TBB'den sanata destek

Geçen haftaki “İnadına sanat” başlıklı yazım, bu köşe yayınlandığından bu yana sizlerden en fazla destek aldığım yazılardan birisi oldu.

Haberin Devamı

Özellikle de çocuklarımızın sanata yönlendirilmesi, bir sanat dalını hobi olarak benimsemelerinin yaşamlarında ne kadar önemli olduğunu içeren çok sayıda elektronik posta almam beni de çok sevindirdi.
Ancak öyle bir yerden mesaj aldım ki, beni hem çok sevindirdi. Başkanlığını Metin Feyzioğlu’nun yaptığı Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Balgat’taki yerleşkesinin artık sanatçıların atölye ve sergi salonu olarak kullanabilecekleri bir merkezi de varmış. Bu merkezin olduğunu TBB Genel Sekreteri Güneş Gürseler’in elektronik postama düşen mesajından öğrendim. Şimdiye kadar bundan haberim olmaması benim eksikliğim ama en kısa süre içinde merkezi ziyaret ederek kendimi affettireceğim. TBB, sanatçılara ne tür imkanlar sunuyor, isterseniz gelin bunu da Gürseler’in yazdıklarından öğrenelim:
“Türkiye Barolar Birliği 2008 yılı Eylül ayından bu yana Balgat’ta Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu yanındaki yerleşkede faaliyette bulunuyor. İdare binası, kongre merkezi, otel ve lokanta bölümlerimiz var. Sayın Feyzioğlu başkanlığındaki yönetim kurulu olarak 2013 yılı Mayıs ayında göreve seçildik. Bu süre içinde sanatsal faaliyetlere önem vererek öncelikle meslektaşlarımıza hizmet edecek bir merkez ve atölye oluşturduk, resim, heykel, ebru gibi çalışmalar sürdürülüyor, kongre merkezimizde çeşitli sergiler açıldı. Ayrıca son olarak, otelimizde sadece bu amaçla kullanılmak üzere bir sergi salonu hazırladık. Henüz açılışı yapılmayan bu salonumuzu çeşitli sergi ve etkinliklerle meslektaşlarımızın ve Ankaralıların hizmetine sunmak istiyoruz.”
TBB’nin bu imkanından yararlanmak isteyen sanatçılarımız genel merkezin (0312- 292 59 00) numaralı telefonundan bilgi alabilirler.

Haberin Devamı

AYÇİÇEK’TEN “MUTFAK”

Bu yıl da Ankaralı sanatçılar Kayıhan Keskinok, Turan Erol, Adnan Turani, Yalçın Gökçebağ, Mustafa Ayaz, Lütfü Günay ve ismini yazamadığım birçok değerli ustaların etkinliklerini, onlarla sohbetleri okumaya devam edeceksiniz. Tabii ki, genç yetenekler de bu köşede misafirimiz olacak. Bu sezona geçen yıl açtığı sergilerde eserlerini ilginç bulduğum Ercan Ayçiçek’le başlamak istedim. Ayçiçek, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Galeri Soyut’ta sanatseverlerle buluşuyor. 17 Ekim’de Selda Eren ve Ceyhun Yaman’la birlikte açacağı serginin ismini “Mutfak” koymuş Ayçiçek. “Neden mutfak?” sorusu, “Son çalışmaların hepsi boş bir apartman dairesinin mutfağında yapılmış, yaşam alanlarımızın en üretken yeri olan mutfakta” diye yanıt buluyor. Ayçiçek, kömürün, füzenin, karakalemin imkanlarını zorlamaya çalışan, monokroma yakın anlayışla deforme insan ve hayvan figürlerini üst üste bindirerek farklı bir form ve desen anlayışı ortaya koymaya çalışmış sergisinde. Ayçiçek, kültür yozlaşması içinde debelenen, karanlık ve çarpık bir toplumun içerisinde karanlık ve çarpık figürler çizen ve boyayan bir sanatçı.

Haberin Devamı

KENTTE NE VAR?
Nevhiz Tanyeli-24 Ekim’de açılacak(Galeri Nev/GOP), Celal Binzet-18 Ekim’de açılacak(Kent Sanat/Yıldız), Ali Candaş-20 Ekim’e kadar(Sepa Sanat/Ümitköy), Ahmet Öğüt-22 Ekim’e kadar(Siyah-Beyaz/K.dere), Vedat Hazneci-15 Ekim’de açılacak (Armoni Sanat/Yıldızevler), Hüseyin Sartaş-30 Ekim’e kadar(Emin Antik/Kale), Anıl Kangal(Fotoğraf)-Bugün açılacak(Ziraat Kuğulu), Ünal Kuş-31 Ekim’de açılacak(Kursart/Dikmen), Tülin Demir-17 Ekim’de açılacak(Galeri Gözde/Y.Ayrancı), Zuhal Arda-17 Ekim’de açılacak (Fırça Sanat/Yıldızevler), Meltem Eryılmaz-Bugün kapanacak(TBMM M.Necati Kültür Evi/Kızılay), Mustafa Bulat(Heykel)-17 Ekim’de açılacak(Alev Sanat/Çayyolu), Doğu Afrika yaban hayatı fotoğraf sergisi-24 Ekim’e kadar(ANKAmall AVM).

Yazarın Tüm Yazıları