Giyim tarzınızla dopamin salgılayın

Bazı günler, kendimizi yorgun, stresli ve tükenmiş hissederiz. İçimizden hiçbir şey yapmak gelmez. Ne dışarı çıkmak isteriz ne giyinmek ne de çalışmak. İşte tam da bu günlerinizde mutluluk hormonlarından biri olan dopamini artırıcak, bir akımdan ilham alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Giyim tarzınızla dopamin salgılayın

Özellikle son üç yıldır renklerin gücünü kullanarak, enerjinizi yükselten dopamin giyim tarzı, kendinizi mutsuz hissettiğiniz zamanlarda devreye sokmanız gereken bir trend. Çünkü turuncu, yeşil, sarı, mavi ve kırmızılarla kombinlenen cesur bir stil yarattığınızda daha optimist bir ruh haline girdiğinize tanık olacaksınız. Mutluluk hormonları, hayatımızı huzurlu ve neşeli geçirmemizi sağlayan, vücudumuzda doğal olarak üretilen hormonlardır. Bu hormonlardan biri de dopamindir. Hafıza, hareket, motivasyon ve ruh hali gibi durumları kontrol etmekle ilgilenen dopamin, odaklanmamızda, keyif almamızda ve neşelenmemizde önemli bir rol oynar. Dopamin eksikliğinde ise kendimizi yorgun, mutsuz, keyifsiz ve umutsuz ruh hali içinde buluruz. Özellikle pandemi döneminde bu hormonun eksikliğini oldukça fazla hissettik. Bu duruma kayıtsız kalmayan moda dünyası da yaşanan sıkıntılı günlere inat, kişinin modunu yükselten ve motivasyonunu artıran dopamin giyim akımını hayatımıza soktu. Siz de ruhunuza mutluluk saçacak olan dopamin giyim trendinden ilham alarak, renklerin gücünü kıyafetlerinizde kullanabilir, gününüzün çok daha enerjik ve neşeli geçmesini sağlayabilirsiniz. Peki, dopamin giyim tarzında hangi renkleri kullanacağız? Ünlü markaların yaz kreasyonlarını mağaza vitrinlerinde görmeye başladığımız bu günlerde gelin dopamin artıracak renklerin neler olduğuna ve nasıl bir stil yakalamanız gerektiğine bir göz atalım.

Haberin Devamı

Giyim tarzınızla dopamin salgılayın

GÖKKUŞAĞINI KIYAFETLERİNİZE YANSITIN

Yağmurlu bir havadan sonra gökyüzünde parlayan gökkuşağının renklerini siz de kıyafetlerinize yansıtarak, gününüzü daha pozitif duygularla geçirebilirsiniz. Kombinlerinizde kullandığınız renklerin dopamin hormonunu harekete geçirdiğini ve sizi mutlu ettiğini kesinlikle hissedeceksiniz. Öncelikle dopamin renklerini birkaç tonuyla sınırlamak çok da mümkün değil. Oldukça fazla renk seçeneğimiz var. Bu yazın koleksiyonlarında yer alan renklerden de yola çıkacak olursak, canlı sarılar, elma yeşili, zümrüt yeşili, turuncular, pembeler, kırmızılar, fuşya ve mavinin muhteşem tonları baştan aşağıya modunuzu yükseltmek için hazırlanmış gibi duruyor. Renkleri kullanma konusunda ustalığınızı göstermek ve enerji saçan şık bir görünüm elde etmek için mükemmel bir sezon diyebilirim.

Haberin Devamı

Giyim tarzınızla dopamin salgılayın

ZIT RENKLERİN UYUMU

Bu yıl podyumlarda canlı, enerjik ve harekete geçiren dopamin renklerin tasarımlarda bolca kullanıldığını gördük. Aslında bu trendde renklerin baştan sona aynı tonlarla, aynı rengin farklı tonlarıyla ya da iki zıt rengin birlikte kombinlenerek kullanılabiliyor olması, mutluluk veren bir tarz yaratmamızı da kolaylaştırıyor. Mesela fuşya ve kırmızı, elma yeşili ve fuşya, açık mavi ve yeşil gibi birbirine zıt renklerin kombinlendiği tasarımlar, moda haftalarında da göz alıcı bir görünümle çıktı karşımıza. Özellikle güven veren maviyi, bu sezonun trendi olan kot pantolonlarda, kot yeleklerde ya da kot eteklerde kullanabilirsiniz. Gün içinde daha olumlu düşüncelere sahip olmak ve strese inat, keyifli bir gün geçirmek için siz de neşe saçan sarıyı, huzur veren yeşili, enerjinizi artıran turuncuyu, romantik pembeyi ve tutkunun rengi olan kırmızıyı kombinlerinizde bolca kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Haberin Devamı

Giyim tarzınızla dopamin salgılayın

MUTLU OLMAK İÇİN GİYİNİN

Öncelikle dopamin yükseltici giyim trendinin kendinizi iyi hissettiren kıyafetleri tercih etmenizle ilgili olduğunu unutmayın. Önemli olan seçtiğiniz renklerle ve tarzınızla daha iyi hissetmeniz. Benzersiz stilinizi özgürce benimsemenize izin veren dopamin giyim tarzının düşüncesini kısacası şöyle özetleyebiliriz, ‘Bu rengi çok seviyorum ve beni mutlu etmesi için giyiyorum.’ Size önerim öncelikle hangi rengin size keyif verdiğini ya da neşelendirdiğini öğrenin. Daha sonra o renk tonlarında giyinerek, güne güzel ve pozitif düşüncelerle başlayın. Ayrıca şunu da belirtmem gerekir ki dopamin yüklemesi sadece gardırobunuzla ilgili değil. Kombininizde seçtiğiniz renk tonlarına uygun yapacağınız makyajınızla ve rengarenk ojelerinizle de dopamin seviyenizi artırabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları