Paylaş
MALZEMELER
* 200-250 gr çiğ tel kadayıf
* 150 gr tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket dil peyniri (250 gr)
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 2 yemek kaşığı tahin
Şerbet için:
* 1,5 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı su
* 2 dilim limon
YAPILIŞI
Kadayıfları çok incecik, tel tel dökülecek şekilde didikleyip, ayırın (isterseniz mutfak makasıyla da kesebilirsiniz.) Tereyağını bir tavada eritip, sıvı yağı katın ve ocaktan alın. Kadayıfların üzerine yağı gezdirin (3 kaşığını ayırın) ve elinizle iyice karıştırın. Peyniri ise rendeleyin ya da tel tel ayırın. 25 cm çaplı yanmaz yapışmaz yüzeyli bir tavanın içine pekmez, tahin ve kalan 3 kaşık yağı döküp fırçayla yayın Kadayıfı 2’ye ayırıp, birinci parçayı tavaya bastıra bastıra yerleştirin. Peyniri, kenarlarına çok taşmadan orta kısmına yayın. Üzerine 2’nci parça kadayıfı da yine bastıra bastıra yerleştirin. Kısık ateşte tavayı ara sıra çevirerek en az 15-20 dakika alt kısmını pişirin. Şerbet için; tüm malzemeleri bir tencerede ara sıra karıştırarak kaynatın. Altını kısıp 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Altı kızaran künefeyi bir kapakla ters çevirin. İsterseniz bu arada tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun. Künefenin diğer yüzünü de en az 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyan şerbeti üzerine gezdirip servise sunun.
Paylaş