Paylaş
- Birkaç kez yatak değiştirdik ama eşim de ben de bir türlü doğru ürünü bulamadık. Her sabah yataktan sırt ağrısıyla kalkıyoruz. Bize bir çözüm bul.
İlter, işadamına kilosunu sordu:
- 90 kiloyum.
Sonra işadamının eşini aradı:
- Eşinizle konuştuk. Yatağınız sorunluymuş. Öncelikle kilonuzu öğrenebilir miyim?
- 45 kiloyum.
İlter, bunu duyunca teşhisi koydu ama işadamının eşine söylemedi:
- 90 kiloluk erkekle, 45 kiloluk kadın aynı yatakta imkanı yok rahat edemez.
Formülü önerdi:
- Size kendi evimde kullandığım yatağın aynısını tavsiye edeceğim. İki kişilik ama iki tarafı ayrı ayrı ayarlanabilen bir ürünümüz var. İki tarafın içerikleri de kilolarınıza göre farklı ayarlanacak. Ayrıca baş tarafının yüksekliği de iki taraf için ayrı ayrı mekanizmayla isteğe göre ayarlanabilecek.
Telefondaki kadından anında itiraz geldi:
- Sakın kocamla yatağımızı ayırmaya kalkmayın.
Telaşın yersiz olduğunu anlatmaya çalıştı:
- Merak etmeyin, üste tek parça ince şilte koyduracağım. Böylece tek yatak gibi duracak. Yatağınızı kocanızdan ayırmanız söz konusu olmayacak.
İlter, The Abraaj Group bünyesindeki Anatolia Growth Capital Fund (Anadolu Girişim Sermayesi Fonu) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) BRN Yatak’a ortaklığını konuşmak üzere buluştuğumuzda bu hikayeyi anlatıp ekledi:
- Kadınların yatağı ayırma konusunda korkuları var...
Söz yatak özelliklerinden açılmışken lüks ürünlerde at yelesi kullanıldığını vurguladı:
- At yelesinin klima özelliği var. Öncelikle sertliği yaylanma özelliği sağlıyor. Her iklimde ayakta kalıyor. Vücut ısısını muhafaza ediyor.
Ardından iki tarafı ayrı hareket eden yatak konusuna döndü:
- ABD’den motor getirtmeye başladık. Çift kişilik yatağın isteğe göre ayarlanmasını sağlıyor. Kadınların, “Kocamla yatağımı ayırma” korkusu bize daha güçlü makine ithal ettirmiş oldu.
Yataktan yorgun, sırt ağrısıyla kalkmak yerine İlter’in önerdiği türden ürünlere yönelmek, evlilikte risk yaratır mı?
Aynı yatağın iki tarafının ayrı karekey etmesi, işi boşanmaya vardırır mı?
Turquality ‘Önce içeride marka ol’ dedi
BRN Yatak’ın kurucusu Berna İlter, kendi markasıyla 50’yi aşkın ülkeye 24-25 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirterek, Ekonomi Bakanlığı’nın marka desteği projesi Turquality kapsamına girmek için başvuruda bulundu. Aldığı yanıt şu oldu:
- Önce Türkiye’de marka ol, sonra bize gel.
İlter, 2006’da kurduğu BRN ile neredeyse yüzde 100 ihracata çalışmış, kendi markasıyla yurt içinde mağaza açmamıştı. Turquality’den aldığı yanıt üzerine mağaza açmaya başladı:
- Şu anda 11 mağazamız var. Zamanla sayı artacak. Turquality sürecini de başlattık.
Aldığımız parayla işimizi büyüteceğiz
BERNA İlter, Abraaj’ın Anadolu’da yatırım yapacak şirket ararken BRN Yatak’a ulaştığını belirtti:
- Türkiye’nin toplam yatak ihracatının yarısını birkaç yıldır biz yapıyoruz. İhracatta hızlı büyümemiz, aldığımız girişimcilik ödülleri Abraaj’ın dikkatini çekmiş. Böylece Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’nun ilk yatırımını bize yapmış oldular. Çoğuluk hisse bizde kaldı. Onlar da yönetime girdiler.
Abraaj ile EBRD’nin ortaklık için “Anatolia Sleep Well” adlı bir şirket kurduğunu kaydetti:
- Ortaklık 5 yıl sürecek. Oradan gelen kaynağı hem üretimde, hem de perakendede büyümek için kullanacağız. Mağaza sayımızı 28’e çıkarmayı planlıyoruz.
TAPDK’yı bıraktı yine ‘şansını’ deniyor
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın gezisi vesilesiyle geçenlerde Malatya’ya giden işadamları Ahmet Çalık, Yunus Akdaş, Şahin Nalbant, Necmettin Bitlis ve Şaban Taçyıldız, AK Parti’nin milletvekili aday adaylarından Dr. Şanal Tosun’la da karşılaştı.
Tosun, Tütün ve Alkol Piyayası Düzenleme Kurumu’ndaki (TAPDK) Kurul Üyeliği görevinden ayrılmış, memleketi Malatya’da adaylık yarışına soyunmuştu. Tosun, 2007’de aday adayı olmuş, listeye girememişti. 2011’de 6’ncı sıradan aday gösterilmiş ama seçilememişti.
Paylaş