Şampiyonun yeri

MasterChef’in son birincisi Eren Kaşıkçı, Zekeriyaköy’de kendi restoranı Kızılsakal No:1’i açtı. Yarışmayı izlerken aylarca görüp görüp de tadının nasıl olduğunu merak ettiğiniz o lezzetleri bizzat şefinin elinden tatmak isterseniz haftanın her günü açık.

Haberin Devamı

Şampiyonun yeri
Zekeriyaköy’deki Kızılsakal No:1’de dana dil taş fırında 12 saat pişiyor. Tokat çalma pekmeziyle servis ediliyor.

MasterChef fanatikleri ‘Kızıl Sakal’ lakabının muhatabını yakından tanıyor: Yarışmanın son şampiyonu Eren Kaşıkçı. Yerel mutfaklara, özellikle de yetiştiği Tokat yöresinin lezzetlerine düşkünlüğüyle tanınan Eren, Zekeriyaköy’de kendi yerini açtı: Kızıl Sakal No:1. Zaten kendisi de restoranın başında durabilmek için Kilyos’a yerleşmiş.

Ortasında taş fırını olan, bahçe içinde, iki katlı bir villa-restoran burası. En az şampiyonun kendisi kadar ilginç. Mesela: 120 kişilik olmasına rağmen 90’dan fazla rezervasyon kabul etmiyorlar. Bir başka mesela: Diğer tüm tabakların yerel olduğu restoranda, durduk yere bir burrata salatası çarpıyor gözünüze. Meğer kadrosundaki herkese menüye bir imza tabak koyma hakkı tanımış; sous-
chef’lerden (yardımcı şef) biri “İtalyan peynirli bu salatayı koyacağım” diye tutturmuş. Demokratlık böyle bir şey. Genel kuralı bozma pahasına kabul etmiş Kızıl Sakal. Ama salatanın da hakkı... Hakikaten yıkılıyor.

Haberin Devamı

Yemeklerin çoğu ortaya söylenip paylaşılabilecek lezzetler. Kahvaltıda ‘serpme değil, seçme’ sloganıyla başlıyor merasim: Süt reçeli 25, miks zeytin 30, Tokat köy peyniri 21, avokado sandviç 106 lira. Pişiler ikram.

Taş fırın gün boyu yanıyor ama günün farklı saatlerinde farklı ısılarda, farklı yemekler pişiyor: Kaburga pizza 240, kokoreç 230, kuzu incik 320 lira. 

Burger ve tatlılar her saat emrinize amade: Bez sucuk ve eski kaşarla yaptıkları tarçın burger 194, poşe armutsa 110 lira...

Yarışmayı izlerken aylarca görüp görüp de tadının nasıl olduğunu merak ettiğiniz o lezzetleri şefinin elinden tatmak isterseniz, haftanın her günü 11.00-24.00 arası açık. Kızıl Sakal’la tanışıp sohbet etmek de cabası... (0542) 148 05 45

Şampiyonun yeri

Haberin Devamı

 Gidince ne yenir?

Dana dil: Aslında ara sıcak ama bir başyapıt. Taş fırında 12 saat pişiyor. Tokat çalma pekmeziyle muhteşem... 180 lira.
İşkefe: Tokat Zile’nin yöresel lezzeti. Kuru köy yufkasının, pekmez, krema, tarçın ve pudra şekeriyle karamelize edilmesiyle yapılıyor. 100 lira.
Kilyos tavuk: Civarın bol bol gezen tavukları kök sebze yahnisi üzerinde, isli yoğurt ve dereotu cipsiyle servis ediliyor. 240 lira.

Şampiyonun yeri

Divan limana indi

Divan Pastaneleri bir dönüşüm içinde. İlk önce, yenilenen AKM’de Divan Fuaye adında bir yer açtılar. Hem restoran hem de
teras-bistro kısmı var. Stantlarda ayakta salınılacak canlı müzik yapıyorlar. Daha önceki 21 şubede pek alışık olmadığımız şeyler bunlar. Yakında Elmadağ’daki otelin içinde fine dining bir restoran açacaklar: Lokanta by Divan.

Haberin Devamı

Şampiyonun yeri

En taze numaralarıysa Galataport’ta geçen hafta kapılarını açan Divan at the Port. Galataport’un en Karaköy ucunda, eski Paket Postanesi’nde. Tarihi Yarımada’yı gören açık bölümüyle birlikte içeride kapalı alanı da mevcut. Komşuları Sevan Bıçakçı, Sagra, Vakko...
Müzikler biraz daha enerjik, menü de ona göre oluşturulmuş: Kruvasan sandviçler, kiş gibi atıştırmalıkların yanında kokteylden de zengin bir menü. Tütsülenmiş kuzu füme, taze mozzarella, füme somon sandviç gibi atıştırmalıklar 105-190 lira; tiramisu, milföy, çikolata tabağı gibi tatlılar 89-140 lira; whiskey sour, cin bazlı Mr. Balyan, acı gerdanlı Passion Harbour gibi kokteyller 235-750 lira. Haftanın her günü 10.00-23.00 arası açık. (0212) 278 10 20

Haberin Devamı

Şampiyonun yeri

Yazarın Tüm Yazıları