaparız.Thygesen, bu noktada Google’la ilgili şu tanımı paylaştı:
- Google, artık sadece bir arama motoru değil, “büyüme motoru” rolü oynuyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere (KOBİ) “mikro-çokuluslu” olabilmenin yolunu açıyoruz. Türk KOBİ’lerin de bundan yararlanması için çalışıyoruz.Hiçsönmez araya girdi:
- Artık “online” yaşıyoruz. Her zaman açığız, her zaman bağlıyız. Sürekli bağlı olmak sadece davranışları değil, beklentileri de değiştirdi.
Thygesen sürdürdü:
- Yaşadığımız dijital devrim, her işi globa ölçekte dönüştürme fırsatı yaratıyor. Bu nedenle bütün işlerin dijitale dönüşmesi gerekiyor. Çünkü, müşteri de dijitale dönüşmüş bulunuyor.Şu veriyi ortaya koydu:
- Web’den ve online pazarlamadan yararlanan KOBİ, 4 kat hızlı büyüyor. Yüksek teknolojiye dayalı her 1 kişilik istihdam, teknoloji ile ilintili olmayan 4 kişiye istihdam yaratabiliyor.
Hiçsönmez, noktayı şu mesajla koydu:
- Teknoloji, girişimcilik kavramının da tanımını değiştirdi. Bir işe başlamadan önce fiziksel bir alanın yanısıra aileden ya da bankadan finansal destek bulmak gerekirdi. Oysa günümüzde tek ihtiyaç fikrinizin olması.TEV bursiyeri Yücedağ, değişen girişimcilik kavramına iyi bir örnek değil mi?
SANCAR’A NOBEL TÜRKİYE’DE KİMYA OKULLARINI KURTARIR MI?
İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Mehmet Karaca’nın Arı Teknokent’te Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar onuruna düzenlediği buluşmadayız. Masada Cumhurbaşkanı Bilim Başdanışmanı Prof. Davut Kavranoğlu, İTÜ öğretim üyeleri Prof. Ertuğrul Karaçuha, Prof. Hasancan Okutan, Prof. Tayfun Kındap, Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan’ın yer aldığı bir kadro var.Masadaki öğretim üyelerinden biri Prof. Sancar’a teşekkür etti:
- Türkiye’de 40 dolayında kimya bölümü öğrenci ilgisi olmadığı için kapandı. Sayenizde Türkiye’de kimyaya yeniden ilgi artacak.İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Hasancan Okutan, temel bilimlere ilginin çok gerilediğini vurguladı:
- Oysa her alanın yolu temel bilimlerden geçer.Rektör Prof. Mehmet Karaca da, bu noktaya değindi:
- Prof. Sancar’ın kimya dalında Nobel ödülü alması, temel bilimlerin önemini ortaya koydu.Prof. Sancar’ın Nobel ödülü alması, Türkiye’de temel bilimlere ilgiyi yeniden artırmaya yeter mi?
KONUTTA ‘MARKA’İHRACATI SÜRPRİZİ
MİLLİ Takımlar ana sponsorlarından NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın davetiyle inşaat sektöründen 32 temsilciyle İngiltere-Türkiye maçını izlemek üzere Manchester’a giderken Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili İrfan Aşçıoğlu, ön bilgiyi verdi:
- Dubai’de bir anlaşma imzaladık. Bir konut projesinde bizim markamız kullanılacak. Şimdilik bir blokla işe başlıyoruz. İş gelişecek gibi görünüyor.
- Yatırım ortaklığı söz konusu mu?- Hayır. Projedeki bir bloğa markamızı vereceğiz. Elbette o blok bizim yönlendirdiğimiz şekilde inşa edilecek. Pazarlama desteği de vereceğiz.Türkiye’nin konut markası ihraç edeceği akla gelir miydi?
Paylaş