Bursuyla okudukları vakfın yönetiminde hizmete soyundular

GEÇENLERDE ANAP döneminin Milli Eğitim Bakanlar’ndan Metin Emiroğlu aradı:

- 1985 yılında kuruluşunda da rol aldığım Malatya Eğitim Vakfı’nın başkanlığına aday oluyorum. Sizin de yönetim kurulunda yer almanızı istiyorum. Hep birlikte dar gelirli çocuklarımıza burs imkanlarını artırmaya, Malatya’da eğitimi daha da öne çıkarmaya çalışalım.
Geçen pazar günü oldukça uyumlu bir ortamda genel kurul gerçekleşti, Prof. Mesut Parlak, başarıyla taşıdığı bayrağı Metin Emiroğlu’na devretti. Emiroğlu başkanlığındaki yönetim görev bölümü yaparken, iki isim dikkatimi çekti:
- Prof. Müslüm Çiçek ve avukat Ayhan Günay.
İkisinin de ortak özelliği, üniversitede öğrencilikleri döneminde MEV’den burs almış olmalarıydı. Önce Günay&Günay Hukuk Bürosu’nun sahibi Ayhan Günay’ı dinledim:
- Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Ben öğrenciyken Prof. Mesut Parlak MEV’in başkanıydı. Şaban Taçyıldız’ın referansıyla burs başvurusunda bulundum ve 4 yıl boyunca yararlandım.
- Vakfın yönetimine girmeniz nasıl oldu?
- Şu anda emniyet teşkilatına avukatlık hizmeti veriyorum. Çalışma hayatına atıldıktan sonra bursundan yararlandığım MEV’e katkım olmasını istedim. Önce mütevelli heyetine girdim. Sonra da yönetime. Beni yönetime alan da Prof. Parlak oldu. Bu, yönetimdeki 3’üncü dönemim.
Sonra Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde görev yapan Prof. Müslüm Çiçek’e döndüm:
- MEV, 1985’te kuruldu. Ben 1986’da vakfın ilk bursiyerleri arasına girdim. Prof. Mesut Parlak, Çapa Tıp’ta benim hocamdı. Mezuniyet sonrası ilk görev yerim Balıkesir’deydi. Sonra uzun süre Şişli Etfal Hastanesi’nde çalıştım. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin karaciğer nakline ilk başladığı günlerde de oradaydım.
- Vakfın yönetimine nasıl girdiniz?
- Önceki dönemde göreve çağırdılar. Severek geldim. Bu dönemde de aynı heyecanla çalışmaya gayret edeceğim.
Yeri gelmişken MEV’in yönetim kurulundaki diğer isimleri de aktarmam gerekir:
* İsmet Elgül, Sadık Dönmezer, Selahattin Bitlis, Şaban Taçyıldız, Tülin Ersöz, İbrahim Nalbant, Prof. Temel Yılmaz, Tevfik Temelli, Nevzat Zabçı, Emin Bitlis, Abdullah Bingöl, Mehmet Demezoğlu, Nurkan Nalbant, Özkan Başdemir, Erhan Gürsoy, Turgay Gülşen.
MEV, 28 yıllık tarihinde 13 bin öğrenciye bursla destek verdi. İşadamlarının, hayırseverlerin Malatya’ya okullar yaptırmasına öncülük etti.
Ancak, bunların yeterli olmadığı, başvuruların hedeflendiği kadar karşılanamadığından anlaşılıyor. Bu durum, Malatyalı işadamlarının MEV’e daha fazla omuz verme gereğini ortaya koyuyor.
Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) oluşturduğu "Malatya Eğitim Bursu Platformu" ortamını da iyi kullanarak, katkı verilen öğrenci sayısını artırmak gerekiyor.

Kuruluş yıldönümü bursu 100’ü aşkın öğrenciye ulaştı

ÖNCEKİ
akşam Malatya Eğitim Vakfı toplantısı sonrası Sunset Grill&Bar’a uğradım. İstanbul’un ünlü mekanı en kalabalık günlerinden birini yaşıyordu. Bunun nedeni, mekanın sahibi Barış Tansever, eşi Alize Tasever ve Genel Müdür Kimya Çulha’nın 10 yıl önce aldığı karardı:
- Kuruluş yıldönümümüze denk gelen gün ciromuzu Boğaziçi Üniversitesi’ndeki dar gelirli öğrencilere yönlendirelim.
Barış Tansever
, Boğaziçi Üniversitesi’nde başta yurt müdürlüğü olmak üzere uzun yıllar görev yapmış babası rahmetli Mümin Tansever’i andı:
- Evimiz Boğaziçi Üniversitesi kampusündeydi. Çocukluğum orada geçti. 8 yılda da olsa ben de Boğaziçi’nden mezun oldum. Sunset Grill&Bar’ın bugünlere gelmesinde babamı yakından tanıyan, ondan destek görmüş Boğaziçi mezunlarının katkısı büyük oldu.
Sonra kısa rapor verdi:
- Kuruluş yıldönümü kutlama partisi yapmak yerine 10 yıldır bir günlük ciromuzdan öğrencilere burs olanağı yaratıyoruz. 10 yılda 100’ü aşkın öğrenciye bursumuzla katkıda bulunduk.
Barış Tansever
, kendi öğrenciliği döneminde Türk Eğitim Vakfı (TEV) bursundan yararlanmış.
Şimdi artık kendisi burs verme heyecanı yaşıyor. Ne mutlu ona...
Yazarın Tüm Yazıları