Paylaş
◊ Bir dönem Türkiye’nin en popüler gece kulüplerinden Laila’nın işletmecisiydiniz. Bir anlamda gece hayatına yön veren isimlerdendiniz. Neden bu sektöre veda ettiniz?
- Aslında veda etmiş sayılmam. Laila gibi bir işletmeyi çizgisini bozmadan çalıştırmak, oldukça yorucu, yıpratıcı bir iş. Ben de işin işletmecilik kısmında bayrağı genç arkadaşlarıma devrettim. Tabii yılların getirdiği tecrübelerim var. İstifade etmek isteyenleri de geri çevirmiyorum. Onlara yol gösteriyor, danışmanlık veriyorum.
◊ Gece hayatında nasıl bir değişim gözlemliyorsunuz?
- En büyük değişiklik eğlenmeye çıkan insan profilinin farklılaşması. Laila’nın özelliği şuydu: Orası bir sosyal kulüp gibiydi. İnsanlar nasıl olsa bir arkadaşımı, dostumu mutlaka görürüm diyerek gelirdi. Şimdi eğlenmek için tercih edilen yerlere bu duyguyla gidildiğini sanmıyorum.
◊ Artık İstanbul-Bodrum arasında iki şehirli bir hayatınız var...
- Eğlence sektöründeki danışmanlığın yanı sıra Bodrum’da gayrimenkul alanında faaliyet gösteriyorum. Bu konudaki öngörülerim hep kuvvetliydi ama eskiden amatörce yapıyordum. Birçok arkadaşıma mülkler aldırdım. Son 2 yıldır artık bu işi profesyonel olarak yapıyorum. Alım-satım dışında uzun vadeli ev kiralıyorum, bu evlerin baştan aşağı dekorasyonunu yapıp, kısa süreli kiraya veriyorum.
◊ Aslında Bodrum’da ikinci hayat gibi bir şey kurmuşsunuz kendinize...
- İstanbul’da işe başladığımda gece kulübü ya da restoran-bar işletmeciliğine dair bir geçmişim yoktu. Ama en küçük detaya kadar her şeyiyle bizzat ilgilendiğim mekânlar bir süre sonra neredeyse gelen gelmeyen herkes tarafından konuşulur oldu. Laila buna en güzel örnek. Şimdi de hedefim bu işte fark yaratmak. Sana komik gelecek, bu serüvene de Laila Homes diyorum.
◊ Peki, Bodrum ve İstanbul’u bu yeni şapkanızla kıyaslasanız neler söylersiniz?
- Valla pandemiden sonra durum çok değişti. İstanbul’da aldığınız bir mülkle Bodrum’da aynı paraya aldığınız mülk arasında kira getirisinde makas çok açıldı; artık Bodrum’daki mülkün kira geliri İstanbul’dakine göre çok daha yüksek.
Kim o yolcu?
Taksi çağırma uygulaması BiTaksi, 15 şehir için 2022 yılı verilerini paylaştı. Bu verilerden bazıları zaten malumun ilanı: Mesela İstanbul’da en çok taksi istenen ilçeler Anadolu yakasında Kadıköy ve Ataşehir, Avrupa yakasında Beşiktaş ve Şişli. En yoğun saatler sabah 08.00, akşam 18.00. Hafta sonu 21.00-01.00...
Ama şöyle ilginç veriler de var: Mesela en uzun yolculuk 138 kilometreyle Antalya-Alanya arasında yapılmış.
Kartlı yolculuklarda verilen en yüksek bahşiş 350 lira.
Bir yolcu sene boyu tam 660 kez BiTaksi çağırmış. Neredeyse her gün, günde iki kere...
Beni tanımadın ya ben ona yanıyorum
Magazin dünyasının gündeminde Hadise ile komedyen Hasan Can Kaya’nın yakınlaştığı iddiası var. Doğrudur değildir bilemem, çünkü Hasan Can Kaya yalanladı. Gerçi ne yalanlayanlar gördük bugüne kadar.
Hatırlarsınız, Hadise “O Ses Türkiye”de Hasan Can Kaya’yı tanımamıştı.
Eğer bu aşk doğruysa acaba bu işin psikolojik boyutu ne? Bir çeşit hırs mı devreye giriyor?
Yani sen beni tanımadın ya... Ben de “seni yenecem İstanbul” durumu mu?
Tacizin kadını-erkeği olmaz
Almanya’daki konser sonrası bir kadın hayranı Sefo’yu arkadan elleyerek taciz etmiş ya...
Benzer şey bir kadına yapılsa hepimiz ayağa kalkarız. Ama erkeğe olunca aynı tepkiyi vermiyoruz işte.
Halbuki taciz tacizdir, bunun kadını-erkeği olmaz. Bunu içselleştirmemiz lazım. En azından kendi adıma konuşuyorum.
Ama Sefo’nun sosyal medyadan verdiği “Helal etmiyorum. Haram olsun” tepkisini tuhaf bulma hakkımı saklı tutarak...
O ne demek ya?
Paylaş