Strese bağlı saç dökülmeleri ve tedavi yöntemleri

Bu hafta saç tedavisiyle ilgili benim için çok değerli arkadaşım Dr. Handan Yavuz’dan sizin için önemli bilgiler aldım...

Haberin Devamı

Strese bağlı saç dökülmeleri ve tedavi yöntemleri

Pek çok kişinin endişesi olan, yoğun saç dökülmesinin etkilerini ne zaman görmeye başlarız?

- Saçlarımızın dış görünüşümüze kattığı değer ile sosyal iletişimde büyük etkiye sahip olduğu bir gerçek. Yapılan bilimsel çalışmalar ve kendi klinik tecrübemiz göstermektedir ki,  yaşanan psikolojik ve fiziki stres saç dökülmesini ciddi anlamda tetikleyebilir.

Öte yandan saç dökülmesi de hayat kalitesini belirgin şekilde etkiler ve ciddi psikolojik sonuçlara sebep olabilir. Vücut ve ruh sağlığımızdaki değişiklikler cildimize ve saçlarımıza da yansır.

Saçlar belirli bir büyüme döngüsüne sahip olduğu için genelde etkilerin gözlenmesi birkaç ayı bulabilir.

Haberin Devamı

Yani bir hastalık, yoğun bir üzüntü, trafik kazası gibi travmatik bir olaydan birkaç ay sonra ciddi saç dökülmesi yaşanabilir.

Maalesef ülke olarak büyük bir travma geçirdik. Elbette ateş düştüğü yeri yaktı ama hepimizin yüreği beraber attı, beraber yandık... Ortak bir kederle yoğurulmuş haldeyken bir yandan da deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini acı acı hatırladık, uykularımız kaçar oldu. Üzerimizdeki stres çoğaldı, anksiyete, depresyon tanıları giderek arttı ve artacak. Negatif etkiler zaman içinde saçlarımızda da daha çok fark edilmeye başlayacak.

Stres kaynaklı saç dökülmesiyle nasıl baş edilebilir?

- Elbette stres kaynağının ortadan kalkması en etkili çözüm. Çevresel faktörleri, olayları değiştirmek mümkün değil ancak kendimiz üzerindeki etkilerini azaltmak mümkün. Profesyonellerden yardım almak çok önemli. Ama ilk aşamada bizler de rutinler belirleyerek, nefes egzersizleri yaparak, uyku ve beslenmeye dikkat ederek hayat kalitemizi yeniden normalize etmeye çalışmalıyız.

Alternatif saç tedavileri için okuyucularımıza tavsiyeleriniz neler olabilir?

- Öncelikle kan ve idrar tetkiklerine bakıyoruz. Bu sonuçlar; sadece saç değil genel vücut sağlığı ile ilgili de bilgi edinmemizi sağlıyor. Eksik olan vitamin ve mineraller varsa bunların mutlaka yerine konulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Evde kullanılan vitaminler çok önemli! Meso Intense

Son dönemlerde uygulama açısından oldukça pratik olan, sevdiğim uygulamalardan biri de Meso Intense. Benzer diğer uygulamalara göre benim için en önemli farkı iğnesiz yapılması. İlaçlı tedavilerden yanıt alamadığımızda ya da cerrahi operasyonlar tercih edilmek istenmediğinde iyi bir alternatif olabilir.

Bu yöntemde Meso-çip aqua kanal penetrasyon teknolojisi” ile “elektroporasyon iyon kanalı transdermal teknolojisi”ni birleştirilerek derideki su gözeneklerini açmak için mezo-çipteki mikro kristalize uçları kullanır ve daha sonra Meso Intense Serum içeriğini üst dermis tabakasına taşıyarak tedavi uygulanır. Böylece özellikle erkek tipi saç dökülmesi gibi kimi saç dökülme türlerinde kaybedilen saçların geri kazanılması, saç dökülmesinin durdurulması ve çıkan saçların güçlendirilmesi gibi sonuçlar elde edebilmemiz mümkün olabilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları