Paylaş
2 su bardağı pilavlık pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ufak boy kuru soğan
3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
18-20 yaprak ıspanak (Ufak boy yaprakları tercih edin)
1 su bardağı dolusu çekirdeksiz yeşil zeytin (Izgara zeytin kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3 su bardağı sıcak su (Et ya da tavuk suyu olabilir)
Yapılışı:
Soğanı incecik yemeklik doğrayıp, pirinci 1 çay kaşığı tuz attığınız sıcak suda 30 dakika bekletin. Çekirdeksiz kuru üzümü ise 4 bardak içme suyunda 15 dakika bekletip yumuşatın ve suyunu süzün.
Ispanak yapraklarını da yıkayıp bir kenarda bekletin. Geniş bir tencereye soğanı ve zeytinyağını koyup orta ısılı ateş üzerinde karıştırarak 2 dakika kavurun.
Üzümleri, zeytinleri ve süzülen pirinci katıp karıştırarak 5-7 dakika pişirin. Suyunu verip, tuz ve karabiberini serpip karıştırın. En üste ıspanak yapraklarını yayarak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.
Orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekinceye dek en az 18-20 dakika pişirin. Suyunu çekip üzeri göz göz olan pilavı ocaktan alın. Hiç kapağını açmadan en az 20 dakika demlendirip dinlendirin. Kapağını açıp karıştırın ve servise sunun.
Paylaş