Enfraruj

Haberin Devamı

Bice'de akşam yemeği

ALLY Eğlence Merkezi, konserleri ve gözde barları ile tanınıyor. Ancak birçok insanın keşfedemediği lezzetler var burada. Etiler Şamdan, sosyetenin tercih ettiği gözde mekan. Özellikle Akdeniz akşamlarında kaçamak yapanların seçeneği...

Yine bir Akdeniz akşamında arkadaşımla Bice Restaurant'tayız. Akdeniz manzarası muhteşem. Deniz ve Yat Limanı, ayaklarımızın altında. Hafif esen rüzgar, sıcağın etkisini biraz olsun azaltıyor.

Bice'nin temeli 1926 yılında atılmış. İtalyan Mutfağı'nın en güzel örneklerini sergileyen bu zincirin mimarı Bitrace Yaruggeri adındaki bir İtalyan kadın. Milano'nun kuzeybatısında bir dağ evinde başlayan serüven, bugün dünyanın en büyük restoranlar zinciri halini almış.

LEZZET KLASİĞİ

Bir lezzet klasiği olan Bice, Antalya'nın dışında İstanbul, Paris, Palm Beach, New York, Chicago, Washington, Amsterdam, Tokyo ve Dubai gibi kentlerde hizmet veriyor.

O gece Antalya Bice'nin sahibi Sabri Eray Baydere, yakından ilgilendi bizimle. İtalyan mutfağı konusunda uzman olan Baydere'nin tavsiyesiyle kırmızı şarapta Barolo Clasico'yu tercih ettik.

Başlangıçta da dilimlenmiş domatesler arasında, taze fesleğen soslu mazelye peyniri harikaydı.

Ana yemekteki tercihimi Pollo Milanez'den yana kullanırken, vejeteryan akradaşımın kararı ise karışık salata üzerine ızgara sebze tabağı oldu.

Temeli Milano'nun bir dağ evinde atılan bu halkanın Antalya ayağı ile tanışmak (hem de Akdeniz manzarasında) muhteşemdi. Sevgilinizle özel bir akşam yemeği için Bice Restaurant'ta İtalyan mutfağı, farklı bir alternatif. Manzarasının yanında servisi de bir harika. Ancak garsonların biraz daha hareketli olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Antalya sosyetesini İtalyan mutfağı ile tanıştıran Sabri Eray Duran'a da teşekkürler. Yolunuz bir gün buraya düşerse, kırmızı şaraptaki tercihinizin Barolo Clasico'dan tarafa olmasını tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları