Paylaş
Havanın ani ısınma ve soğuması ve yağış geçişleri yaşanabiliyor. Köpeklerimiz için de bu değişken hava koşullarına karşı bazı önlemler almamız gerekebilir.
- Kapalı havalarda gezinti ve egzersiz hedefli dışarıya çıkarken dostunuza yağmurluğunu giydirmeyi ihmal etmeyin.
- Bahar ve yağışlarla birlikte dostunuzla gezinti rotanızda birçok lezzetli ot türemiş durumda ve genellikle köpekler onları yemekten kendilerini alıkoyamazlar. Fazla ot yeme kusma ve ishalle sonuçlanabilir. Bu dönemde köpeğinize probiyotik takviyeleri yaparak önlem almanız iyi olacaktır.
- Aşırı yağış ve zaman zaman oluşan fırtınalar, özellikle bahçede yaşayan dostlarımıza dikkat etmemizi gerektiriyor. Kötü hava koşulları ve yağışta sığınacakları kulübelerinin korunaklı yerlere taşınması ve su baskınına karşı yerden yükseltilmesi gereklidir.
- Yağmur ve rüzgâr, toz, çamur ve alerjen partiküller gibi birçok yabancı maddenin köpeğimizin üstüne ve tüylerine bulaşmasına neden olur. Bu dönemde onları sık tarayarak ve zaman zaman silerek bu olumsuzluklardan korumamız gereklidir.
- Rüzgârla birlikte oluşan toz yoğunluğu ve alerjenlerin artışı köpeklerde göz enfeksiyonlarının oluşmasını tetikler. Dostumuzun gözlerini günlük olarak göz solüsyonlarıyla temizlemek bu riski azaltacaktır.
- Yağış dönemlerinin gök gürültülü olması bazı köpeklerde endişe ve paniğe sebep olabilir. Bu, onlarda korkuyla kaçma ve saklanma davranışlarını tetikler. Gezinti esnasında kayış ve tasmaların boyun ve vücutlarından sıyrılmayacak şekilde takılması, bahçede yaşayanlar için bahçe kapılarının kapalı olduğundan emin olunması gerekir. Evde yaşayanlar için bazı aromatik, doğal ürünlerin kullanılması korku ve endişeyle olan mücadelelerini kolaylaştıracaktır.
- Yağışlarla birlikte yerlerde biriken suları gezintiler esnasında içen köpeklerde bazı bağırsak paraziti enfeksiyonlarının şekillenme ihtimali söz konusudur. Şiddetli ishalle seyreden bu enfeksiyonlara karşı dostumuza probiyotik takviyesini günlük olarak verebiliriz.
Paylaş