Bergen’in kaderi

İzmir’de yaşayan ünlü magazinci Şenay Düdek’le görüşmek her zaman iyi fikirdir, ne de olsa yakın dostuz. Geçenlerde gazeteci Yeşim Demir’in “Bergen” adlı biyografi kitabından bahsetti. Hemen yazara ulaştım, sonra da buluştuk.

Haberin Devamı

Bergen’le ilgili çok özel bir konuya temas etti. Bergen’in kaderi yoksul kaderine boyun eğmek olmasaydı geleceği nasıl şekillenirdi?

Fazıl Say ve Bergen’in hayatının kesiştiği yer:

Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü. Aynı konservatuarda okudular, birisi dünyaca ünlü piyanist oldu; hayatı en önemli senfoni orkestralarında konserlerle geçiyor.

Diğeri ise konservatuvara birincilikle girmesine rağmen pavyonlarda geçen hayatı ve sonrasında gelen trajik bir ölümle sonuçlandı. Ve Bergen çalışmak zorunda olduğu için konservatuvarı bırakıyor. İnsan düşünmeden edemiyor...

Bergen’in şartları Fazıl Say ile eşit olsaydı neler olurdu!

“Bergen”, tüm kitapçılarda.

Seran Göçer ne yapıyor?

Bu yıl hepimiz için oldukça farklı geçti. Sağlık ve bağışıklık gibi önemli bir konuda sınandığımız için zor olmasının yanında pek çok şeyi de öğretti ve tekrar sorgulattı.
2020 yılına girerken planlarım çok farklı olmasına rağmen pandemi süreci ile bazı noktalarda değişime uğramak durumunda kaldım.
Bu sene bir süredir çalışmalarını yaptığımız gıda takviyelerimiz olan kolajenler pandemiyle beraber çıktı. Ürünlerin Ar-Ge çalışmalarından, marka oluşum süreçlerine kadar tüm aşamalarda çalışmak bana farklı ufuklar açtı. Ancak ikinci kitabımın biraz gecikmesine sebep oldu.
2020 yılını; “yeniden öğrenme ve yenilenme yılı” olarak gördüğümden ikinci kitap için de pek çok bilgi biriktirdim.
Yeni kitabımda “neden sağlığımızı kaybettik?” konularına değinmek üzere hazırlıklara başladım. İlk kitabım olan “Pozitif Güzellik”te de değindiğim gibi “Önce kendin ol, kendine değer ver. Sen zaten güzel ve değerlisin. Bırak içindeki ışık seni aydınlatsın.”

Haberin Devamı

DİKKATİMİ ÇEKENLER

Sinema şöleni!
Atilla Dorsay'ın, 55. kitabı da yayımlandı. “Hayatımızı Değiştiren Filmler”de, dünya sinemasından 425 film var. Ve sayısız başyapıt... Parazit’ten Roma’ya, Birdman’dan Carol’a, Joker’den Diriliş’e, Yüzündeki Sır’dan Aşıklar Şehri’ne, Sevgisiz’den Yaz’a, Ay Işığı’ndan Whiplash’a, İda’dan Genç Karl Marx’a... Korona günlerinde sinemaya daha çok yaklaştık, Dorsay’ın kitabı da el kitabımız olacak!

Haberin Devamı

10 günde 4 baskı
10 günde 4 baskıyla 20 bin adet satan ve listelerde ön sıralara çıkan bir polisiye gerilim kitabı...
Adı ne, yazarı kim diyorsanız söyleyelim: Mahfi Eğilmez’in “Inferis” adlı romanı. Yazar, ilk kez bu alanda eser veriyor. Soluk soluğa okunuyor bu roman.
“Inferis”, Latince bir sözcük, Dante’nin “İlahi Komedya”sında geçiyor. “Cehennem”, demek...
“Kitap okunmuyor, kitap satmıyor” diyenlere duyurulur!

“Kaderler Tableti” gerilim-aksiyon

Mehmet Mollaosmanoğlu’ndan “Kaderler Tableti”, yazarın eserlerindeki genel tarz doğrultusunda geçmiş mitlerin, söylencelerin ve olayların günümüzdeki olası etkilerinin kurgulandığı bir roman.
Burada Orta Asya’yla ilgili 1500 yıl evvelin efsanelerini günümüz siyasi ve sosyal hayatına etkisi gerilim-aksiyon kurgusu olarak işlenmiş.
Orta Asya halklarının canlıyken ölümü tatma felsefesiyle ölümün öncesi ve sonrasının deneyimlenmesi kurgunun içine yerleştirilmiş. Hem gerilim-aksiyon hem de seyahat romanı.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

∆ Gündemdeki yazar Başak Sayan, Orhan Pamuk’un “Kar” adlı romanını okuyor.
∆ Gazeteci Ayşegül Sönmez, Anna Burns’ün “Sütçü” adlı kitabını okuyor.
∆ Restoran işletmecisi Ramazan Bingöl, Mustafa Duman’ın “Türk Çayı” kitabını okuyor.
∆ Yazar Ela Uysal, Sandra Aamodt ve Samuel Wang’ın birlikte hazırladıkları “Beyninize Hoş Geldiniz” adlı kitabı okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları