Paylaş
İşte bu yüzden, yemekle ilgisi olmasa da çocuklarla ilgili aktiviteleri bu köşede zaman zaman duyuruyorum. İşte bunlardan biri de Forum İstanbul ve Maya Halkla İlişkiler tarafından organize edilen etkinlik. 21 Mayıs’a kadar devam edecek etkinlikte 0-5 yaş arası çocukların uyurken çekilmiş fotoğrafları yarışıyor.
Sponsorluğunu Bebedor, Dr. Browns ve Neavita’nın yaptığı aktiviteye katılmak için çocuklarınızın uyurken çekilmş fotoğraflarını yesim@mayahalklailiskiler.net adresine gönderebilir ya da Forum İstanbul’a götürebilirsiniz.
Yarışmanın finali 21 Mayıs’ta Nefise Karatay’ın sunumuyla Forum İstanbul’da gerçekleşecek. Birinci olan bebeğin fotoğrafı Anne Bebek dergisinin kapağını süsleyecek. Finale kalan bebeklerin fotoğrafları da dergide yayınlanacak.
Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için 0533 766 66 46 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
BADEMLİ YAŞ PASTA
Keki ıslatmak için ılık suyun içine toz şeker ve neskafeyi koyun. Şeker ve neskafe eriyinceye kadar iyice karıştırın.
İki ya da üç parçalı kakaolu hazır kekin katlarını birbirinden ayırın. Neskafeli suyu her kek katının üzerine gezdirip bir kenarda bekletin.
Kakaolu kremanın hazırlanması için; su ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyun. Türk kahvesi ve neskafeyi katın.
Mısır nişastası, kakao ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kakaolu krema kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine hazır süt kremasını ekleyip mikserin yüksek devriyle çırpmaya devam edin.
Kakaolu sos ve krema birbiriyle iyice karışıncaya kadar 3-4 dakika çırpın.
Sonra da ılınan kakaolu kremayı kekin ilk katına spatula yardımıyla sürün.
Kekin diğer parçasını üzerine oturtun ve kalan kremayı kekin etrafına ve üzerine sürüp düzgün bir şekilde yayın. Varsa 3. kat kek dilimine de aynı işlemi uygulayın.
Son olarak, soyulmuş bademleri ister bütün halde ister iri parçalar şeklinde çekerek kekin üzerine serpiştirin.
Pastayı, buzdolabında en az 2-3 saat bekletip soğutun.
Çıkardıktan sonra dilimleyerek servise sunun.
Malzeme listesi
- 2 veya 3 katlı kakaolu kek (kakaolu hazır pastaban)
Islatmak için;
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı neskafe
Kakaolu krema için;
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
- 1 yemek kaşığı neskafe
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu hazır süt kreması (200 ml’lik ufak kutu)
- 1 su bardağı soyulmuş badem içi
Paylaş